Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

για την Anna Maria Stefan που χάσαμε

έφυγε σήμερα η ANNA MARIA STEFAN 


Από τις αρχές του 2005, όταν την γνωρίσαμε, μέχρι χθές το βράδυ η διάθεσή της για ζωή κ για στήριξη των θυμάτων Trafficking δεν πρόδιδε με τίποτα τα επόμενα γεγονότα.

Δύσκολο να γράψει κανείς κ να περιγράψει το τί ήταν ένα κομμάτι του όταν το χάνει, στους υπόλοιπους που τον κοιτάνε κ περιμένουν να εκφραστεί. 

Δύσκολο να μπορέσουμε να σας κάνουμε να καταλάβετε τι ήταν αυτή η γυναίκα αυτή η ψυχή που εμείς είμασταν τυχερές κ τυχεροί ΚΑΙ που την γνωρίσαμε αλλά ΚΑΙ που συνεργαστήκαμε μαζί της. 

Γνωριστήκαμε στις αρχές του 2005 όταν ως ACTUP είχαμε ξεκινήσει το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ERATO (χρηματοδότηση από την ΥΔΑΣ-HELLENIC AID) και είμασταν μπροστά στο πρώτο πολυπληθές γκρούπ (22)γυναικών από την Αιθιοπία στηβαγμένων σε ένα διαμερίσμα 50 τμ στην οδό Σοφοκλέους της Αθήνας.. 

Από τότε συνεχώς η σύνδεση η συνεργασία και η στήριξη, μαζί της, σε πάρα πολλά από τα περιστατικά που διαχειριστήκαμε, ήταν μονόδρομος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχέση σφυρηλατήθηκε κατά την διάρκεια λειτουργίας, από την ACTUP, του πρώτου ξενώνα στήριξης ΑΝΔΡΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ TRAFFICKING που διατηρήσαμε από το 2006 έως και το 2009. Στα περιστατικά ανδρών θυμάτων που αφορούσαν Ρουμάνους η ΆΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ήταν πάντα εκεί.

η ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ήταν ενεργό μέλος στο Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, υπήρξε υπεύθυνη του ξενώνα γυναικών.

η ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ήταν ενεργό μέλος της ACTUP ΔΡΑΣΕ HELLAS από το 2011

η ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ δεν είχε συγγενείς

η ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ όμως ΕΙΧΕ ΟΛΕΣ Κ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ 

ΕΊΧΕ ΟΛΕΣ Κ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΧΕ ΟΛΕΣ Κ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΒΛΕΠΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ Κ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝΕ.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΓΕΛΕ ΜΑΣ

ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ

ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ


ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ


Διώξεις σε επτά υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ


keelpno.jpg

ΚΕΕΛΠΝΟΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Οπως δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο της «Εφ.Συν.», ασκήθηκαν από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς κακουργηματικές και πλημμεληματικές διώξεις για τους 22 παράνομους διορισμούς που έγιναν επί υπουργίας Αδωνη Γεωργιάδη. 
Οι διώξεις προσωποποιήθηκαν και αφορούν επτά στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ που είχαν καταθέσει και ως μάρτυρες στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
Τα πλήρη πορίσματα των επιθεωρητών κατατέθηκαν στην Εισαγγελία τέλη Μαΐου και αναμένεται τώρα να διαβιβαστούν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Οι διώξεις αφορούν τα αδικήματα σύστασης συμμορίας, απιστίας σε βάρος του Δημοσίου (επιφέρει μέχρι και ποινή ισοβίων), υπεξαγωγής και νόθευσης εγγράφων κ.ά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ που βαρύνονται πλέον με συγκεκριμένες κατηγορίες είχαν ήδη γνώση της δικογραφίας που τους είχε δοθεί σύμφωνα με τον νόμο, και όλο το προηγούμενο διάστημα είτε με δηλώσεις είτε με συμπληρωματικές καταθέσεις σε συμβολαιογράφους είτε και με αυτοπρόσωπη παρουσία σε φιλικά τους ΜΜΕ προσπάθησαν να διαβάλουν το έργο των επιθεωρητών, να παρεμποδίσουν τους ελέγχους, ενώ δεν δίστασαν ακόμα και να λοιδορήσουν τους εκπροσώπους των ελεγκτικών μηχανισμών που ασκούσαν προανακριτικό έργο.
Ο ίδιος ο πρόεδρος των εργαζομένων Σ. Πουλής είχε άλλωστε προσπαθήσει, καταθέτοντας στη Βουλή, να απαξιώσει και το προηγούμενο πόρισμα που εκδόθηκε από τον πρώην ΓΓΔΔ κ. Ρακιντζή.
Θυμίζουμε ότι οι, κατηγορούμενοι πλέον, επιτελείς του ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν κατά καιρούς ισχυριστεί ότι οι 22 παράνομα διορισθέντες ήταν «εξωτερικοί συνεργάτες», ότι πληρώθηκαν με χορηγίες και όχι από τον τακτικό προϋπολογισμό, ότι στοχοποιήθηκαν λόγω συγγενικών μεταξύ τους σχέσεων και έκαναν λόγο για κυνήγι μαγισσών, για πλήρη νομιμότητα σε ό,τι τους αφορά, για ψεύδη των σημερινών επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ και του υπουργείου Υγείας και για σκευωρίες και λάσπη στον ανεμιστήρα.
Δυστυχώς γι’ αυτούς, φαίνεται ότι τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα βοούν.
Θυμίζουμε έναν χαρακτηριστικό διάλογο που έγινε στη Βουλή ανάμεσα στον υπόδικο διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ και σε ερωτώντα βουλευτή:
● Ερ.: Βάσει προσόντων προσλήφθηκαν οι 22;
- Θ. Παπαδημητρίου: Ο έλεγχος γινόταν από το υπουργείο για τους 22, εκεί δούλευαν!
● Ερ.: Ηταν δηλαδή το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως είπε η Τζ. Κρεμαστινού, «το μακρύ χέρι του υπουργείου»; Αυτό έγινε και με τους 22;
- Θ.Π.: Εχει μουδιάσει το πόδι μου και φοβάμαι… Μη μου μιλάτε για προσλήψεις, αυτές δεν είναι προσλήψεις. Εγινε εκδήλωση ενδιαφέροντος.
● Ερ.: Δηλαδή, ήρθαν και οι 22 και έκαναν αίτηση;
- Θ.Π.: Δεν θυμάμαι.
Οπως αναλυτικά αναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» στις 4/12/2017, «Οι 22 ξεκίνησαν να εργάζονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ το καλοκαίρι του 2013, με την απασχόλησή τους να λήγει τον Μάιο του 2014 (όσο περίπου κράτησε η θητεία του πρώην υπουργού).
Οι 20 από αυτούς είναι διοικητικοί υπάλληλοι χωρίς πτυχίο (Δ.Ε.) σε έναν οργανισμό όπου ήδη οι μισοί είναι επίσης διοικητικοί υπάλληλοι.
Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, το μισθολογικό κόστος των προσλήψεων αυτών έφτασε τα 170.755 ευρώ χωρίς τις προσαυξήσεις και τις υπερωρίες».


Οι χορηγίες

Εχει ενδιαφέρον να υπενθυμίσουμε ότι οι μάρτυρες (που τώρα βαρύνονται με διώξεις) αλλά και οι βουλευτές της Ν.Δ. επέμεναν ότι οι 22 πληρώθηκαν από χορηγίες, εντούτοις η βεβαίωση των αποδοχών τους είναι η τυπική μισθολογική καρτέλα του εργαζομένου για το κάθε φορολογικό έτος με τις ανάλογες κρατήσεις κ.λπ.
Θυμίζουμε, επίσης, ότι οι 17 από τους προσληφθέντες στελέχωσαν το υπεράριθμο γραφείο του Αδωνη Γεωργιάδη, ενώ πολλοί εξ αυτών είχαν συνεργαστεί και είχαν σχέση με τον υπουργό.
Αυτό δεν το αρνήθηκε ούτε ο ίδιος καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή. Δεν γνωρίζουμε αν εκτός από τα πρόσωπα που διώκονται θα υπάρξουν και κατηγορίες για ηθικούς αυτουργούς, αλλά και αυτό αναμένεται σύντομα να διαπιστωθεί.
Να, λοιπόν, που παρά την ασθενική μνήμη πολλών φαίνεται ότι βρέθηκαν πλέον τα απαραίτητα στοιχεία που προφανώς τεκμηριώνουν κατηγορίες και ανατρέπουν σειρά ισχυρισμών για τον τρόπο πληρωμής, τις καταβολές υπερωριών, τις καταστάσεις των εργαζομένων κ.λπ.
Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτό είναι μόνο ένα σκέλος της πολύκροτης υπόθεσης για τον αμαρτωλό φορέα που διαχειρίστηκε με πλήρη αδιαφάνεια και διαχρονικά εκατοντάδες εκατομμύρια του Δημοσίου.
Οι πολίτες περιμένουν να χυθεί κάποτε φως στο πώς τινάχτηκε στον αέρα (και) η δημόσια υγεία.
από