Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Δ.Τ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ (Σ.Ε.Κ.Ε.Ε.Λ.)


Παραθέτουμε ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ το ΔΤ των εργαζομένων  του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφορικά με τα γεγονότα και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων οροθετικών ατόμων..

Παρατηρεί κανείς, τη σιωπή, του συλλόγου, στην αναφορά των θέσεων του Νομικού του Τμήματος..

Ισως μαθήματα Ηθικής και Δεοντολογίας θα πρέπει να γίνουν σε ΟΛΟΥΣ τους.

Είναι προφανές επίσης ότι οι Γιατροί Εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ στις ΜΕΛ δε συμμετέχουν στη συγγραφή αυτού του δελτίου τύπου.

Γνωρίζουμε ότι οι γιατροί των Μονάδων (ΜΕΛ) έδειξαν απίστευτη αντίσταση στις κινήσεις των, ανειδίκευτων, γιατρών που κάλυπταν τις εξόδους της Ντροπής με τους Νοσηλευτές, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους κοινωνιολόγους και φυσικά τους ψυχολόγους του οργανισμού... 

Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε για το ποιοί έκανα τις εξορμήσεις και πληρώνονταν καλά γι αυτές...

Γερή δόση Υπομονής και απολαύστε το..
-------------------------------------------------------------------
Αθήνα, 13 Ιουνίου 2012
Αρ. Πρωτ.32
Οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ είχαμε έγκαιρα αναδείξει την αντίθεσή μας σε κάθε τοποθέτηση που στοχοποιεί ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και δε δείχνει τον δέοντα σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια της προσωπικότητας. 
Για τον λόγο αυτό, προβήκαμε σε δημόσια παρέμβαση που οδήγησε στην παύση της δημοσιοποίησης των στοιχείων των εκδιδόμενων ατόμων.  
Εδώ και δύο δεκαετίες εργαζόμαστε για τη προάσπιση της δημόσιας υγείας του πληθυσμού με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες, χωρίς ποτέ να υπάρξει καμία διαρροή και κανένας στιγματισμός ασθενή από την πλευρά μας, είναι άλλωστε γνωστό πως ο στιγματισμός λειτουργεί αποτρεπτικά για την αναζήτηση διάγνωσης και θεραπείας και τελικά έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω διασπορά των λοιμωδών νοσημάτων.
Παρά τις επιστημονικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις μας, το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί είναι ιδιαίτερα προβληματικό:
από τη μία πλευρά, 
τόσο η Εισαγγελία όσο και 
η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα 
καλούν τους Ιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ 
στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας να δίνουν στοιχεία που άπτονται του Ιατρικού Απορρήτου

από την άλλη, 
υγκεκριμένες ομάδες ατόμων προβαίνουν σε σωματικές και φραστικές επιθέσεις εναντίον των Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, 
διαλέγοντας τον δρόμο της εύκολης και άκριτης στοχοποίησης.
Καλούμε όλους τους αρμόδιους  
να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στο πλαίσιο του ρόλου τους και των αρμοδιοτήτων τους.

- Η Ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει να επανεξετάσει την προσέγγισή της για τους ελέγχους και την άρση του ιατρικού απορρήτου, λαμβάνοντας υπόψη τα Επιστημονικά Δεδομένα και τις βασικές αρχές για την Προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.
-Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση όσων εκδιδομένων ατόμων βρίσκονται ακόμα υπό κράτηση.

- Η ενίσχυση των προγραμμάτων Δημόσιας Υγείας και η ευρεία πρόσβαση στην διάγνωση και την θεραπεία πρέπει να αποτελούν διαχρονικές προτεραιότητες. Δημόσια Υγεία με όρους Αστυνόμευσης δεν γίνεται.  
- Η Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κα Κρεμαστινού οφείλει να ενισχύσει τα προγράμματα Δημόσιας Υγείας που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τις επιστημονικά τεκμηριωμένες εισηγήσεις, και να απέχει από πολιτικές μνημονιακού χαρακτήρα που οδηγούν στην συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Ως Εργαζόμενοι και Επιστήμονες ζητάμε την δημόσια τοποθέτηση  του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καθώς και όλων των Σωματείων και Ενώσεων του χώρου της Υγείας σχετικά με το μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζουμε όσον αφορά την διαχείριση του ιατρικού απορρήτου.

Εκ μέρους του Δ.Σ. των Εργαζομένων
Η Γενική Γραμματέας                          Ο Πρόεδρος                                                                  
Καμολίνου Λίζα                                   Πουλής    Σταμάτης