Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Σχετικά με τις δηλώσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κου ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΆΚΗ στις 11/05/2015 σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας για τη θρησκεία και τον Τρόπο Μετάδοσης του HIV/AIDS


Ζούμε πάνω από 30 χρόνια με την HIV λοίμωξη. 


Ξέρουμε ότι χάρις στην έλλειψη συστηματικής και με συγκεκριμένους στόχους ενημέρωσης ακόμη παλεύουμε με τα φαντάσματα της άγνοιας, του ρατσισμού και φυσικά των διακρίσεων. 


Πάνω σε αυτή την απελπιστική πραγματικότητα, βασίστηκαν συμπεριφορές μεσαιωνικές, τηλεοπτικοί κανιβαλισμοί, υπουργικές παρεμβάσεις σαν αυτές που υλοποιήθηκαν μέσω υγειονομικών διατάξεων όπως η 39Α του 2012 που πρόσφατα τον Μάιο του 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ καταργήθηκε. 


Η τοποθέτηση επομένως του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως γιατρού με ενεργή δράση 20ετίας, όπως ο κ. Μιχελογιαννάκης για την πιθανότητα μετάδοσης της HIV/AIDS λοίμωξης με το σάλιο, δεν μπορεί ωστόσο να δικαιολογηθεί.

Η ιατρική του ιδιότητα του αφαιρεί αυτό το ελαφρυντικό.

Δεν ξέρει κανείς ωστόσο τι να υποθέσει για τα λεχθέντα του βουλευτή σχετικά με τη στάση της καθηγήτριας της Ιατρικής κας Γιαμαρέλλου, αναφορικά με την πιθανότητα μετάδοσης της HIV λοίμωξης μέσω της Θείας Κοινωνίας αφού πρώτα είχαν κοινωνήσει οροθετικά παιδιά.!Η κριτική δεν έχει να κάνει με τη θρησκευτική πίστη της κ Γιαμαρέλλου όσο με την πιθανότητα να είναι αναγκαία η Θεία παρέμβαση προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση από την κοινή χρήση κουταλιού κατά τη μετάληψη.«Ου λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω» 


Μάταια πραγματικά η επίκληση στα Θεία αφού ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ τέτοιος τρόπος μετάδοσης.

Τόσο η καθηγήτρια και επί χρόνια μέλος του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ κα Γιαμαρέλλου όσο και ο βουλευτής και καρδιολόγος κος Μιχελογιαννάκης οφείλουν να ξέρουν τους τρόπους μετάδοσης και προφύλαξης της HIV λοίμωξης και εμείς νομίζουμε ότι ξέρουν.

Απλώς, ο λαϊκισμός βρίσκει πάντα ευήκοα ώτα που στη συνέχεια δικαιολογούν πρακτικές μεσαιωνικές και στημένα κυνήγια μαγισσών.Ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, η Εκκλησία της Ελλάδας (που εκπρόσωπός της βρίσκεται με θεσμική θέση στο ΔΣ του ΚΕΕΛ/ ΚΕΕΛΠΝΟ από το 1993, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αλλά και η κ. Γιαμαρέλλου, οφείλουν να λάβουν δημόσια θέση και να δώσουν εξηγήσεις και εμείς θα περιμένουμε.Βγάλαμε 2 ημέρες μετά την ανακοίνωσή μας, περιμένοντας τα αντανακλαστικά ή την όποια αντίδραση από τους φορείς και το άτομο, των οποίων ζητάμε την τοποθέτηση.

ακολουθεί ο σχετικός σύνδεσμος: 
http://actupathens.blogspot.gr/2015/05/blog-post_44.html

......................................
μπορείτε να βρείτε την ανοιχτή επιστολή στον Βουλευτή από τις Οργανώσεις 
http://actupathens.blogspot.gr/2015/05/blog-post_19.html
......................................

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ», «ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ» ΚΑΙ «PRAKSIS» ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ

Αντιγράφουμε από τον ιστοχώρο http://positivevoice.gr/?p=2951 
Αθήνα, 12 Μαΐου 2015
Οι τρεις οργανώσεις που ασχολούνται με θέματα HIV/AIDS στην Ελλάδα, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», το «Κέντρο Ζωής» και η «PRAKSIS», έχουμε συγκροτήσει μία πλατφόρμα συνεργασίας με σκοπό την  αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και του στίγματος που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV/AIDS, την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, την αύξηση της ορατότητάς τους στη δημόσια σφαίρα, καθώς και την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των κύριων διαμορφωτών των πολιτικών και της κοινής γνώμης, όπως το κοινοβούλιο, η τοπική αυτοδιοίκηση και τα μέσα ενημέρωσης.

Αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή με αφορμή την παρουσία και τις δηλώσεις σας στην εκπομπή του κ. Κωνσταντίνου Μπογδάνου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, όπου με έκπληξη παρακολουθήσαμε να αποδίδετε περίπου σε μεταφυσικούς παράγοντες το «θάρρος» ιατρού και μάλιστα λοιμωξιολόγου, να κοινωνήσει από το ίδιο σκεύος που είχαν χρησιμοποιήσει «παιδάκια με AIDS». 
Επικαλούμαστε την ιδιότητά σας ως γιατρό, για να αναδείξουμε την εδώ και δεκαετίες επιστημονικά αποδεδειγμένη παραδοχή πως ο HIV δε μεταδίδεται με το σάλιο, παρά μόνο με τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη, με τη χρήση κοινής σύριγγας ή άλλου υγειονομικού υλικού κατά τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, με κάθετη μετάδοση από την οροθετική μητέρα στο νεογνό και με τη μετάγγιση μολυσμένου αίματος, αν και ο κίνδυνος αυτός έχει ελαχιστοποιηθεί χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας[1].

Επιπρόσθετα, ο χαρακτηρισμός «παιδάκια με AIDS» είναι εξίσου ανακριβής. 
Είναι σκόπιμο να σταθούμε στη συγκεκριμένη αναφορά, καθώς το AIDS αποτελεί το τελικό στάδιο και συνέπεια της HIV λοίμωξης. 
Χάρη στα νέας γενιάς αντιρετροϊκά φάρμακα μετά το 1996, οι φορείς HIV που λαμβάνουν την αγωγή τους δε φτάνουν στο τελικό στάδιο, εκτός από ειδικές εξαιρέσεις. Ως αποτέλεσμα o ΗΙV αποτελεί πλέον μία χρόνια πάθηση και όχι μία καταληκτική νόσο.

Για τους ανθρώπους που ζουν με HIV, η ορθή και υπεύθυνη πληροφόρηση σχετικά με τη νόσο, τους τρόπους μετάδοσης και την πρόληψη είναι η πιο σημαντική συνθήκη για τον περιορισμό και την εξάλειψη του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού. Σε αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύ πληθυσμού, η συμβολή όσων αρθρώνουν δημόσιο λόγο είναι καθοριστική. 
Ο λόγος αυτός λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα όταν αρθρώνεται με το μανδύα της επιστημονικής κατάρτισης του ιατρού και της εγκυρότητας του βουλευτή.

Στο παραπάνω πλαίσιο, σας καλούμε να αναλογιστείτε τις αρνητικές συνέπειες της ρητορικής σας στη ζωή των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS και να συμβάλλετε στη κατάρριψη των στερεοτύπων που ακολουθούν το συγκεκριμένο θέμα, αντί να τροφοδοτείτε την αναπαραγωγή τους. Είμαστε βέβαιοι πως θα σας βρούμε σύμμαχο στην προσπάθεια αυτή.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Νίκος Δέδες, Πρόεδρος, Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή»
Λεωνίδας Βακερλής, Πρόεδρος, Κέντρο Ζωής
Τζανέτος Αντύπας, Πρόεδρος, PRAKSIS

Μιχελογιαννάκης στο skai tv στις 11/05/2015

"θαυματουργή η δράση των λειψάνων"!
«τη συμβολή των λειψάνων στη γιατρική την έχω δει»! 
"θαυματουργή η δράση των λειψάνων" 
"η θεία χάρις... εμποδίζει το AIDS.... να μεταδοθεί μέσω της θείας κοι.νωνίας"..

https://www.youtube.com/watch?v=SY8VzRb13YA#t=15

η προσπάθεια για σχολιασμό μας ξεπερνάει..