Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

TTIP / CETA/ TISA : Ανοιχτή επιστολή πρός την Ελληνική Κυβέρνηση, από το Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης


ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΔΩ

Ανθέων 72, 12461 | Mail: naturefriendsgreece@gmail.com | Τηλ. FAX: 215 5257408
Καταστατικό, Ειρηνοδικείο Αθηνών Α.Μ. 30425  | ΑΦΜ:997557187, ΔΟΥ Αιγάλεω

05/05/2016
ΠΡΟΣ
         i.  Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα,
       ii.  Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη,
      iii.  Ευρωβουλευτές -  Βουλευτές (εκτός ΧΑ)

Κοινοποίηση:
a. ΚΕΔΕ – ΠΕΔΑ
b. ΑΔΕΥ – ΓΣΕΕ [Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα]
c. Αγροτικοί Συνεταιρισμοί
d. Ενώσεις Καταναλωτών
e. Δικηγορικούς και Δικαστικούς Συλλόγους
f.  Περιβαλλοντικές – Οικολογικές ΜΚΟ

ΘΕΜΑ: Η Κυβέρνηση, οι Ευρωβουλευτές και Βουλευτές, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι Δικηγορικοί και Δικαστικοί Σύλλογοι, οι Εργαζόμενοι, οι Αγρότες και οι Καταναλωτές, οι περιβαλλοντικές ΜΚΟ να πάρουν έγκαιρα και ξεκάθαρη θέση για τις ληστρικές εμπορικές συμφωνίες ΤΤΙP,CETA,TΙSA.

Με αφορμή

1)Τη συνάντηση στις 13 Μαΐου 2016 στις Βρυξέλλες  των αρμοδίων Υπουργών Εμπορίου/  EU Trade Council [ από την Ελλάδα θα παρευρευθεί ο  κ. Γεώργιος Σταθάκης ή αναπληρωτής του], κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν τα θέματα ΤΤIP (α/α2), CETA (α/α3),

2) Τη συνεδρίαση του «Trade Policy Committee meeting» τη Παρασκευή 27 Απριλίου 2016 στις Βρυξέλλες. [Οι πληροφορίες μας είναι ότι η Ελληνική αντιπροσωπία στις Βρυξέλλες, εκτός από ορισμένες επιφυλάξεις για τη Φέτα και το αίτημα να χαρακτηριστεί η συμφωνία μεικτή, διαφαίνεται ότι θα υποστηρίξει την υπογραφή της CETA τον Οκτώβριο του 2016],

3) Τις διαρροές για τις συζητήσεις του 13ου κύκλου των διαπραγματεύσεων για την TTIP, μεταξύ των αντιπροσωπιών των ΗΠΑ – ΕΕ [ Παρουσιάστηκαν[1] από την Greenpeace Ολλανδίας ]

4) Τις διαρροές του εγγράφου «Tactical State of Play»[2] (Μάρτιος 2016), που αφορά το 12ο γύρο των διαπραγματεύσεων, το οποίο είναι διαφορετικό από την «επίσημη» δημόσια προβολή του από την Ε.Ε.[3],

5) Τις όλο και αυξανόμενες κοινωνικές αντιδράσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα:  [Μεγάλες διαδηλώσεις σε Βερολίνο 11/10/2015, Ανόβερο 23 Απριλίου 2016, 3,3 εκατ. υπογραφές Ευρωπαίων Πολιτών ενάντια στην TTIP και 500 ΜΚΟ, την απόφαση των Γερμανών δικαστών ενάντια στο ISDS/ICS, την απόφαση χιλιάδων Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων  της Ευρώπης (πέντε από την Ελλάδα) να κηρύξουν Ελεύθερων Ζώνες  από τις TTIP CETA TΙSA – TTIP FREE ZONES και τη Διακήρυξη των Δημάρχων στη συνάντηση της Βαρκελώνης (21/5/2016)],

6) Την έρευνα  του Ελληνικού Δικτύου ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece από το 2013 για τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχουν οι ληστρικές συμφωνίες TTIP CETA στην οικονομία, στην κοινωνία, στη δημοκρατία, στο περιβάλλον, στην ασφάλεια τροφίμων κ.λπ. καθώς και στη συμμετοχή στους μικρούς ή και μεγάλους αγώνες που αναπτύχθηκαν στην Ευρώπη και στη χώρα μας.

Προτείνουμε στην κυβέρνηση μέχρι 13 Μαΐου 2016 στη συνάντηση των αρμοδίων Υπουργών Εμπορίου στις Βρυξέλλες:
o   Μέσω των αρμοδίων οργάνων της να πάρει, σαφή και ξεκάθαρη θέση για το τι πρόκειται να κάνει για τις συμφωνίες CETA και ΤΤΙP και να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό πριν από τη συνάντηση των αρμοδίων Υπουργών Εμπορίου στις Βρυξέλλες, 13 Μαΐου 2016.

o   Να μη δεσμευτεί για την υπογραφή καμίας συμφωνίας, είτε πρόκειται για προσωρινή ή τμηματική ή συνολική εφαρμογή της CETA, που οι διαπραγματεύσεις έχουν ολοκληρωθεί, είτε πρόκειται για την TTIP που έχει ολοκληρωθεί ο 13ος γύρος των διαπραγματεύσεων.

Προτείνουμε στους Ευρωβουλευτές και Βουλευτές των Κομμάτων:
·         Να καταψηφίσουν σε επιτροπές και στα Κοινοβούλια που συμμετέχουν τις συμφωνίες CETA TTIP
Οι συμφωνίες δεν μπορούν να βελτιωθούν και να λειτουργήσουν σε όφελος της κοινωνίας, του περιβάλλοντος, του δίκαιου εμπορίου, της προστασίας των καταναλωτών, της αγροτικής μικρής παραγωγής και της ασφάλειας τροφίμων, του κοινωνικού κράτους, της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Προτείνουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση:
o   Να πάρει αποφάσεις και να κηρύξει τους Δήμους και τις Περιφέρειες Ελεύθερες Ζώνες από τις ληστρικές συμφωνίες CETA TTIP TΙSA, να ενημερώσει τους κατοίκους για τις δραματικές συνέπειες που θα προκύψουν, άμα ισχύσουν, στην τοπική οικονομία και κοινωνία. 
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ας θυμηθεί παλαιότερες και αντίστοιχες αποφάσεις για Ελεύθερες Ζώνες από τα μεταλλαγμένα (2004) και για τις αποπυρηνικοποιημένες πόλεις.

Προτείνουμε στους Δικηγορικούς και Δικαστικούς Συλλόγους:
·         Να πάρουν θέση γενικότερα για τις συμφωνίες TTIP CETA TiSA, να υπερασπίσουν την Εθνική Νομοθεσία, και να τοποθετηθούν  ειδικότερα κατά της Επίλυσης Διαφορών μεταξύ Επενδυτών και Κράτους/ ISDS ή του «ISDS Light», που φέρει τώρα την ονομασία ICS, όπως έκαναν οι Γερμανοί συνάδελφοί τους.

Προτείνουμε στους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα:
o   Να υπερασπίσουν τα εργασιακά και τα κοινωνικά τους δικαιώματα, τα κοινά αγαθά κ.λπ. που απειλούνται με τις συμφωνίες.

Προτείνουμε στους αγρότες και τους καταναλωτές:
·         Να συνεργαστούν, να υπερασπίσουν και να προβάλλουν τα τοπικά προϊόντα καθώς και την ασφάλεια τροφίμων που απειλούνται από την είσοδο των Γενετικά Τροποποιημένων Προϊόντων/ μεταλλαγμένα, και τον έλεγχο των σπόρων.

Προτείνουμε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις:
o   Να αντισταθούν στην μεγαλύτερη είσοδο των πολυεθνικών στη χώρα μας που θα τους περιθωριοποιήσει και θα τους οδηγήσει στην ανεργία.

Προτείνουμε στις Περιβαλλοντικές/ Οικολογικές Οργανώσεις:
·         Να συνειδητοποιήσουν ότι αμφισβητείται στην πράξη η «αρχή της προφύλαξης», που ισχύει στην Ε.Ε., από την είσοδο της «αρχής της απόδειξης της βλαπτικότητας», που ισχύει στις ΗΠΑ,  και να αναπτύξουν δράσεις προστασίας του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece θα συνεχίσουν την πολιτική ενημέρωσης και δράσεων, που έχουν ξεκινήσει από το 2013, για να μην υπογραφούν και να μην ισχύσουν οι ληστρικές συμφωνίες TTIP CETA TiSA
Υπενθυμίζουμε την Επιστολή[4] των ΦτΦ  προς τους Ευρωβουλευτές και Βουλευτές της Ελλάδας [25/5/2015] για να καταψηφίσουν την Έκθεση της Επιτροπής Εμπορίου.


ο Ελληνικό Δίκτυο "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»/ Naturefriends Greece" ιδρύθηκε το 2007 και είναι μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI http://www.nfi.at/ συμμετέχουν 51 εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. 
Οι ΦτΦ είναι Εθνικοί Συντονιστές της εκστρατείας για να χαρακτηριστεί από την Ε.Ε. και να προστατευτεί νομικά το έδαφος ως  κοινό αγαθό και μέλος του Δικτύου «Our World Is Not For Sale».
 Οι ΦτΦ συμμετέχουν στην Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TiSA.


[3] http://trade.ec.europa.eu/doclib/docs/2016/april/tradoc_154477.pdf
[4] http://www.naturefriends.gr/2015/05/transatlantic-trade-and-investment.html
--

ΔΤ COLOUR YOUTH, 03/05/2016 ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΑΣΟ ΣΟΥ ΨΗΛΑ



 
 

Αθήνα, 3 Μαΐου 2016

Κράτα τον Άσο σου ψηλά

Στις 8 Μαϊου 2015 γιορτάστηκε το Ace Visibility Day, μία καμπάνια του AVEN (Asexuality Visibility and Education Network) στην οποία τα μέλη της asexual κοινότητας θα αναρτούσαν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες θα κρατούσαν διαφορετικούς τύπους από άσους τράπουλας ανάλογα με την ταυτότητά τους.

Στόχος της καμπάνιας αυτής αποτελούσε η ορατότητα, καθώς τα περισσότερα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα της ασεξουαλικότητας θυμούνται το "πριν", την περίοδο στην οποία δεν είχαν γνώση του όρου "asexual" και θεωρούσαν προβληματική την σεξουαλικότητά τους, κάνοντας χρήση όρων που δεν τους κάλυπταν ως επί τω πλείστω. Δεν μπορούσαν να φανταστούν πως αυτό που ζουν είναι αληθινό και υγιές.

Σε αυτό ακριβώς βοήθησε η καμπάνια του AVEN. Στο να μπορεί να δει ένα έφηβο άτομο ένα hashtag γεμάτο φωτογραφίες ανθρώπων που βίωναν το ίδιο με αυτό, νιώθοντας φυσιολογικό και μέρος μιας κοινότητας. Και αυτό έγινε. Asexual άτομα από όλο τον κόσμο γέμισαν στις 8 Μαϊου το Twitter και το Tumblr με φωτογραφίες και άσους. Από όσο γνωρίζουμε αυτή η καμπάνια δε θα γίνει και φέτος, αλλά αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε μπορούμε να θυμηθούμε εκείνη τη μέρα και να τονίσουμε την σημαντικότητα του ζητήματος της ορατότητας ενός μέρους της κοινότητας που συχνά μένει στην αφάνεια.

Στην Ελλάδα τα asexual άτομα, επί της ουσίας, δεν υπάρχουν. Νιώθουν αποκομμένα και έντονα μη φυσιολογικά, κάνοντας το coming out τους ακόμα πιο δύσκολο. Δεν υπάρχει ασφαλής χώρος πουθενά για αυτά, ούτε από την ελληνική LGBTQ κοινότητα. Αντίθετα, συχνά αντιμετωπίζονται ως μια υπερβολική προσπάθεια περαιτέρω διχοτόμησης και ταμπελοποίησης των ανθρώπων ή ως μια μη φυσιολογική κατάσταση. Ενδεικτικό είναι πως το φετινό Athens Pride, πιο διαθεματικό στο λόγο του από ποτέ, δεν αναφέρεται καν στην ασεξουαλικότητα.

Ως Colour Youth έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να μπορούμε να πούμε ότι εκπροσωπούμε αυτήν την κοινότητα. Πολύ δρόμο που, όμως, έχουμε ξεκινήσει να διαβαίνουμε με αργά βήματα. Θέλουμε να δούμε ακόμα περισσότερα άτομα του asexual φάσματος να ενδυναμώνονται και να βοηθήσουμε τη φωνή τους να ακουστεί δυνατά.

Με αφορμή λοιπόν την ημέρα, τα asexual άτομα της οργάνωσής μας, σας καλούν το Σάββατο 7 Μαΐου στον Ολλανδικό Σύλλογο, Κορομηλά 1, για να μιλήσουμε, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, για το A, την ορατότητα της ace κοινότητας και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ένα LGBTQ άτομο να βοηθήσει στην ενδυνάμωση της asexual κοινότητας.

Όσα άτομα είστε εκεί έξω και νιώθετε μόνα ή μη φυσιολογικά, να θυμάστε πως δεν είστε μόνα. Επικοινωνήστε μαζί μας να μιλήσουμε.

Και για να μην ξεχνιόμαστε:
A is not for allies. Α is for Aces.

Κράτα τον Άσο σου ψηλά.

Colour Youth - Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας

____________________________________________________________________
Colour Youth - Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας
email: info@colouryouth.gr | κινητό: 6945583395
www.colouryouth.gr | Βρείτε μας στο Facebook | Ακολουθήστε μας στο Twitter

Πρόσκληση σε Εκδήλωση με θέμα βία και διακρίσεις κατά νέων ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων.


Εκδήλωση με θέμα «Νεολαία, ομοφοβική/τρανσφοβική βία και διακρίσεις: ο ρόλος της Πολιτείας», που διοργανώνει το Σωματείο μας, Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Πες το σ’ εμάς» (www.pestosemas.com) και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας  Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας (17/05).

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Μαΐου και ώρα 17:00 έως 21:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), οδός Ακαδημίας 20, Αθήνα. 
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, εκπρόσωποι Ανεξάρτητων Αρχών, της Ελληνικής Αστυνομίας και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων.

Η αίθουσα είναι μια ευγενική χορηγία της ΕΣΗΕΑ και το Έργο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα για την Ανοιχτή Κοινωνία (Open Society Foundations).

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας.

Με τιμή

Για το Σωματείο Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας
Υπεύθυνος Έργου «Πες το σ’ εμάς».
 ......................................................................................


..πιστεύουμε ότι αξίζει τη στήριξή μας.. 

ΝΕΟ ΔΣ ΚΕΕΛΠΝΟ


Η σύνθεση του δ.σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ως εξής:
  1. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, Χειρουργός, Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τακτικό μέλος και πρόεδρος,

με αναπληρωτή του τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο, κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας υγείας (ΕΣΔΥ).

  1. Αλέξιος Μπένος, Καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τακτικό μέλος και αντιπρόεδρος,

με αναπληρωτή του τον Αντώνιο Κούτη, διδάκτορα κοινωνικής ιατρικής, Διευθυντή του ΕΣΥ του τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Κρήτης.

  1. Μαρία Καντζανού, ιατρός βιοπαθολόγος, επίκουρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τακτικό μέλος,

με αναπληρωτή της τον Βασίλειο Παπαρίζο, ιατρό δερματολόγο- αφροδισιολόγο, Διευθυντή Ε.Σ.Υ του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός».

  1. Ευσταθία Πανοτοπούλου, μοριακή ιολόγος, Διευθύντρια Ιολογίας στο Αντικαρκινικό- Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», τακτικό μέλος,

με αναπληρωτή της τον Αγάπιο Τερζίδη, παιδίατρο, πανεπιστημιακό υπότροφο Ε.Κ.Π.Α., εποπτεύοντα σπουδών του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Διεθνής Ιατρική Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας»,.

  1. Ουρανία Δαφνή, Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας στο ΕΚΠΑ, τακτικό μέλος,

με αναπληρωτρία της τη Δήμητρα Καββαθά Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο, Επιμελήτρια Α΄ Ε.Σ.Υ. της Δ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ.

  1. Άγγελος Δοκόπουλος, δικηγόρος Αθηνών, τακτικό μέλος,

με αναπληρώτρια την Αθηνά Φαραζή, δικηγόρο Αθηνών.

  1. Μαρία Μιχάκου, τακτικό μέλος, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανθρώπινων Πόρων Νομικών Προσώπων, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας

με αναπληρώτριά της τη Θεοδώρα Σταύρου, Προϊσταμένη του τμήματος μεταδοτικών και μη μεταδοτικών νοσημάτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας (εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας).

  1. Δημήτριος Κουντουράς, τακτικό μέλος- εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος,

με αναπληρωτή του τον Δημήτριο Καραΐσκο.

  1. Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, τακτικό μέλος, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ),

με αναπληρωτή του τον Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο.




Από την εμπειρία μας με τις συνθέσεις του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ και την αποτελεσματικότητά τους έχουμε να τους θυμίσουμε ότι η αρχική και ακρογωνιαία λίθος του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η προάσπιση της δημόσιας Υγείας όπως και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των οροθετικών στον ιό της HIV/AIDS λοίμωξης. 
(μετά ακολούθησαν οι επεκτατικές δράσεις και σε άλλους τομείς με αποτέλεσμα για τους γνώστες να θεωρείτε ένα μικρό-ευέλικτο υπουργείο υγείας με όλους τους συνειρμούς και τις αντιστοιχίες, από τα επώνυμα μέχρι και τις αρμοδιότητες.. τι να πει κανείς.. !!)

Ελπίζουμε οι νομικοί που είναι στο ΔΣ να είναι γνώστες Οικονομικών και συμβάσεων με το Δημόσιο.
Έχουμε να συμπληρώσουμε ακόμα, ότι από την εποχή του πρώτου προέδρου του που ήταν δερματολόγος αφροδισιολόγος πέρασαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ώστε να δούμε στη σύνθεση του οργανισμού, έστω κ ως αναπληρωτή, που ασχολείται με το hiv/aids ένα γιατρό Δερματολόγο. 
Η ερώτηση είναι γιατί δεν είναι τακτικό μέλος.

Για εμάς, τους ανθρώπους της ACTUP που στηρίζουμε εθελοντικά 23 χρόνια, από το 1993, τη Μεγαλύτερη ΜΕΛ Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων της χώρας, και κάποια στιγμή των Βαλκανίων, η παρουσία του ΓΙΑΤΡΟΥ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΒΑΣΙΛΗ είναι μια δικαίωση, για εκείνον και για τους αγώνες που έδωσε σε μια εποχή (1982-) που κανείς δεν ήθελε να ασχοληθεί στην Ελλάδα με τους οροθετικούς, χωρίς να ζητήσει ποτέ κανένα αντάλλαγμα

Να σημειώσουμε εδώ ότι όλα αυτά τα χρόνια παρά τις προσπάθειες για στήριξή της ΜΕΛ Α.ΣΥΓΓΡΟΣ με ανθρώπινο δυναμικό καταλαβαίναμε ότι "υπήρχαν μεγάλοι διάδρομοι που έπρεπε να καλυφθούν και άλλοι τους κάλυψαν ή τους κάλυπταν.." Είδαμε τα επόμενα χρόνια να αναδεικνύονται μέσα από το ΔΣ αστέρες που "με τις μετακινούμενες ΜΕΛ" έγιναν διευθυντές ή καθηγητές, ή άλλες /άλλοι που απλά βόλευαν.. Είδαμε πολλά, μα πάρα πολλά. Ζήσαμε πάρα πολλά αν όχι τα περισσότερα. Λοιδορήσαμε πάρα πολλά. Στηρίξαμε πάρα πολλά. Ζητήσαμε κάθαρση μετά τα γεγονότα του 2012 και ακόμα την περιμένουμε. Είμαστε εδώ για να κάνουμε σκληρή κριτική αλλά και για να στηρίξουμε τις σωστές αποφάσεις.

Είδαμε και ζήσαμε στο πετσί μας τη δημοκρατία τους, στην κριτική μας να μας εκδικείται. 

Του ευχόμαστε και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο πραγματικά δύσκολο έργο τους.

ΚΑΘΑΡΣΗ