Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Αθωώθηκαν ΟΛΕΣ οι κοπέλες που είχαν Διαπομπευθεί δέκα μήνες Πριν / Δικαίωση για τις Οροθετικές


11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
Μιά απ τις πιο όμορφες Ημέρες.

ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ ΑΠ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, 
ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΥΤΩΝ.

Να θυμίσουμε δύο βασικά για εμάς θέματα 
1) ότι η υποστήριξη όλο αυτό το διάστημα εντός και εκτός της φυλακής είναι δουλειά της: "Πρωτοβουλία για την απελευθέρωση των Οροθετικών Γυναικών".
και 
2) η συντονισμένη αντίδραση στη διαπόμπευση και καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των Οροθετικών Γυναικών, αποτέλεσε το μοναδικό κοινό σημείο συνεννόησης, από το 2001, των 4 οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της HIV-λοίμωξης στην Ελλάδα.
 
Αθωώθηκαν ΟΛΕΣ οι κοπέλες που είχαν Διαπομπευθεί δέκα μήνες πριν.

για την ιστορία..
Απρίλιος-Μάιος 2012 λίγες ημέρες πριν τις εκλογές- εκτελέστηκε επιχείρηση από:
  • τους Γιατρούς και τους Ψυχολόγους, του ΚΕΕΛΠΝΟ
  • τους Πολιτικούς της Ηγεσίας του ΥπΥγείας, ΛΟΒΕΡ-DOS, 
  • τους Δημοσιογράφους, των περισσοτέρων Τηλεοπτικών Σταθμών,
  • την Ελληνική Αστυνομία- ΓΑΔΑ-
  • την Εισαγγελία Αθηνών,
με στόχο την περισυλλογή των μιασμάτων που καταστρέφουν την αγία Ελληνική Οικογένεια απ τους δρόμους της Πόλης των Αθηνών, πατώντας πάνω σε μια Υγειονομική Διάταξη και ένα Π.Δ. που είχαν φτιαχτεί και δημοσιευθεί λίγες ημέρες πριν (Υ.Δ.49Α- 02/Απρ/2012 και ΠΔ 114/2010 που πέρασε στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημοσίων Έργων και άλλες διατάξεις» στις 9 Απριλίου 2012.)

Με αφορμή αυτό το γεγονός

Οι συλλήψεις των γυναικών αυτών 
είχαν αποτελέσει την πιο φτηνή, σε κόστος και ποιότητα, διαφημιστική καμπάνια και 
τον πλέον άμεσο τρόπο χειραγώγησης της Κοινής γνώμης.
Χρησιμοποίησαν τις κοινωνικές Αναπαραστάσεις /φοβίες /ενοχές/άγνοια, όχι ως εργαλείο/μέθοδο ανθρωπολογικής  παρέμβασης, αλλά ως αδούλευτο εργαλείο διαστρέβλωσής της, αναφορικά με τον τρόπο μετάδοσης ενός Σεξουαλικά Μεταδιδόμενου Νοσήματος με βαρύ κοινωνικό φορτίο.
 
Οι συλλήψεις είχαν αποτελέσει το άλλοθι από την πολιτική ηγεσία προς την κοινωνίας της, ότι λειτουργεί άμεσα και αποφασιστικά. Αυτή η εκάστοτε πολιτική ηγεσία έχει σπαταλήσει εκατομμύρια δραχμές- euro, τα τελευταία 30 χρόνια, σε επικοινωνιακές φιέστες τέτοιου τύπου με κυρίαρχο το Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια και όχι σε αποτελεσματικές παρεμβάσεις στις ομάδες με τα μεγαλύτερα ποσοστά της HIV Λοίμωξης στην Ελλάδα, Άντρες που κάνουν Σέξ με Άντρες και τώρα Χρήστες. 
Μιά κοινωνία που προπονήθηκε, δυναμικά, στη βορά ΚΑΙ αυτών των γυναικών, αφού ξεκίνησε πρώτα χλιαρά τις προπονήσεις της κατά των Οροθετικών ανοίγοντας τα παράθυρα της το 2005.

Μιά κοινωνία που δίστασε να ζητήσει συγνώμη και δεν τόκανε ούτε μέσα απ το στόμα της Εισαγγελέα που δίκασε στην υπόθεση. Έκανε μάλιστα το αντίθετο για κάποιες από αυτές.

Μία κοινωνία που όμως ομόφωνα έστω και την τελευταία στιγμή, ένορκοι και δικαστές, τη στιγμή της απολογίας τους κατάλαβε το λάθος της και τις αθώωσε πανηγυρικά.

Μιά κοινωνία που δε θα πιέσει ούτε θα ζητήσει ποτέ από τους ηθικούς αυτουργούς και τους εκτελεστές αυτής της πράξη, τους υπαίτιους δηλαδή να απολογηθούν, έστω, για τον ομαδικό μας βιασμό και τη ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΜΑΣ.

Ζητάμε  
την Άμεση Τιμωρία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ Χωρίς καμιά εξαίρεση,  
για 
  • τη διαπόμπευση των γυναικών αυτών 
  • τη διαστρέβλωση του τρόπου διασποράς της Hiv Λοίμωξης, 
  • την εγκληματική αμέλεια με το να μη προστατεύσουν ασθενείς από τη διαπόμπευση και 
  • την καταπάτηση του Κώδικα Δεοντολογίας  είτε από τους Γιατρούς είτε από τους Λειτουργούς Υγείας είτε από τους Δημοσιογράφους

Ζητάμε  
ΑΜΕΣΑ την Απόσυρση ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ  

Μέχρι τότε αλλά και μετά, θα συνεχίσουμε τον Αγώνα μας για τη στήριξη των Γυναικών αυτών, που βρέθηκαν υπό διωγμό.

...............................................
θα ακολουθήσει Δ.Τ.