Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: Ενημέρωση της 2ης Υ.ΠΕ για την κάλυψη των αναγκών των οροθετικών πολιτών.

Λάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου-απάντηση της 2ης ΥΠΕ στο Έγγραφο του Διοικητή του Τζανείου Νοσοκομείου το Οποίο και δημοσιεύσαμε..

Αν ισχύει αυτό που λέει ο Διοικητής τότε το έγγραφο με Α.Π:12615/21.11.12. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!! 

Παρά το ότι εσείς και εμείς το διαβάσαμε!! http://actupathens.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html

Καταλαβαίνουμε την προσπάθεια του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ να καλύψει τους πολιτικούς του Προϊσταμένους και τη σεβόμαστε..

Εξάλλου μια τέτοια διαρροή ΚΑΙ είναι ΚΑΙ δημιουργεί πρόβλημα, γι αυτούς και αυτές που έκαναν επεκτατικούς σχεδιασμούς στα Δημόσια Νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ, πουλώντας ελπίδες σε χιλιάδες οικογένειες χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες, ότι θα φορτώσουν τους ήδη τσακισμένους προϋπολογισμούς Των Νοσοκομείων ΚΑΙ με το κόστος των Φαρμάκων για την hiv λοίμωξη.

Εμείς όμως:

Καταλαβαίνουμε την προσπάθεια του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ να μας πείσει ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πρόβλημα και ότι ποτέ δεν υπήρξαν τέτοιες συζητήσεις  και τηλεφωνήματα που αναφέρει ο Γιατρός Κος Φούσας

Καταλαβαίνουμε την προσπάθεια του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ να είναι αρεστός!

Αλλά! οι συνειρμοί, όταν διαβάσει κανείς τα 2 έγγραφα και παράλληλα είναι γνώστης των παρακάτω πραγμάτων, είναι αυτονόητοι..

α) των υποσχέσεων των πολιτικών για Φαρμακευτική Επάρκεια!!
β) της πραγματικότητας στα Ελληνικά Νοσοκομεία, ειδικά στις 1ης & 2ης ΥΠΕ δηλαδή στο ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ 
γ) της επάρκειας, των Νοσοκομειακών Φαρμάκων. 

δ) του Κόστους των συγκεκριμένων Φαρμάκων το οποίο ειδικά για τους άπορους και ανασφάλιστους το καλύπτει/ χρεώνετε το Νοσοκομείο και ΟΧΙ η ΥΠΕ. 

ε) της παραγματικότητας για τους Οροθετικούς και τους Αγώνες των Γιατρών τους, στην επαρκέστερη αντιμετώπισή τους από τις Αρμόδιες Μονάδες Λοιμώξεων στα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

Τότε καταλαβαίνει κανείς
τον πανικό της διοίκησης του Υ.Υ.Κ.Α. (Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Ααλληλεγγύης)
και
το παράλογο του Παρακάτω Δ.Τ...

καλά ανάγνωση και τα συμπεράσματα / σχόλια δικά σας....

....................................  
ΕΛΛΗΝΙΚΗa_thireosΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ


Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Ενημέρωση της 2ης Υ.ΠΕ για την κάλυψη των αναγκών των οροθετικών πολιτών.

Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε δεν αντιστοιχεί στη πραγματικότητα, καθώς καλύπτονται πλήρως τις ανάγκες των οροθετικών πολιτών στις προβλεπόμενες αντιρετροϊκες θεραπείες.

Καμία υπηρεσία της αρμοδιότητας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας δεν ανέφερε έλλειψη ή αδυναμία κάλυψης των ειδικών αυτών θεραπειών. 

Οι υπηρεσίες μας μεριμνούν ώστε να υπάρχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα όλα τα απαραίτητα είδη στην αναγκαία και επιβαλλόμενη ποσότητα.

Η μέριμνα αυτή επιβάλλει την ποσοτική και πρώιμη έκφραση των προβλέψιμων σχετικών αναγκών στις αρμόδιες υπηρεσίες και την ένταξη των σχετικών κονδυλίων στους προϋπολογισμούς.

Οι υγειονομικές μονάδες της 2ης Υ.ΠΕ που εντέλλονται να χορηγούν αυτές τις εξειδικευμένες και υψηλού κόστους θεραπείες, βρίσκονται συνεχώς σε συνεργασία τόσο μεταξύ τους, όσο και με τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την αδιατάρακτη θεραπευτική κάλυψη των οροθετικών πολιτών.