Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ HIV/AIDS ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 1ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

1η Δεκεμβρίου 2011 ως Διεθνής ημέρα ευαισθητοποίησης για το HIV/AIDS, βρίσκει την Ελλάδα σε Γενική απεργία για τις βίαιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που πρόκειται να ακολουθήσουν το επόμενο δίμηνο.

Η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, σε νέες περικοπές, από τις οποίες δεν θα γλιτώσουν ούτε τα επιδόματα Πρόνοιας, μεταξύ των οποίων και εκείνο για τα άτομα που πάσχουν από HIV/AIDS.

Οι παγκόσμιες προσπάθειες για επόμενες γενιές χωρίς HIV/ΑΙDS, για Mηδενικές νέες λοιμώξεις, Mηδενικούς θανάτους και Mηδενικά φαινόμενα στιγματισμού, απαιτούν:
* όχι μόνο τη Χορήγηση Θεραπείας
* όχι μόνο την Υπεράσπιση Προσπαθειών που έχουν γίνει για την πρόσβαση σε φθηνά αντιρετροϊκά φάρμακα,
* όχι μόνο Δράσεις Πρόληψης και
* όχι μόνο την ενδυνάμωση των ευπαθών Κοινωνικών ομάδων.
Απαιτούν αλλαγές πολιτικών στο χώρο του HIV/AIDS.


Σε μια πρωτοφανή επίδειξη αναλγησίας, πολιτικού τσαρλατανισμού αλλά και πλήρους αποστασιοποίησης από οτιδήποτε σχετίζεται με διεθνείς πολιτικές για το HIV/AIDS και από οποιαδήποτε Λογιστική ή Οικονομική αντίληψη για τη Δημόσια Υγεία, τα Υπουργεία Υγείας & Εργασίας -Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας Αριθμ. Φ.11321/οικ.26012/1718/11 (ΦΕΚ 2611 Β/8-11-2011)- δημιούργησαν τον Αναθεωρημένο Κανονισμό Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας που αφαιρεί την πρόσβαση των οροθετικών σε κοινωνικές παροχές και αναπηρικές συντάξεις, καθώς πλέον μόνο όσοι βρίσκονται σε τελικό στάδιο AIDS θα εντάσσονται στα εν λόγω προγράμματα. Στοχεύουν στη διακοπή του επιδόματος Πρόνοιας για τους ανθρώπους με HIV/AIDS με ΜΟΝΟ κριτήριο τη Σταδιοποίηση του Νοσήματος. Η εξέταση ΔΕ των οροθετικών από την Υγειονομική Επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας ΙΚΑ–ΕΤΑΜ θα πραγματοποιείται, από γιατρούς οι οποίοι δεν εξειδικεύονται και δεν γνωρίζουν την HIV λοίμωξη.

Πάρα πολλοί εκδιωκόμενοι-αποκλειώμενοι από τη δουλειά τους λόγω HIV/AIDS διακόπτουν ήδη τη θεραπεία τους, με στόχο την επιδείνωση της υγείας τους και τη διατήρηση του επιδόματος Πρόνοιας στο οποίο έχουν βασίσει τη ζωή τους.

Πέραν της ανθρωπιστικής προσέγγισης, η εξέλιξη της HIV λοίμωξης αυτών των ανθρώπων, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω μετάδοση του νοσήματος αφού η χορήγηση αντιρετροϊκής θεραπείας μπορεί να εμποδίσει τη μετάδοση του ιού HIV σε άλλα άτομα μειώνοντας τον κίνδυνο κατά 90%.

Eπιβεβαιώνοντας την αντιρατσιστική του στάση το ΥΥΚΑ επικουρούμενο από αρκετούς δημοσιογράφους στιγματίζει με άνεση μια ήδη ευάλωτη κοινωνική ομάδα, τους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών, χρεώνοντάς τους τη μόλυνσή τους: κολλάνε για να πάρουν το επίδομα! Αιδώς...

Σε μια εκδήλωση που χρήζει ίσως ψυχαναλυτικής ερμηνείας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, διοργανώνεται από τη Multitrab productions,(Αθήνα, 24/11/2011 Αριθ.Γεν.Πρωτ.ΔΥΓ5/129429) εκδήλωση με θέμα: 1η Δεκεμβρίου 2011-Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS- Γιόρτασε, Διασκέδασε, Υποστήριξε!

Αδυνατώντας να καταλάβουμε:

τι ακριβώς γιορτάζει το Υπουργείο Υγείας; Την κατά 53% αύξηση των νέων δηλώσεων ίσως;;
με τι ακριβώς διασκεδάζει; με τη διακοπή του επιδόματος και την εξώθηση των ανθρώπων με HIV/AIDS στη διακοπή των φαρμάκων τους;

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ :

Τι ακριβώς υποστηρίζει;
Αδυνατώντας να ερμηνεύσουμε την ψυχοπαθολογικού τύπου συμπεριφορά των «συμβούλων» του Υπουργείου Υγείας, πιστεύοντας πως πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής, πως η οποιαδήποτε ολιγωρία απέναντι σε μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση είναι εγκληματική, σας καλούμε να αντισταθείτε και να σταθείτε αρωγοί και αλληλέγγυοι στις προσπάθειές μας.

Η ACT UP ΔΡΑΣΕ HELLAS συμμετέχει: στην πορεία που οργανώνουν οι ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ την 1η Δεκεμβρίου 2011.
Σημείο συνάντησης πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:00.
Οσοι και όσες πιστεύετε πως ήρθε πια η ώρα να εκφράσουμε την αντίδρασή μας δυναμικά, ελάτε μαζί μας τώρα στην πορεία της 1ης Δεκεμβρίου.

Η ACT UP ΔΡΑΣΕ HELLAS συμμετέχει και στηρίζει: τις δράσεις των Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (HelMSIC) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη. Ειδικά για τις δράσεις της Αθήνας: Πλατεία Περσεφόνης Γκάζι από 13:00-20:00.

Εμείς δεν βρίσκουμε κανένα λόγο ούτε να γιορτάσουμε, ούτε να διασκεδάσουμε.

Εχουμε όμως πια πολλούς λόγους να αντιδράσουμε και να αντισταθούμε!

Ο μηδενισμός της κυβέρνησης δεν θα περάσει.

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ
ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ HIV/AIDS & ΣΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ
ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΟΘΥΡΙΑ ΤΟΥΣ