Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Υγειονομική διάταξη 39Α η Κατασκευή του φόβου στην Υγεία / Τρίτη 23 Σεπ 2014 / Πλατεία Εξαρχείων / ΓΚΡΙ καφέ / απ τις 21:00 και μετάΑνοιχτή συζήτηση

με φόντο την επικείμενη εκδίκαση στο ΣτΕ
της αίτησης της  ACTUP 
κατά του Υπουργείου Υγείας
για την ακύρωση της Υγειονομικής διάταξης 39Α ,
που στάθηκε η αιτία για τη ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ των οροθετικών γυναικών το Μάιο του 2012
………………………………………………………………

Τη συζήτηση διευθύνει ο δημοσιογράφος
Χαράλαμπος Αργολάμπος

Με ομιλητές:
το Χαράλαμπο Πουλόπουλο,
Αναπληρωτή καθηγητή κοινωνικής εργασίας, τμήμα κοινωνίας Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
&
τον Κωσταντή Καμπουράκη
μέλος του ΔΣ της ACTUP & υπεύθυνο προγραμμάτων δρόμου
…………………………………………………………………………
θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και συζήτηση με το κοινό.

Ταυτόχρονη Προβολή του ντοκιμαντέρ «RUINS»
………………………………………………………………………
την εκδήλωση θα στηρίξει με την παρουσία της η σκηνοθέτης: Ζωή Μαυρουδή


.....................................................
 την Αναβολή της εκδίκασης ζήτησε η εισηγήτρια 
 
Η εκδίκαση στο ΣτΕ της προσφυγής,  
που ήταν να γίνει στις 23 Σεπ 2014,  
της ACTUP ενάντια στο Υπουργείο Υγείας, 
με αίτημα την απόσυρση της επαναφοράς της Γ.Υ.39Α,  
από τον τότε υπουργό υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, 
πήρε αναβολή για τις 05 Μαρτίου 2015.
Την αναβολή τη ζήτησε η εισηγήτρια!!
Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί, για εμάς στην ACTUP, την έναρξη της εκστρατείας ενημέρωσης το κοινού για το αντισυνταγματικό της ΓΥ39Α και τους λόγους της απόσυρσής της
Το βράδυ έγινε κανονικά στο ΓΚΡΙκαφέ στη Θεμιστοκλέους 80 πάνω στην πλατεία Εξαρχείων η προγραμματισμένη μας συζήτηση με θέμα 
"39Α Η Κατασκευή του Φόβου στην Υγεία"

 περισσότερα στο:

http://actupathens.blogspot.gr/2014/09/39.html


Με κάθε τρόπο να στηριχθεί ο ΟΚΑΝΑ!!! Και ο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑΙ

"Μέγας χορηγός" 
ο Σταϊκούρας


Με προκλητικό τρόπο συνεχίζονται οι συν-κυβερνητικές προσπάθειες να κλείσουν οι τρύπες του Ο.ΚΑ.ΝΑ.,  αλλά και στο Υπουργείο Παιδείας, ίσως εξαιτίας του τρόπου που έγινα οι προσλήψεις των αναπληρωτών.

Ας γυρίσουμε όμως στον "ορθολογισμό στην κατανομή των διαθέσιμων πόρων" που όπως λέει και ο υπουργός θέλει να καλύψει και τα του ΟΚΑΝΑ.

Υποθέτουμε ότι με "τον ορθολογισμό στην κατανομή των διαθέσιμων πόρων", θέλει να κλείσει μια μεγάλη τρύπα, αν κάνουμε μια απλή πρόσθεση στις έξτρα χρηματοδοτήσεις του τελευταίου 4μήνου, εκτός κι αν τα χρήματα του τακτικού προϋπολογισμού, στον ΟΚΑΝΑ, τους τα δίνουν τμηματικά..


Μια ακόμα, τέτοια προσπάθεια για, "τον ορθολογισμό στην κατανομή των διαθέσιμων πόρων" βρήκαμε στο διαδίκτυο και σας την παρουσιάζουμε παρακάτω…

.......................................

ΔΤ-Διάθεση ποσού από εγκληματικές δραστηριότητες για κοινωνικούς σκοπούς
Από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ανακοινώνεται το εξής:

«Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το Δεκέμβριο του 2013, προέβη στο άνοιγμα ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου συγκεντρώνονται χρηματικά ποσά, τα οποία προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Ήδη, μέχρι σήμερα, έχουν συγκεντρωθεί 34,3 εκατ. ευρώ (7,5 εκατ. ευρώ το 2013 και 26,8 εκατ. ευρώ το 2014).

Το συγκεκριμένο ποσό, που αποτελεί προϊόν τέτοιων έκνομων δραστηριοτήτων, έχει συγκεντρωθεί στον εν λόγω λογαριασμό από καταθέσεις ατόμων που ενέχονται σε διάφορες υποθέσεις, τις οποίες διερευνά η Δικαιοσύνη.

Επιπρόσθετα, με το Άρθρο 180 του Ν. 4270/2014 υπό τον τίτλο «Αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας (ενσωμάτωση Οδηγίας 2011/85) – Δημόσιο Λογιστικό» (ΦΕΚ Α’ 143, 28.06.2014), θεσμοθετήθηκε πλέον ότι τα ανωτέρω ποσά αποτελούν έσοδα του Προϋπολογισμού στο έτος που κατατίθενται, ενώ παράλληλα, αντίστοιχου ύψους πιστώσεις μπορούν να εγγράφονται στον Τακτικό Προϋπολογισμό για την ενίσχυση προγραμμάτων ή την χρηματοδότηση δράσεων που αφορούν, ιδίως, την εκπαίδευση, την έρευνα, την υγεία ή την κοινωνική αλληλεγγύη.

Έτσι, κατοχυρώθηκε και νομοθετικά η ανωτέρω διαδικασία.
Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα, o Αναπληρωτήs Υπουργός Οικονομικών υπέγραψε απόφαση με την οποία διατίθεται το ποσό των 26,8 εκατ. ευρώ.

Το ανωτέρω ποσό κατανέμεται στα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων, Υγείας, και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κατόπιν σχετικών αιτημάτων τους, για τη χρηματοδότηση τέτοιων πολιτικών.

Συγκεκριμένα :

1ον
Ποσό ύψους 9 εκατ. ευρώ διατίθεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο αναλύεται ως εξής:
  • 4,14 εκατ. ευρώ για επιχορήγηση ΑΕΙ (κάλυψη δαπανών λειτουργίας των ΑΕΙ και των πανεπιστημιακών νοσοκομείων Αιγινήτειο και Αρεταίειο καθώς και προμήθεια καυσίμων θέρμανσης)
  • 1,6 εκατ. ευρώ για επιχορήγηση ΤΕΙ (κάλυψη δαπανών λειτουργίας των ΤΕΙ και προμήθεια καυσίμων θέρμανσης).
  • 2 εκατ. ευρώ για ενίσχυση ΑΕΙ και ΤΕΙ για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σίτισης των φοιτητών.
  • 1 εκατ. ευρώ για ενίσχυση των Ερευνητικών και Επιστημονικών Ιδρυμάτων.
  • 260.000 ευρώ για ενίσχυση της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης καθώς και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

2ον. 
Ποσό ύψους 8,9 εκατ. ευρώ διατίθεται στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ, προκειμένου να εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του σε τρίτους και σε ασφαλιστικά ταμεία καθώς και για την αγορά φαρμακευτικού–υγειονομικού υλικού και αναλωσίμων.
 
3ον
Ποσό ύψους 8,9 εκατ. ευρώ διατίθεται στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για κάλυψη δαπανών μετακίνησης ατόμων ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, υπερήλικες κλπ.).

Από την ημερομηνία διάθεσής τους, αυτά τα ποσά θα πρέπει να απορροφηθούν εντός τριμήνου.

Συνεπώς, η Κυβέρνηση, πέραν των Μνημονίων, δείχνει έμπρακτα πώς αντιλαμβάνεται τη συλλογική λειτουργία της και τον ορθολογισμό στην κατανομή των διαθέσιμων πόρων».

...............................
ακολουθεί ο σχετικός σύνδεσμος.:

Έχουμε την πεποίθηση, ότι τέτοιες κινήσεις δυναμιτίζουν το κλίμα συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων για τις εξαρτήσεις, παρά τις διαβεβαιώσεις σε όλους μας για το αντίθετο. 

θα δούμε