Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ACTUP ΔΡΑΣΕ HELLAS: Επιχείρηση ΘΕΤΙΣ ή Πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως πειραματόζωα χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών – για το καλό τους..


06-07 Μαρτίου 2013
Ημέρα Μνήμης Υγειονομικής Αυθαιρεσίας.

Τα αρχαιοελληνικά ονόματα χαρακτήριζαν πάντα επιχειρήσεις των ένστολων. 
Οχι χωρίς μια δόση τραγικής ειρωνείας: Το πογκρόμ εναντίον των μεταναστών χωρίς έγγραφα, ονομάστηκε παράδοξα, Ξένιος Δίας. 
Με τον ίδιο παρανοϊκό για το νόημα του ονόματος τρόπο, το πογκρόμ που σχεδιάστηκε απο το ΕΚΕΠΥ και την αστυνομία για τους τοξικομανείς στο κέντρο της Αθήνας, ονομάστηκε 

Επιχείρηση ΘΕΤΙΣ. 
Η νηρηίδα μητέρα του Αχιλλέα, ενέπνευσε το ΕΚΕΠΥ και την Ελληνική Αστυνομία ή η αντιστασιακή επιχείρηση ΘΕΤΙΣ κατά των Γερμανών στην Κρήτη; 

Αγνωστο! 
Ωστόσο, όσο και αν η Ελληνική Αστυνομία προσπαθεί να πεί οτι έπαιξε το ρόλο φιλανθρωπικής οργάνωσης πλουσίων κυριών και οι στόχοι της είναι ανθρωπιστικοί έναντι δυστυχούντων, άστεγων συνανθρώπων μας που τυχαίνει να είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών, δεν θα καταφέρει να μας πείσει γι αυτό. 


Μετά την πρόσφατη «ευγενική» μεταχείρηση των παιδιών που συνελήφθησαν στην Κοζάνη, μετά τα γεγονότα και σήμερα στη Χαλκιδική με την αστυνομία να πετά δακρυγόνα μέσα στο σχολείο και να προελαύνει σε ένα άοπλο χωριό, ποιός θα πιστέψει οτι την έπιασε ο πόνος για τους χρήστες του κέντρου της Αθήνας;  


Μετά την κατάπτυστη εφαρμογή της υγειονομικής διάταξης που έβαλε σε αγαστή συνεργασία την αστυνομία και τις υγειονομικές αρχές και που οδήγησε στη σύλληψη και φυλάκιση οροθετικών χρηστριών, το σενάριο επεκτείνεται. 
Για άλλη μια φορά, και όπως τώρα απέδειξε το δημοσιοποιημένο εμπιστευτικό έγγραφο του ΕΚΕΠΥ, ο φορέας της καταστολής συνεργάζεται αρμονικά με έναν υγειονομικό φορέα.. 
Με κοινούς στόχους; Ισως όχι. Με κοινή ίσως στάση;
Η αστυνομία σύρθηκε? σ’αυτή την επιχείρηση από τον υγειονομικό φορέα. 
Γι αυτό ψελλίζει τα περί ανθρωπιστικών λόγων. !
Γιατί και η ίδια δεν καταλαβαίνει γιατί έκανε  ΠΑΡΑΝΟΜΑ «προσαγωγές», αφού δεν υπήρχαν κατηγορίες και αφού δεν έγιναν συλλήψεις. 

Τι έγινε λοιπόν;

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, επιχείρησε, κατά την άποψή του, μια επιστημονική καταγραφή των χρηστών. Συνέλεξε προφανώς δημογραφικά στοιχεία και στοιχεία συμπεριφοράς. 
Πιθανά -δύσκολα θα πιστέψουμε το αντίθετο- στους χρήστες που «περισυλλέχθηκαν» ώς άλλα σκουπίδια, θα έγινε και ένα HIV τεστ (ένα τεστ για το AIDS), για την ηπατίτιδα C ή ένας έλεγχος για τη φυματίωση. 
Να θυμίσουμε στους Γιατρούς και στους Πολίτες ότι συνήθως η φυματίωση συνοδεύει τους χρήστες ειδικά αυτούς που ζούν στο δρόμο.

Και γιατί να δεί πόσοι/ες είναι οροθετικοί/ές ή έχουν ένα από τα άλλα νοσήματα από τους Χρήστες στο κέντρο της Αθήνας; 


Είναι γνωστό οτι η Αθήνα αντιμετωπίζει απο διετίας μια επιδημία του HIV/AIDS που πιθανά συνοδεύεται και από άλλα νοσήματα, στους χρήστες ουσιών στο Κέντρο της Αθήνας. 
Για την επιδημία έγινε αξιολόγηση από Ευρωπαϊκούς φορείς, χρηματοδοτήθηκαν ΕΣΠΑ, δημοσιεύθηκαν επιστημονικά αλλά και δημοσιογραφικά άρθρα. 

Ομως η εικόνα επιδημιολογικά δεν είναι ποτέ πολύ καθαρή – και δεν μπορεί να οδηγήσει σε συνολική εκτίμηση του προβλήματος-  αν δεν έχουν καταγραφεί σημαντικοί δείκτες που τη μελετούν. 
Ενας από αυτούς είναι ο στιγμιαίος επιπολασμός (prevalence).
Και τι είναι αυτό; 
Είναι το ποσοστό (η αναλογία) του πληθυσμού που έχει τη νόσο σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή όπως π.χ. οι χρήστες την HIV λοίμωξη ή την ηπατίτιδα, χθές, στο κέντρο της Αθήνας..
Ετσι λοιπόν, το ΕΚΕΠΥ, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη άραγε του Υπουργείου Υγείας, επέλεξε μια αστυνομοκρατική μέθοδο για κάποια επιστημονική μελέτη, βρίσκοντας εταίρο στο πρόσωπο του Κου Δένδια, θυμίζει έντονα τη συνεργασία ΛΟΒΕΡ-DOS ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ.


Τι κι αν υπάρχουν κανόνες ηθικής και δεοντολογίας  για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ιατρικών/επιδημιολογικών μελετών για την εξαγωγή συμπερασμάτων και την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων υγείας;

Ποιός είπε οτι οφείλουμε όλοι/ες να σεβόμαστε τη νομοθεσία για την προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη διεξαγωγή ερευνών; 


Κάποιοι, όπως οι ιθύνοντες του ΕΚΕΠΥ, είναι υπεράνω του νόμου για τον απλούστατο λόγω οτι χρησιμοποιούν για μια κατάφωρα παράνομη διαδικασία την ίδια την αστυνομία!


Δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε:

*   Αν αυτό μπορεί κανείς -πλην του Μένγκελε, του Ράσχερ και των υπόλοιπων γιατρών των ναζιστικών SS- να το θεωρήσει επιστημονική καταγραφή;

* Ο σχεδιασμός που θα ακολουθήσει μετά τα «κοινά συμπεράσματα ΕΚΕΠΥ & Αστυνομίας»  για την αντιμετώπιση της HIV λοίμωξης στους χρήστες στο κέντρο της Αθήνας τι θα περιλαμβάνει;

* Ένας εισαγγελέας θα παρέμβει γι αυτή την τρομοκρατική διαδικασία;

*  Ο Ιατρικός Σύλλογος θα καλέσει ποτέ τον Κο Ευσταθίου και τους γιατρούς που δούλεψαν στην επιχείρηση ΘΕΤΙΣ παραβιάζοντας κατα εξακολούθηση την ιατρική δεοντολογία;

*   Το Υπουργείο Υγείας θα τοποθετηθεί επί της ουσίας;

*   Τι άλλο και ποιές άλλες ομάδες  πληθυσμού θα συμπεριλάβουν οι επόμενες κοινές –με ανθρωπιστικό μανδύα-επιχειρήσεις ιατρικών φορέων και αστυνομίας; 

   ρωτάμε τους πολίτες:


Που είναι η δημοκρατία και ποιός εκπροσωπεί την έννομη τάξη σ’αυτή τη χώρα; 
Μηπως πλέον, σύμφωνα με το Σύνταγμα, έχει περάσει στους πολίτες πια η ευθύνη;

Έφοδοι Ναζιστικής Έμπνευσης/ ΘΕΤΙΣ: Το Κύκνειο Άσμα της Δημοκρατίας. με την Αρωγή του Υπουργείου Υγείας

Αντικείμενο της επιχείρησης είναι η "περισυλλογή"  τοξικοεξαρτώμενων ατόμων που κινούνται στο κέντρο της Πόλης των Αθηνών και η μεταφορά τους στις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα με σκοπό την καταγραφή τους.
 


το κύκνειο άσμα Της Δημοκρατίας..
στην πόλη που Γέννησε τη Δημοκρατία.
 
Επικοινωνιακή σιγή 
Αουσβιτς, λοιπόν, η Αμυγδαλέζα... 
Αρχίζουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης με πρώτη ομάδα στόχο τους Τοξικοεξαρτώμενους του Κέντρου της Αθήνας
(μάζεψε το βράδυ- ξημερώματα 120 άτομα από το κέντρο της Αθήνας: Πλ Λαυρίου Κ Πανεπιστήμιο -πεζόδρομος-)
Το απίστευτο έγγραφο με τίτλο Υγειονομική Υποστήριξη της επιχείρησης "ΘΕΤΙΣ" που έφυγε από τον Υπεύθυνο του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) -πρώην Σ.Ο.Τ.Υ.- του Υπουργείου ΥΓΕΙΑΣ. 

Ναζιστική συμπεριφορά ΞΑΝΑ από ΓΙΑΤΡΟΥΣ και Επιστήμονες μέλη του ΕΠΕΠΥ & του ΚΕΕΛΠΝΟ
Έδρασαν χωρίς καμιά Ιατρική  ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ Δεοντολογία.

(δεν ξέρουμε, αν τους έκαναν εξετάσεις! τι εξετάσεις ήταν αυτές αν ναι !! σε ποιά εργαστήρια μετέφεραν το αίμα ή τα δείγματα.. ποιάς φαρμακευτικής κατ αντιστοιχία με το άουσβιτς)

Να σημειωθεί ότι:
ο Υπεύθυνος του ΕΚΕΠΥ
είναι Γιατρός, πρώην Στρατιωτικός Γιατρός,
είναι μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ
και 
συντονιστής των Δράσεων για το κέντρο της Αθήνας τουλάχιστον από το Δεκέμβριο του 2012  
............................
θα ακολουθήσει εντός της ημέρας δελ.τύπου