Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Σχετικά με τις δηλώσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κου ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΆΚΗ στις 11/05/2015 σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας για τη θρησκεία και τον Τρόπο Μετάδοσης του HIV/AIDS


Ζούμε πάνω από 30 χρόνια με την HIV λοίμωξη. 


Ξέρουμε ότι χάρις στην έλλειψη συστηματικής και με συγκεκριμένους στόχους ενημέρωσης ακόμη παλεύουμε με τα φαντάσματα της άγνοιας, του ρατσισμού και φυσικά των διακρίσεων. 


Πάνω σε αυτή την απελπιστική πραγματικότητα, βασίστηκαν συμπεριφορές μεσαιωνικές, τηλεοπτικοί κανιβαλισμοί, υπουργικές παρεμβάσεις σαν αυτές που υλοποιήθηκαν μέσω υγειονομικών διατάξεων όπως η 39Α του 2012 που πρόσφατα τον Μάιο του 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ καταργήθηκε. 


Η τοποθέτηση επομένως του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως γιατρού με ενεργή δράση 20ετίας, όπως ο κ. Μιχελογιαννάκης για την πιθανότητα μετάδοσης της HIV/AIDS λοίμωξης με το σάλιο, δεν μπορεί ωστόσο να δικαιολογηθεί.

Η ιατρική του ιδιότητα του αφαιρεί αυτό το ελαφρυντικό.

Δεν ξέρει κανείς ωστόσο τι να υποθέσει για τα λεχθέντα του βουλευτή σχετικά με τη στάση της καθηγήτριας της Ιατρικής κας Γιαμαρέλλου, αναφορικά με την πιθανότητα μετάδοσης της HIV λοίμωξης μέσω της Θείας Κοινωνίας αφού πρώτα είχαν κοινωνήσει οροθετικά παιδιά.!Η κριτική δεν έχει να κάνει με τη θρησκευτική πίστη της κ Γιαμαρέλλου όσο με την πιθανότητα να είναι αναγκαία η Θεία παρέμβαση προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση από την κοινή χρήση κουταλιού κατά τη μετάληψη.«Ου λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω» 


Μάταια πραγματικά η επίκληση στα Θεία αφού ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ τέτοιος τρόπος μετάδοσης.

Τόσο η καθηγήτρια και επί χρόνια μέλος του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ κα Γιαμαρέλλου όσο και ο βουλευτής και καρδιολόγος κος Μιχελογιαννάκης οφείλουν να ξέρουν τους τρόπους μετάδοσης και προφύλαξης της HIV λοίμωξης και εμείς νομίζουμε ότι ξέρουν.

Απλώς, ο λαϊκισμός βρίσκει πάντα ευήκοα ώτα που στη συνέχεια δικαιολογούν πρακτικές μεσαιωνικές και στημένα κυνήγια μαγισσών.Ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, η Εκκλησία της Ελλάδας (που εκπρόσωπός της βρίσκεται με θεσμική θέση στο ΔΣ του ΚΕΕΛ/ ΚΕΕΛΠΝΟ από το 1993, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αλλά και η κ. Γιαμαρέλλου, οφείλουν να λάβουν δημόσια θέση και να δώσουν εξηγήσεις και εμείς θα περιμένουμε.Βγάλαμε 2 ημέρες μετά την ανακοίνωσή μας, περιμένοντας τα αντανακλαστικά ή την όποια αντίδραση από τους φορείς και το άτομο, των οποίων ζητάμε την τοποθέτηση.

ακολουθεί ο σχετικός σύνδεσμος: 
http://actupathens.blogspot.gr/2015/05/blog-post_44.html

......................................
μπορείτε να βρείτε την ανοιχτή επιστολή στον Βουλευτή από τις Οργανώσεις 
http://actupathens.blogspot.gr/2015/05/blog-post_19.html
......................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.