Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Le Monde en face: Harcèlement à l'école - France 5 (BA) / The Only Anti-Bullying Video That Could Probably Win An Oscar

The Only Anti-Bullying Video That Could Probably Win An Oscar 

http://www.youtube.com/watch?v=EpT9PL8RCw0

 ‘Upworthy’ posted a video about anti-bullying which was broadcast in France in October 2013. 

The video shows a man at work being bullied by his coworkers and ends with a line that roughly translates to  

“A day at work doesn’t look like this. 

What about a day at school?”

The video creates emotional awareness to the effects of bullying at school by portraying such situations in an office setting.

 

18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη: Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του Λοκμάν! Να κλείσουν τα κέντρα κράτησης! Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του μετανάστη Σαχζάντ Λοκμάν!








Την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, στις 9 το πρωί, δικάζονται οι δύο χρυσαυγίτες δολοφόνοι του 26 χρόνου, Σαχάντ Λοκμάν, μετανάστη από Πακιστάν. 

Ο Σαχζαντ Λοκμάν τα ξημερώματα της 17η  Ιανουάριου του 2013, την ώρα που με το ποδήλατο του πήγαινε στην δουλειά, δέχθηκε θανάσιμη επίθεση με μαχαίρια (συνολικά επτά φορές, με τη μία στη καρδιά) στα Πετράλωνα, από δυο μοτοσικλετιστές χρυσαυγίτες δολοφόνους, οι οποίοι στη συνέχεια σαν να μην τρέχει τίποτα κατευθυνθήκαν προς το Σύνταγμα οπού συνελήφθησαν από την αστυνομία. 
Οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας,  ο Λιακόπουλος και ο Στεργιόπουλος ήταν/είναι ενεργά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής και στα σπίτια τους, στην ερευνά της αστυνομίας βρέθηκαν αποδειχτικά στοιχεία, προεκλογικά φυλλάδια και οπλοστάσιο τάγματος εφόδου της συμμορίας.   
Αν η πολιτεία δεν είχε κάνει στραβά ματιά στις καθημερνές επιθέσεις των χρυσαυγιτών σε βάρος μεταναστών, προσφύγων και ομοφυλόφιλών, αν η δικαιοσύνη έκανε σωστά τη δουλειά της τιμωρώντας τους δράστες (φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς) των εκατοντάδων ρατσιστικών επιθέσεων, αν το μεγαλύτερο μέρος των ΜΜΕ δεν ασχολούτανε μόνο με το «life style» των χρυσαυγιτών και αν δεν προπαγάνδιζαν την «γοητεία» της ρατσιστικής βίας, ίσως σήμερα ο μετανάστης Σαχζάντ Λοκμάν και ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας ζούσαν. 
Οι δυο δολοφονίες (του Λοκμάν 17/1/13 και του Φύσσα 17/09/13) με χρονική απόσταση λίγων μηνών, εμάς τουλάχιστον δεν μας εξέπληξαν. 
Αντιθέτως,, επιβεβαίωσαν με τον χειρότερο τρόπο όλα όσα επισημαίναμε τα τελευταία τέσσερα χρονιά σχετικά με τη ναζιστική απειλή.
Φτάνει πια με την υποκρισία και την ρατσιστική βία, να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του Σαχζάντ Λοκμάν.  
Να Κλείσουν τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών και Προσφύγων!
Να τελειώνουμε με το αίσχος των στρατοπέδων συγκέντρωσης και της κράτησης χιλιάδων μεταναστών στα αστυνομικά τμήματα όλης της χωράς με ακόμα χειρότερες συνθήκες! 
Η φυλάκιση όλων αυτών των ανθρώπων δεν λύνει κανένα κοινωνικό πρόβλημα (ποιος πιστεύει στ’ αλήθεια ότι οι μετανάστες ευθύνονται για την μαζική ανεργία, τη διάλυση του Δημοσίου και τις εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις;), αντίθετα καταστρέφει ζωές, μεγαλώνει το ρατσισμό, απομακρύνει το ενδεχόμενο μιας αρμονικής συμβίωσης εγχώριων και αλλοδαπών, ενισχύει τα κυκλώματα υπερεκμετάλλευσης των μεταναστών και διαφθοράς των ελλήνων, εξευτελίζει κάθε έννοια δημοκρατίας. 
Να αγωνιστούμε, μέσα από τη συγκρότηση ανοιχτών πρωτοβουλιών σε όλη την Ελλάδα (ήδη υπάρχουν σε αρκετές πόλεις), για την ελεύθερη πρόσβαση στα κέντρα κράτησης ιατρικών και νομικών φορέων, τοπικών κινήσεων και αλληλέγγυων οργανώσεων, για την αποφυλάκιση όλων των μεταναστών χωρίς χαρτιά από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα αστυνομικά τμήματα, για τον εφοδιασμό όσων προσφύγων θέλουν να φύγουν στη Δύση με ταξιδιωτικά έγγραφα.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου

I.   Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη, που τιμάται φέτος  σε διεθνής επίπεδο με σύνθημα «Ημέρα κατά του Ρατσισμού και για τα Δικαιώματα των Μεταστασών, Προσφύγων και Μετακινούμενων Πληθυσμών» με εκδηλώσεις, διαδηλώσεις και πορείες παντού. 

II. Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης, επίσης σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες θα γίνουν αφιερωμένες διαδηλώσεις με σύνθημα «Να Κλείσουν Τώρα τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών και Προσφύγων σε όλη την Ευρώπη» στο πλαίσιο αυτό θα γένει και σε πανελλαδικό επίπεδο, διαδηλώσεις σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, στην Αθηνά 5μ.μ. στην Ομόνοια στην Θεσσαλονίκη στις 6:30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, 
και 
III. Δικάζονται οι δυο δολοφόνοι του Σαχζάντ Λοκμάν, συγκέντρωση στις 9π.μ. στην Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως


Όλοι και όλες:
τη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου
ΣΤΙΣ 9π.μ. ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ
ΣΤΙΣ 5μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Αθηνά 17 Δεκεμβρίου

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Ομάδα Δασκάλων και Μαθητών «τα Πίσω Θρανία»

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα υπάρχει μια κατάσταση που μοναδικό σκοπό έχει να τρομοκρατεί, να βασανίζει και να εξευτελίζει χιλιάδες ανθρώπους και μας προσβάλλει όλους: τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων. 
Πρόκειται για πραγματικές αποθήκες που βρίσκονται σε όλη την ανατολική, ηπειρωτική και νησιωτική, πλευρά της χώρας αλλά και στην Αθήνα, την Κόρινθο κ.α. 
Το μόνο «αδίκημα» που έχουν διαπράξει οι χιλιάδες που στοιβάζονται σε αυτά είναι ότι βρίσκονται εδώ χωρίς χαρτιά, ανεξάρτητα αν έρχονται από τη φλεγόμενη Συρία, τη σκλαβωμένη Παλαιστίνη ή αφρικανικές χώρες που μαστίζονται από την εξαθλίωση. 
Το ελληνικό κράτος, καταπατώντας ευρωπαϊκές συμβάσεις αλλά και το ίδιο το Σύνταγμά του, χωρίς ίχνος ευαισθησίας και ανθρωπιάς, καταδικάζει για 18 μήνες χιλιάδες μετανάστες/ριες, ακόμα και παιδιά, αρρώστους, θύματα βασανιστηρίων, στην αποκρουστικότερη μορφή φυλάκισης, δίχως προαυλισμό, στοιχειώδη υγιεινή, σίτιση και περίθαλψη, χωρίς καμία επαφή με τους δικούς τους, για να αποτρέψει τη μετανάστευση προς την Ελλάδα. 
Μάλιστα, έχει το θράσος να κατηγορεί τους μετανάστες ως «υγειονομική βόμβα», όταν με τη διάλυση της δημόσιας υγείας και την πλήρη αδιαφορία για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης κυριολεκτικά βομβαρδίζει την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων, ντόπιων και ξένων. 
 
Έτσι, ενώ η Ε.Ε. διαθέτει κονδύλια για την λειτουργία αυτών των κέντρων, το ελληνικό κράτος δεν τα αξιοποιεί ή τα απορροφά στην καταστολή των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων. 
Το αίσχος γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστούμε ότι η μεγάλη πλειονότητα των εγκλείστων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν μπορεί να σταλεί στις χώρες προέλευσής τους, οπότε η φυλάκισή τους έχει απλώς το νόημα της τιμωρίας τους επειδή είναι κυνηγημένοι από την εξαθλίωση και τους πολέμους. 
Ο Ξένιος Ζευς σε όλο το μεγαλείο του! 
«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι», δηλώνει με μοναδικό θράσος και υποκρισία ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. 
Η ελληνική κυβέρνηση έχει μετατρέψει την ίδια τη χώρα της σε ξέφραγο αμπέλι της Τρόικας και του μεγάλου κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, που έχει καταδικάσει στη μνημονιακή εξαθλίωση εκατομμύρια έλληνες και αλλοδαπούς, ξεπερνά κάθε όριο βαρβαρότητας δημιουργώντας ζώνες απόλυτης υποτίμησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ζωής μέσα στην επικράτειά της. 

Την ίδια στιγμή παρατηρούμε την προσπάθεια των κυρίαρχων της Ευρώπης να τη μετατρέψουν σε ένα απέραντο φρούριο. 
H Ευρώπη, που έχει κάνει κυριολεκτικά ξέφραγο αμπέλι ολόκληρες ηπείρους με την οικονομική λεηλασία τους και τη συμμετοχή της σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τώρα υψώνει τείχη για να προστατευτεί από τα θύματα της δικής της πολιτικής, προκαλώντας όλο και περισσότερες Λαμπεντούζες και μεγαλώνοντας τη δυστυχία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που αναζητούν μια θέση στον ήλιο. 
Η Λαμπεντούζα, η δική μας Λευκάδα, οι καθημερινοί θάνατοι στο Ιόνιο, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο είναι πτυχές τις ίδιας μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθείται σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό Νότο. 
Μίας πολιτικής βασισμένης στην οχύρωση των κρατών και των αποκλεισμό των μεταναστών. 

Ενάντια σε αυτή τη βαρβαρότητα, πήραμε την πρωτοβουλία να οργανώσουμε μία πανελλαδική καμπάνια ενάντια στα κέντρα κράτησης και την κράτηση (υπό τις ίδιες άθλιες συνθήκες) στα αστυνομικά τμήματα. 
Είναι μία καμπάνια ανοικτή σε καθεμία συλλογικότητα, αλλά και σε καθένα ξεχωριστά που θέλει να αντισταθεί στην παρανομία των στρατοπέδων και στη μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης και της κυβέρνησης. 
Είναι μία καμπάνια διαρκής, που αντιλαμβάνεται ότι η επίτευξη του βασικού στόχου (να κλείσουν τα κέντρα) θέλει πείσμα και αγώνα. 
Και είναι μία καμπάνια που φιλοδοξεί να εκτείνεται σε πολλά επίπεδα, θεσμικά και κινηματικά. 
Συζητάμε και αποφασίζουμε τις δράσεις μας κάθε Πέμπτη στις 19.30 στο Στέκι Μεταναστών.

Στόχος μας είναι να ανοίξουμε με κάθε τρόπο και με ποικίλες παρεμβάσεις το ζήτημα των κέντρων κράτησης στην ελληνική κοινωνία, με διαμαρτυρίες σε αστυνομικά τμήματα (όπως στην Ομόνοια), σε στρατόπεδα (όπως στην Αμυγδαλέζα και την Κόρινθο), θεσμικές κινήσεις και διαδικτυακή ενημέρωση. 
Ταυτόχρονα πρώτος στόχος μας είναι η μεγάλη διαδήλωση στις 18 Δεκέμβρη στο κέντρο της Αθήνας για τη μέρα του μετανάστη.   
Να γίνει αυτή η μέρα μία αποφασιστική καταδίκη για την κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό και να διεκδικήσουμε μαζί με τους μετανάστες τα αυτονόητα.

•Να τελειώνουμε με το αίσχος των στρατοπέδων συγκέντρωσης και της κράτησης χιλιάδων μεταναστών στα αστυνομικά τμήματα όλης της χωράς με ακόμα χειρότερες συνθήκες! 
Η φυλάκιση όλων αυτών των ανθρώπων δεν λύνει κανένα κοινωνικό πρόβλημα (ποιος πιστεύει στ’ αλήθεια ότι οι μετανάστες ευθύνονται για την μαζική ανεργία, τη διάλυση του Δημοσίου και τις εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις;), αντίθετα καταστρέφει ζωές, μεγαλώνει το ρατσισμό, απομακρύνει το ενδεχόμενο μιας αρμονικής συμβίωσης εγχώριων και αλλοδαπών, ενισχύει τα κυκλώματα υπερεκμετάλλευσης των μεταναστών και διαφθοράς των ελλήνων, εξευτελίζει κάθε έννοια δημοκρατίας.

•Να αγωνιστούμε, μέσα από τη συγκρότηση ανοιχτών πρωτοβουλιών σε όλη την Ελλάδα (ήδη υπάρχουν σε αρκετές πόλεις), για την ελεύθερη πρόσβαση στα κέντρα κράτησης ιατρικών και νομικών φορέων, τοπικών κινήσεων και αλληλέγγυων οργανώσεων, για την αποφυλάκιση όλων των μεταναστών χωρίς χαρτιά από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα αστυνομικά τμήματα, για τον εφοδιασμό όσων προσφύγων θέλουν να φύγουν στη Δύση με ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ø  Ανοιχτά κέντρα υποδομής για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Ø  Άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες.
Ø  Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα.


Όλοι και όλες
Την Τετάρτη 18 Δεκέμβριου,
5μ.μ. στην Ομόνοια
           
Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης