Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΕΚΕΠΥ του Υπ Υγείας.(ενώ το σχέδιο έγινε το 2011 η χρηματοδότηση για το ΕΣΠΑ το 2012) ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΚΕΠΥ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ

Με αφορμή τα περιστατικά του τελευταίου εξαμήνου: ΘΕΤΙΣ- Πρόγραμμα Σκούπα απέναντι στους χρήστες κλπ- Μάρτιος 2013 - και το Ολοκληρομένο Αύγουστος 2013 είπαμε να ασχοληθούμε με τον πρωταγωνιστή αυτών τον οργανισμό που ονομάζετε ΕΚΕΠΥ.

Αναζητήσαμε την παρακάτω Περιγραφή και σας την παρουσιάζουμε.
Πιστεύουμε ότι καλό είναι να γνωρίζει ο πολίτης από που παίρνει την εντολή αυτός που θα του κλείσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Καλό είναι να γνωριστούμε μεταξύ μας..

Απολαύστε το:

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΚΕΠΥ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ

Ενταγμένη
 
Τελευταία Τροποποίηση: 29/09/2011
Περιγραφή
Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.), συντονίζει τους φορείς που έχουν ευθύνη για την υλοποίηση δράσεων σχετικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων που αφορούν τη δημόσια υγεία και το χώρο της υγείας γενικότερα, η παρακολούθηση και ο συντονισμός των συστημάτων εφημερίας των νοσοκομείων, με σκοπό τη βελτίωση και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τον πολίτη. 

Ο συντονισμός αναφέρεται, ιδίως, στην αντιμετώπιση εκτάκτων συνθηκών, συνίσταται δε στον ακριβή καθορισμό αρμοδιοτήτων των εμπλεκόμενων φορέων σε καταστάσεις κρίσης, και εκπονεί επιχειρησιακά σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. 

Το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. απαρτίζεται από: 
α) το Κέντρο Επιχειρήσεων (Κ.ΕΠΙΧ.), 
β) το Συμβούλιο του Ε.Κ.ΕΠ.Υ, και 
γ) τη Διεύθυνση όπου αποτελείται από 
το Τμήμα Οργάνωσης, Υποστήριξης και Παρακολούθησης Διαδικασιών και 
το Τμήμα Υποστήριξης Κέντρο Επισχειρήσεων

Η προτεινόμενη πράξη θα προβεί στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των φορέων υγείας, με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση περιστατικών έκτακτης ανάγκης και κρίσεων υγειονομικής φύσεως, τοπικής ή εθνικής εμβέλειας. 

Με αυτή την επένδυση θα δοθεί η δυνατότητα για καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη και αποδοτικότερη και ποιοτικότερη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

Η πράξη αποτελείται από δύο (2) διακριτά υποσυστήματα τα οποία όμως λειτουργικά και επιχειρησιακά είναι αλληλένδετα και όλα μαζί βοηθούν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του Κέντρου. 

1.Σύστημα Αυτοματοποιημένης Επικοινωνίας Εκτάκτων Αναγκών για την Επιχειρησιακή Υποστήριξη του ΕΚΕΠΥ και την αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των μονάδων υγείας, 
όπου θα περιλαμβάνει:
- Διαδραστική Φωνητική πύλη, αυτοματοποιημένη ενημέρωση σε συγκεκριμένους φορείς ή πρόσωπα (ιατροί, ψυχολόγοι, δημοσιογράφοι κλπ) με βάση την ανάγκη ενημέρωσης ειδικών υποστηρικτικών ομάδων σε σχέση με συγκεκριμένα γεγονότα. 

i. Κινητοποίηση και Συντονισμός Συνεργατών, 

ii. Ενημέρωση Δημοσιογράφων & ΜΜΕ,

iii. Διευκόλυνση της επικοινωνίας του ΕΚΕΠΥ με άλλους εμπλεκόμενους φορείς. 

Θα υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης (ελεγχόμενης) στους φορείς 
(π.χ. ΕΚΑΒ, Μονάδες ΥΥΚΑ, Πολεμική αεροπορία κλπ) 
σε πραγματικό χρόνο να δηλώνουν νέα αιτήματα, να ελέγχουν και να πληροφορούνται την αναγγελία αυτών, την πορεία διεκπεραίωσής τους.
- Διαδικτυακή πύλη, δυνατότητα δυναμικής διαχείρισης του περιεχομένου, - 
Σύστημα τηλε-εικονοδιάσκεψης και τηλε-συνεργασίας
(ΥΥΚΑ, ΕΚΕΠΥ, 7 ΔΥΠΕ), 
με στόχο τον άμεσο συντονισμό του ΥΥΚΑ σε έκτακτες περιπτώσεις. 

Η διασύνδεση θα γίνει μέσω του Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης ΣΥΖΕΥΞΙΣ. 

2.Αυτοματοποιημένο σύστημα παρακολούθησης της διαθεσιμότητας κλινών νοσηλείας και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)
στις διάφορες κλινικές των Νοσοκομείων των ΕΣΥ.

http://www.digitalplan.gov.gr/portal/resource/OLOKLHRWMENO-SYSTHMA-TOY-ETHNIKOY-KENTROY-EPIHEIRHSEWN-YGEIAS-EKEPY-GIA-TON-APOTELESMATIKOTERO-SYNTONISMO-TWN-FOREWN-YGEIAS-ME-STOHO-TH-DIAHEIRISH-PERISTATIKWN-EKTAKTOY-ANAGKHS-KAI-KRISEWN-YGEIONOMIKHS-FYSEWS-76143c57-3021-4f47-be50-89b2ba64b3af


ΚΑΙ Ο ΣΧΕΤΙΚΌΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ:
http://actupathens.blogspot.gr/2013/08/blog-post_1988.html

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος22/8/13, 1:40 μ.μ.

    το πόσο άσχετος μπορεί να είναι κάποιος που δεν έχει εικόνα για την καθημερινότητα στο ΕΣΥ, δεν ειναι δικαίωμα είναι δημοσιογραφική αλητεία...όσο για την προσπάθεια που έγινε για την περίθαλψη των χρηστών στο κέντρο ας ρωτήσετε τους ίδιους πριν βγάλετε συμπεράσματα....η βλακεία και η κακοήθεια έχει και όρια...ειδικά προς φορείς και κέντρα επιχειρήσεων που ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.