Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Απάντηση του βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη προς τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», το «Κέντρο Ζωής» και στο Σωματείο «PRAKSIS»

Δημοσιεύτηκε στις

Σήμερα σε ραδιοφωνική μου συνέντευξη στον ALHPA 989 και στην δημοσιογράφο Ντίνα Μόσχου, ξεκαθάρισα την παρεξήγηση η οποία δικαιολογημένα σας διέγειρε. 

Το περιστατικό που περιέγραψα με τη Θεία Κοινωνία και με την λοιμωξιολόγο η οποία  δέχθηκε να κοινωνήσει από το ίδιο Δισκοπότηρο με τα οροθετικά παιδιά, συνέβηκε πριν 30 χρόνια, όντας τότε δευτεροετής φοιτητής της Ιατρικής. 

Εκείνη την περίοδο, υπήρχε πλήρης επιστημονική σύγχυση για την μετάδοση του ιού του AIDS. 

Το ανέφερα στην εκπομπή του κ. Κώστα Μπογδάνου, για να δείξω ότι παρά την επιστημονική σύγχυση, ο βαθμός της πίστης επικρατούσε. 

Γιάννης Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ


http://www.michelogiannakis.gr/dilwseis/2859-apantisi-tou-bouleuti-gianni-michelogiannaki-pros-ton-sullogo-orothetikon-ellados-thetiki-foni-to-kentro-zois-kai-sto-somateio-praksis


Τα σχόλια δικά σας

Για εμάς αυτή δεν είναι, ούτε Ιατρικά σωστή ούτε πολιτική, ξεκάθαρη, απάντηση.
Παράλληλα ο Γιατρός, έχει μπερδέψει το AIDS με τον Ιό της HIV λοίμωξης που το προκαλεί και δε λέει κάτι γι αυτό στην ανακοίνωσή του.

Για την ιστορία, παιδιατρική μονάδα στην Ελλάδα δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας των 80ς -1987-, όπου η γνώση, ιατρικά τουλάχιστον γι αυτόν το τρόπο μετάδοσης του Ιού, είχε κατασταλάξει.