Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΔΤ ACTUP: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ






"..Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS  (1ηΔεκεμβρίου), ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr .. κάθε χρόνο αλλά και μέσα στο χρόνο η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση ανέδειξε πάντα, ότι είχε να κάνει με το AIDS.."

Ανέδειξε ακόμη και πράγματα με τα οποία όλοι και όλες διαφωνήσαμε. 
Όμως ήταν εκεί.
Όσο κι αν ξέρουμε οτι  η ΕΡΤ δεν είναι «Αγία» οτι κι εκεί είχαν το ρόλο τους οι πελατειακές σχέσεις, τα συμφέροντα, τα πολιτικά κόλπα και όλα όσα έχουν τη θέση τους πάντα σε κάθε φορέα στην Ελλάδα, δεν μπορούμε παρά να αγανακτήσουμε και να θυμώσουμε με τις συνοπτικές διαδικασίες μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, που το Μεγαρο Μαξίμου, υπό τις οδηγίες της ΤΡΟΙΚΑ διαλύει το δημόσιο τομέα. 

Για εμάς στην ACT-UP που θεωρούμε σημαντική την ύπαρξη της πολυφωνίας στο πλαίσιο λειτουργίας της Δημοκρατίας κι όχι στο βωμό των  κερδών και στην αναζήτηση κι άλλων συχνοτήτων διαφημιστικής προπαγάνδας, η εξόντωση της ΕΡΤ, είναι ένα χτύπημα κάτω από τη μέση.

Η φίμωση των κρατικών καναλιών θα αφαιρέσει από την πραγματικότητα μια σοβαρή φωνή.
Η φίμωση των μοναδικών νόμιμων συχνοτήτων στην Ελλάδα δείχνει τη δύναμη των διαπλεκόμενων συμφερόντων και την αλαζονεία της εξουσίας.
Θέλαμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε, να δούμε την ΕΡΤ να ανανεώνεται, να ελέγχει τα του οίκου της.

Στην πρόσφατη 2πλή προεκλογική περιπέτεια του 2012 και με το πρωτοφανές κυνήγι μαγισσών που εξαπέλυσε ο τότε υπουργός υγείας Κος Λοβέρδος ή  ΛΟΒΕΡ-DOS ενάντια στις οροθετικές χρήστριες της περιοχής της πλ.Ομόνοιας στην Αθήνα, 
η ΝΕΤ ήταν  η μόνη που αντιστάθηκε, 
η μόνη που δεν κυνήγησε τις θλιβερές μορφές αυτών των κοριτσιών.
η μόνη που αρνήθηκε να ασελγήσει στα πρόσωπα και στις προσωπικότητες των κοριτσιών αυτών.
Και ήταν η φωνή του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη από την πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ που αποκάλεσε τον τότε υπουργό Υγείας, φασίστα, αναφερόμενος στη συμπεριφορά του. 
Και αυτό, εμείς τουλάχιστον ως σύλλογος υποστήριξης Οροθετικών δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε.


Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων όλων των τμημάτων της ΕΡΤ και ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όσων ζητάνε πραγματική ενημέρωση και όχι στρατευμένη δημοσιογραφία.


Αναίτια φυλάκιση δικηγόρου- Ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη / Μαρία Γιαννακάκη

Η Μαρία Γιαννακάκη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τη φυλάκιση της Ηλέκτρας Κούτρα.
 
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 12:47

Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: «Αναίτια φυλάκιση δικηγόρου»

Σύμφωνα με καταγγελία Δικηγόρου, η ίδια προσφάτως επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας, στην Θεσσαλονίκη, όπου, αρχικά, ο Αξιωματικός Υπηρεσίας της απαγόρευσε την είσοδο στο Τμήμα και κατόπιν, αφού της αφαίρεσε την δικηγορική και την αστυνομική της ταυτότητα, την έσπρωξε βίαια σε κελί, όπου την κράτησε φυλακισμένη για κάποιο χρονικό διάστημα.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δικηγόρος βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα για να συνομιλήσει με την εντολέα της, η οποία, όντας διεμφυλικό άτομο, έχει προσαχθεί πολλές φορές σε διάστημα μόλις πέντε (5) ημερών, αναίτια, γεγονός που αφορά, επίσης, όλα τα διεμφυλικά άτομα στην Θεσσαλονίκη και το οποίο έχουμε θίξει με πρόσφατη ερώτησή μας προς τον αρμόδιο Υπουργό, ζητώντας την παρέμβασή του.

Η συμπεριφορά του εν λόγω Αξιωματικού Υπηρεσίας ξεπερνά κάθε όριο δεοντολογίας και νομιμότητας, αποτελεί προσβολή των δικαιωμάτων της δικηγόρου και καταπατά τον όρκο για υπακοή στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

1. Σε ποιες ποινικές κυρώσεις προτίθεται να προβεί;

2. Δεδομένης της ακαταλληλότητας του εν λόγω οργάνου της Ελληνικής Αστυνομίας να υπηρετήσει την θέση του, προτίθεται να προβεί στην απομάκρυνσή του;

Η ερωτώσα Βουλευτής
Μαρία Γιαννακάκη