Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ATHENS PRIDE Απάντηση στο ΣΥΔ και την κοινότητα__03.02.2015


 www.athenspride.eu
 contact@athenspride.eu








3 Φεβρουαρίου 2015

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Σε απάντηση του ΔΤ του ΣΥΔ και σε συνέχεια όσων έχουν συμβεί, 
καθώς και των συναντήσεων που έγιναν με τις οργανώσεις από το Φθινόπωρο, θα προσπαθήσουμε να τοποθετηθούμε με όσο πιο καθαρό λόγο γίνεται. 
Ελπίζουμε ότι αυτό θα βοηθήσει να ξεπεραστεί η αναστάτωση, η δυσπιστία και ο θυμός. 
Οι προθέσεις μας είναι ειλικρινείς. Κατανοούμε ότι μέσα στα χρόνια και στην πορεία διοργάνωσης του Athens Pride έχουμε κάνει μεταξύ άλλων, λάθη και παραλείψεις.

Κατανοούμε επίσης ότι δεν είναι καθόλου εύκολο για ένα μη τρανς άτομο να αντιληφθεί τις εκτεταμένες διακρίσεις που υφίσταται η τρανς κοινότητα. 
Η κατανόηση και η υποστήριξη για τα τρανς άτομα όχι μόνο δεν είναι δεδομένες, αλλά τίθενται υπό αμφισβήτηση διαρκώς. Κάποιες παραλείψεις ή πράξεις μας έχουν λειτουργήσει κακοποιητικά, γιατί μας λείπει η βιωματική γνώση του ειδικού βάρους των καταστάσεων που αντιμετωπίζει η τρανς κοινότητα.
 Όπως αναφέρετε, και συμφωνούμε με αυτό, "η τρανς κοινότητα στερείται περισσότερο απ’ όλες των στοιχειωδών δικαιωμάτων της και αντιμετωπίζει στον μέγιστο βαθμό τις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς". 
Κατανοούμε ότι για πολλά τρανς άτομα αυτό απειλεί την ίδια τους την επιβίωση. Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να αμφισβητήσουμε την καταγγελία κακοποίησης που κάνει κάποιο άτομο, ειδικά πολύ περισσότερο μία κοινότητα.
Αφήνουμε στην άκρη οποιαδήποτε επιχειρηματολογία που ίσως μπορεί να "εξηγήσει την θέση ή την στάση μας", γιατί αυτή τη στιγμή δεν είναι το ζητούμενό μας. Το ζητούμενο είναι και για εμάς η καταπολέμηση των διακρίσεων. Λυπούμαστε πολύ για την κακοποίηση που βίωσε η τρανς κοινότητα. Δεν έγινε εσκεμμένα, και σίγουρα δεν έγινε συνειδητά και οργανωμένα, αλλά σε εσάς είχε τα αποτελέσματα που αναφέρετε και νιώσατε.  
Αναγνωρίζουμε κατηγορηματικά ότι η συμμετοχή του ΣΥΔ και τη QueerTrans είναι αγωνιστική και σημαντική για όλη την κοινότητα και ελπίζουμε ότι η παραδοχή των όποιων λαθών έχουν γίνει θα λειτουργήσει θετικά για τους στόχους του LGBTQI κινήματος.

Με αυτό το πνεύμα ζητάμε να συσφίξουμε τη συνεργασία μας με πρακτικές προτάσεις, ώστε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο ασφαλές, στο οποίο θα επικρατεί ο σεβασμός. 
Αν μάλιστα λάβουμε υπ' όψιν και τις παρούσες θετικότατες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες η ανάγκη να είμαστε “μαζί” είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
Σε απάντηση λοιπόν των σημείων που αναφέρθηκαν στο ΔΤ του ΣΥΔ και σε συνέχεια όσων είπαμε και δεσμευτήκαμε στην συνάντησή μας το Athens Pride:
1.   Δεσμεύεται να συνδιοργανώσει και να συμμετέχει (εθελοντές και επιτροπή) σε ημερίδα ενημέρωσης που να αφορά στην τρανσφοβία και ομοφοβία και σε κάθε άλλη πρόταση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από τις διακρίσεις με βάση την ταυτότητα φύλου.

2.  Θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του τους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί εσωτερικά ώστε να είναι ξεκάθαρο σε όσες και όσους επιθυμούν να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε επίπεδο.

3. Θα συνεχίσει την προσπάθεια να γίνει στοχευμένη καμπάνια για τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα. Γνωρίζει ότι οι απαιτήσεις για συμμετοχή στην εθελοντική δομή του Athens Pride ή και στην οργανωτική επιτροπή, είναι μεγάλες, ειδικά για την τρανς κοινότητα που πολλές φορές αντιμετωπίζει άμεσα ζητήματα επιβίωσης. Παρ' όλα αυτά, καλεί όσα άτομα έχουν τις διαθεσιμότητες να συμμετέχουν, ώστε να υπάρξει τριβή στο ίδιο το σώμα των εθελοντών και εθελοντριών μας, με την ελπίδα μέσα από τις διαδικασίες αυτές να προκύψει άμεσα τρανς άτομο στην οργανωτική επιτροπή.

4.   Σε διεκδικήσεις που αφορούν σε συγκεκριμένα μέρη της κοινότητάς μας πριν προβεί σε επίσημη επικοινωνία να επικοινωνεί με τις ομάδες που έχουν άμεση σχέση με το θέμα και να έχει τη συμβουλή τους. Προτείνει συγκεκριμένα να γίνονται συναντήσεις στην αρχή της προετοιμασίας αλλά και λίγο πριν το Athens Pride, ώστε να μπορούμε να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη των οργανώσεων για ζητήματα πολιτικής που τις αφορούν, πράγμα που είναι και το πιο σημαντικό.

5.   Καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς να συνεχίσει να επικοινωνεί με τις ομάδες με στόχο τη μέγιστη συμμέτοχη από τις ομάδες την ημέρα του Athens Pride αλλά και προφεστιβαλικά. Αυτό μπορεί να γίνεται με ξεχωριστές ή συνολικές συναντήσεις και αυτόνομες δράσεις των ομάδων ενταγμένες στο ίδιο το Athens Pride.

6. Θέτει σε διάλογο για ολόκληρη την κοινότητα τα εξής θέματα που άπτονται των ερωτημάτων του ΣΥΔ και αφορούν όλες τις οργανώσεις:

Α. Τρόποι καταπολέμησης τρανσφοβικού και ομοφοβικού λόγου εντός της κοινότητας.

Β. Αποσαφήνιση θέσης για τις χορηγίες από τις ομάδες και οργανώσεις. Αποδοχή ή όχι αυτών των κοινών θέσεων. 
(Πχ θα υπάρχει κοινή στάση των οργανώσεων απέναντι στο ΚΕΕΛΠΝΟ; Απαίτηση από την ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ απάντησης, ειδικά εν’ όψει της κατάργησης της Υγ. Διάταξης; κτλ).


Θα θέλαμε και πάλι να καταστήσουμε την διοργάνωσή μας ένα μέρος όπου όλα ανεξάρτητα τα μέλη της κοινότητας θα νιώθουν πάνω απ' όλα ασφάλεια και ότι ανήκουν σε αυτό ανεξάρτητα από τις όποιες άλλες διαφορές μας.
Με τιμή,
Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας – Athens Pride Α.Μ.Κ.Ε.
Οργανωτική Επιτροπή 2015

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ - ΔΕΛΤΊΟΥ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


Με ευθύνη της δημοτικής αρχής Καμίνη συνεχίζεται το καθεστώς βασανισμού των άπορων της Πρόνοιας!

Άπραγοι ο νέος υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κουρουμπλής και ο υφυπουργός κ. Δ. Στρατούλης!

Να εφαρμοσθεί ΑΜΕΣΑ ο νόμος. Να αναλάβουν οι Δήμοι την έκδοση των βιβλιαρίων Πρόνοιας
 

Παρά τις συνεχείς καταγγελίες μας η πολιτική της εξαπάτησης και της βάναυσης μεταχείρισης των άπορων συμπολιτών μας, που προστατεύονται τάχα από την Πρόνοια συνεχίζεται. 
Τα βιβλιάρια Πρόνοιας εξακολουθούν ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΝΕΝΩΝΟΝΤΑΙ από τον Δήμο Αθηναίων του κ. Καμίνη με καθυστέρηση 4,5 και 6 μηνών και επί πλέον, ενώ η διάρκεια της ισχύς τους ορίζεται από τον νόμο σε 12 μήνες, η πολιτική του «Άουσβιτς» που εφαρμόζουν στην υγεία και την «Πρόνοια» όλοι σχεδόν οι θεσμοί που  ελέγχονται από τις δυνάμεις ΠΑΣΟΚ  και ΝΔ, την μειώνουν συνειδητά και στην πράξη σε 6 με 8 μήνες, αφού λογαριάζουν ως χρόνο ισχύος του βιβλιαρίου τους 4-6 μήνες, που «χρειάζονται» για να εκδώσουν οι εξουσίες της λούφας και της συναλλαγής, τα βιβλιάρια Πρόνοιας!...

Η πολιτική της απάτης και της υποκρισίας  σε όλο της το μεγαλείο!
Πρωταγωνιστές αυτής της εξαχρείωσης; ο Δήμαρχος κ. Καμίνης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, αρμόδια για τα βιβλιάρια Πρόνοιας κυρία Στρατηγάκη! 
Ιθύνων νους, η προηγούμενη κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα επικοινώνησε πρόσφατα με την κ. Στρατηγάκη και την ρώτησε γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση των 4-6 μηνών και εκείνη απάντησε ότι έχουν λίγους υπαλλήλους και ότι η Αθήνα εκδίδει τα βιβλιάρια για λογαριασμό 7 ακόμα Δήμων! 
Όταν την ρωτήσαμε  για ποιο λόγο  έχουν αναλάβει το έργο ξένων Δήμων, αφού ο νόμος ορίζει ότι κάθε Δήμος θα πρέπει να εκδίδει τα βιβλιάρια Πρόνοιας για τους δικούς του κατοίκους, μας απάντησε «ναι έχετε  δίκαιο, θα πρέπει να το αλλάξουμε αυτό και γι’ αυτό τον λόγο κάλεσα σύσκεψη των 7 αυτών Δήμων, αλλά δυστυχώς σε αυτήν προσήλθαν μόνο 2 εκπρόσωποι από τον Δήμο Βύρωνα»!.... 
Όταν την ρωτήσαμε γιατί αφού οι υπηρεσίες καθυστερούν 4,5, και 6 μήνες την έκδοση των βιβλιαρίων, η ισχύς τους δεν αρχίζει τουλάχιστον από την ημέρα που παραδίδονται στους δικαιούχους τα βιβλιάρια, αλλά αντίθετα  από την ημερομηνία που υπέβαλαν οι άποροι την αίτηση, δήλωσε άγνοια και απάντησε ότι «αυτό δεν το γνωρίζω»!... 
Ωραία αντιδήμαρχος….

Είκοσι περίπου ημέρες μετά, αφ’ ότου η κ. Στρατηγάκη, υποτίθεται, ότι έμαθε για την εν λόγω απάτη, τα βιβλιάρια παραδίδονται πάλι με καθυστέρηση 4-6 μηνών και ισχύουν όχι από την ημέρα της παράδοσής τους  στους δικαιούχους αλλά όπως και πριν από την ημερομηνία που οι ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν την αίτηση!...
Δηλ. η εξαπάτηση των άπορων συνεχίζεται!

Τι σημαίνει η πολιτική αυτή στο τομέα της Πρόνοιας, που έστησαν οι δυνάμεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ και εκτελούν οι Δήμοι Αθήνας και Καλλιθέας; 
Σημαίνει ότι για πολλούς μήνες άνθρωποι χωρίς κανένα πόρο,  ηλικιωμένοι, ασθενείς, μόνοι και απροστάτευτοι, παραμένουν χωρίς φάρμακα και χωρίς γιατρό! 
Γιατί το κάνει αυτό και τι ακριβώς εξυπηρετεί λ.χ η δημοτική αρχή του  κ. Καμίνης με την βάρβαρη αυτή πολιτική της, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία και εξευτελίζει χιλιάδες ανθρώπους; 
Το κάνει για να υπηρετήσει ένα σκοπό: Αυτό που της ανάθεσε η προηγούμενη συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και στοχεύει στην εξυπηρέτηση του «μεγάλου ιδανικού» δηλ. την εξαπάτηση του ελληνικού λαού για να δημιουργούνται τα «δημοσιονομικά πλεονάσματα»,  πάνω στα οποία θεμελιώνονται η λιτότητα, η φτώχεια, η ανεργία, η πείνα και η ταπείνωση  εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας. 
Τον ίδιο ρόλο έχει αναλάβει και η  Δημοτική Αρχή  Καλλιθέας.

Ρωτάμε: 
Τι κάνετε κύριε Κουρουμπλή, υπουργέ της Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και εσείς κ. υφυπουργέ Δ. Στρατούλη για όλη αυτή την απαράδεκτη κατάσταση; 
Πότε θα σταματήσει η ταλαιπωρία και ο εξευτελισμός των άπορων συμπολιτών μας από τους διάφορους Καμίνηδες και την εκφυλισμένη διευθυντοκρατία του δικομματισμού; 
Και πότε θα πείτε στους Δήμους να αναλάβουν τα καθήκοντά τους απέναντι στους άπορους της Πρόνοιας όπως έχουν χρέος από τον νόμο;

ΚΙΦΒ  / 3.2.2015