Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Κι άλλη φρίκη με το HIV/AIDS: Πολλά τα λάθη στα αποτελέσματα εξετάσεων! Διαπιστώνονται σε ανησυχητική συχνότητα πολλά τεστ από ιδιωτικά κέντρα, ακόμη και από τον ΟΚΑΝΑ…




διαβάζουμε, σχολιάζουμε απλά ότι
Η οπτική της αρθρογράφου είναι κοντά στην δική μας... 

Και εμείς έχουμε διαπιστώσει τραγελαφικά να συμβαίνουν στο χώρο της HIV/Λοίμωξης στην Ελλάδα.

Διαπιστώνουμε τις παλίνδρομες κινήσεις της Ελληνικής Πολιτείας...στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και της Πρόληψης..

Βλέπουμε την αδιαφορία και τον Ρατσισμό έναντι των ευάλωτων ομάδων της Ελληνικής Πολιτείας με ή χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

Διαπιστώνουμε ότι οι Υπουργοί Υγείας έχουν μιά ιδιότροπη ευαισθησία... και πάντα ότν τα Προγνωστικά δεν τους ξαναβγάζουν βουλευτές...

Διαπιστώνουμε ότι δεν υπαρχουν πρωτόκολλα πιστοποίησης.

Διαπιστώνουμε ότι 
ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 
Τους ΒΟΛΕΥΕΙ όλους, για αν μπορούν ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ να κάνουν έρευνες συνεχώς για το: "ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ"

Να επισημανουμε ότι οι ΜΚΟ (..Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που βρίσκονται καθημερινά στις  πιάτσες της Αθήνας , προφέροντας βοήθεια και ιατρική ενημέρωση στα θύματα της εξαθλίωσης...καταγγέλλουν πως, ίσως κάπως έτσι, κυλίστηκε στον ιό μια ολόκληρη ανθρώπινη αλυσίδα  εξαρτημένων ατόμων, από εγκληματική -όχι δική τους-  αμέλεια και άγνοια. ) είναι μάλον η ACTUP!!

και αναδημοσιεύουμε 
.....................................................................
Γιαγιά από την επαρχία βρέθηκε (σε  Νοσοκομείο της Αθήνας) θετική στο Aids, χωρίς σχεδόν να έχει ακούσει ποτέ γι’ αυτό!

Τοξικομανείς στην πλατεία Τοσίτσα μοιράζονταν ελεύθερα τις σύριγγές τους σκορπώντας μολύνσεις HIV, ενώ η εξέτασή τους από τον ΟΚΑΝΑ  τους δείχνει αρνητικούς.

Κέντρα Αναφοράς και  ιατρεία AIDS των Δημοσίων Νοσοκομείων έχουν βρεθεί τελευταία  προ εκπλήξεως, για πολλά περιστατικά  μολύνσεων που εντοπίστηκαν μετά την έξαρση της ασθένειας στο Κέντρο της Αθήνας, αλλά και με αφορμή  την «βόμβα»  με τις ιερόδουλες, που παρακίνησε χιλιάδες άτομα  να εξεταστούν.

Η εξέταση Ελέγχου για το AIDS είναι γνωστή σε όλους αλλά μακρινή για πολλούς .
Εδώ και 25 χρόνια , από τότε που η ασθένεια υπάρχει, όλα τα συστήματα πρόληψης στον κόσμο αγωνίζονται για να πείσουν τους πάντες να εξεταστούν.

Η αγωνία που συνοδεύει την εξέταση HIV, είναι επίσης γνωστή και αξεπέραστη, παρ’ όλο που οι θεραπείες που μετέτρεψαν την  νόσο σε χρόνια, έχουν απαλύνει την δραματικότητά της και τον τρόμο που συνόδευε πιο παλιά την διάγνωσή της.

Τον τελευταίο μήνα  πολλές χιλιάδες Έλληνες αποφάσισαν μαζικά  να εξεταστούν.

Αν και δεν είχαν πάει όλοι  στους  περιβόητους  οίκους ανοχής , ήταν μια ευκαιρία, εξηγούν οι  ειδικοί γιατροί,  για να σπάσουν πολλοί  την  σιωπή τους ακόμη και μέσω τηλεφωνικής γραμμής, και να εξοικειωθούν με το σοκ της διαδικασίας .

Στα  Ιδιωτικά  Κέντρα τα αποτελέσματα βγαίνουν  σε λίγες ώρες .

Στα  Δημόσια Νοσοκομεία  η εξέταση αργεί (λόγω φόρτου εργασίας των δημ. υπηρεσιών), και χρειάζεται να περιμένει κανείς για 4-5 ημέρες.

Μπορεί λεφτά να μην υπάρχουν στα δημόσια, δεν υπάρχουν όμως -στο AIDS, συγκεκριμένα- και τόσο ασυνείδητα λάθη.  

Στα δημόσια ιατρεία για την διαγνωστική εξέταση υπάρχει ISO, που στην προκειμένη περίπτωση, πράγματι σώζει ή καίει ζωές.

Το ανεξέλεγκτο χάος που διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες στις εξετάσεις του AIDS , και στα μεγάλα ή μικρά δράματα ζωής που τα διαγνωστικά λάθη προκαλούν, οφείλεται, όπως τα στοιχεία δείχνουν, σε αναξιόπιστα  τεστ , αντιδραστήρια και τεχνοτροπίες διάγνωσης  που πολλά ιδιωτικά κέντρα χρησιμοποιούν, εννοείται, φθηνότερα.

Γενόσημα ιατρικά τεστ διάγνωσης ΗΙV, στα χέρια μη έμπειρου ή εξειδικευμένου προσωπικού, και χωρίς καν να υπάρχουν στην χώρα προδιαγραφές πιστοποίησης, σκορπούν ανεύθυνα, πολλά - όπως αποδεικνύεται- ανακριβή αποτελέσματα, που δεν επηρεάζουν κάθε φορά μια ζωή και μόνο.

Στο Νοσοκομείο Συγγρός βρέθηκαν πρόσφατα δύο οροθετικοί  χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών, που έφεραν χαρτί από τον ΟΚΑΝΑ ότι είναι αρνητικοί. 

Η κλινική τους κατάσταση ήταν τόσο βεβαρημένη, που έδειχνε ιατρικά ότι η μόλυνση ήταν παλαιά, και σαφώς παλαιότερη από τις ημερομηνίες εξέτασης. 

Στην προσπάθειά τους οι γιατροί να διαπιστώσουν  το πώς και το γιατί , απευθύνθηκαν στον ΟΚΑΝΑ και ζήτησαν επανεξέταση των δειγμάτων τους όπως σχετικός κανονισμός του δημοσίου προβλέπει . 

‘Ομως ο ΟΚΑΝΑ , προέκυψε, είχε κάνει ανάθεση σε - άγνωστο ποιά - ιδιωτικά κέντρα για να διεξάγουν τον έλεγχο hiv των τοξικομανών, την ώρα που δεν έχουν θεσπιστεί καν από το κράτος  προαπαιτούμενες  προδιαγραφές .

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που βρίσκονται καθημερινά στις  πιάτσες της Αθήνας , προφέροντας βοήθεια και ιατρική ενημέρωση στα θύματα της εξαθλίωσης, καταγγέλλουν πως, ίσως κάπως έτσι, κυλίστηκε στον ιό μια ολόκληρη ανθρώπινη αλυσίδα  εξαρτημένων ατόμων, από εγκληματική -όχι δική τους-  αμέλεια και άγνοια. 

Τα εκρηκτικά ποσοστά αύξησης των μολύνσεων στους τοξικομανείς στο κέντρο  της Αθήνας  δεν  σημαίνει  απαραίτητα ότι όλοι εκδίδονται ασυνείδητα για την δόση τους. 

Κάποιοι απευθύνθηκαν στην Πολιτεία για να τους  σώσει, αλλά  τους  καταδίκασε το «ιδιωτικό»,  εντός του Δημοσίου, συμφέρον.

Αναγκαία ερώτηση, επιμένουν οι ειδικοί, για όσους ενδιαφέρονται να εξεταστούν σε ιδιωτικά κέντρα  για ΗΙV, είναι  το αν το Ιδιωτικό  Κέντρο διαθέτει ISO για την εξέταση του έιτζ.

πηγή:
Μαρια Παπαπαναγιώτου
http://www.lifo.gr/team/u12321/30650