- Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός
Την επόμενη εβδομάδα τοποθετείται με υπουργική απόφαση ο Παναγιώτης Αρκουμανέας στη θέση προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού που επιχειρεί το υπουργείο Υγείας.
Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας γνωρίζει εκ των έσω το χώρο της Υγείας και του Μάνατζμεντ.
Έχει σπουδάσει οικονομικά και επί σειρά ετών εργάζεται ως Political Consultant, Brand Strategist και Communication Expert.
Στο διάστημα 2004 – 2006, υπήρξε Special Advisor on Public Private Partnership στο υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η επιλογή του αποτελεί προσωπική απόφαση του υπουργού κ. Βασίλη Κικίλια.
Σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για έναν οργανισμό που μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.
Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά (1999) και κάτοχος MBA από το Boston University (2001).
Στο ενεργητικό του, ο κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, έχει 4 τιμητικές διακρίσεις στον τομέα της επικοινωνίας και διοίκησης. (Ermis Award for outstanding, PR project Outstanding, Achievement in Web Development και Academic Scholarship Contribution to the Tourism Industry).
Νέα σελίδα στον ΕΟΔΥ
Να σημειωθεί πως την περασμένη Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου (απόφαση ΦΕΚ), έγιναν δεκτές από τον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια οι παραιτήσεις όλων των μελών του Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
O Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), που ιδρύθηκε με το νόμο 4600/9.3.2019 και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας.
Ο ΕΟΔΥ είναι καθολικός διάδοχος του προϋφιστάμενου Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το οποίο καταργήθηκε από τον προαναφερόμενο νόμο.
Σκοπός του ΕΟΔΥ είναι η προάσπιση και η προαγωγή της υγείας του πληθυσμού της Ελλάδας και ειδικότερα η προστασία της δημόσιας υγείας, δηλαδή η πρόληψη νόσων, η αύξηση του προσδόκιμου ζωής και η προαγωγή της υγείας μέσω οργανωμένων προσπαθειών της πολιτείας και της κοινωνίας.
Έργο του ΕΟΔΥ
Στον σκοπό του ΕΟΔΥ περιλαμβάνονται:
α) η παρακολούθηση και η εκτίμηση της υγείας του πληθυσμού της χώρας και των βιολογικών, κοινωνικοοικονομικών και περιβαλλοντικών παραμέτρων που την επηρεάζουν,
β) η επιδημιολογική καταγραφή και η συνεχής παρακολούθηση της επίπτωσης των νοσημάτων, λοιμωδών και μη μεταδοτικών, στη δημόσια υγεία,
γ) η λήψη μέτρων πρόληψης και διαρκούς ενημέρωσης του πληθυσμού, στο σύνολό του ή σε επιμέρους ομάδες, για την προστασία της υγείας και την εξασφάλιση της ευεξίας και της ευζωίας του,
δ) δράσεις που αποσκοπούν στην προστασία του πληθυσμού από κάθε είδους απειλές που προέρχονται από εξάπλωση νοσημάτων ή καταστάσεων βλαπτικών για την υγεία.
από:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.