Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Αναίτια φυλάκιση δικηγόρου- Ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη / Μαρία Γιαννακάκη

Η Μαρία Γιαννακάκη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τη φυλάκιση της Ηλέκτρας Κούτρα.
 
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 12:47

Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: «Αναίτια φυλάκιση δικηγόρου»

Σύμφωνα με καταγγελία Δικηγόρου, η ίδια προσφάτως επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας, στην Θεσσαλονίκη, όπου, αρχικά, ο Αξιωματικός Υπηρεσίας της απαγόρευσε την είσοδο στο Τμήμα και κατόπιν, αφού της αφαίρεσε την δικηγορική και την αστυνομική της ταυτότητα, την έσπρωξε βίαια σε κελί, όπου την κράτησε φυλακισμένη για κάποιο χρονικό διάστημα.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δικηγόρος βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα για να συνομιλήσει με την εντολέα της, η οποία, όντας διεμφυλικό άτομο, έχει προσαχθεί πολλές φορές σε διάστημα μόλις πέντε (5) ημερών, αναίτια, γεγονός που αφορά, επίσης, όλα τα διεμφυλικά άτομα στην Θεσσαλονίκη και το οποίο έχουμε θίξει με πρόσφατη ερώτησή μας προς τον αρμόδιο Υπουργό, ζητώντας την παρέμβασή του.

Η συμπεριφορά του εν λόγω Αξιωματικού Υπηρεσίας ξεπερνά κάθε όριο δεοντολογίας και νομιμότητας, αποτελεί προσβολή των δικαιωμάτων της δικηγόρου και καταπατά τον όρκο για υπακοή στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

1. Σε ποιες ποινικές κυρώσεις προτίθεται να προβεί;

2. Δεδομένης της ακαταλληλότητας του εν λόγω οργάνου της Ελληνικής Αστυνομίας να υπηρετήσει την θέση του, προτίθεται να προβεί στην απομάκρυνσή του;

Η ερωτώσα Βουλευτής
Μαρία Γιαννακάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.