Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Στη Μανωλάδα (είναι Ικανός ο Δένδιας να πεί) δεν Υπάρχει Trafficking / ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΥΣ..


η σειρά των γεγονότων.
το απόγευμα της 17 Απριλίου 2013:
Περίπου 200 αλλοδαποί εργάτες, υπήκοοι Μπαγκλαντές, πήγαν στους επιστάτες να ζητήσουν τα δεδουλευμένα έξι μηνών, κάπου γύρω στις 150.000e .
Ακολούθησαν αντιδικίες, ενώ τουλάχιστον ένας από τους επιστάτες άνοιξε πυρ εναντίον των εργατών τραυματίζοντας κάπου 28 από αυτούς.
Τότε τα αίματα «άναψαν» και, όπως αναφέρει η αστυνομία, ένας από τους επιστάτες άρχισε να πυροβολεί με καραμπίνα «στο ψαχνό» τους αλλοδαπούς τραυματίζοντας είκοσι οκτώ από αυτούς, ενώ, τουλάχιστον τέσσερις έχουν τραυματιστεί σοβαρά.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής,
(παραθέτουμε το σχετικό οπτικό ντοκουμέντο από το Νοσοκομείοτης περιοχής:
ο ιδιοκτήτης της φυτείας συνελήφθη, ενώ οι δράστες αναζητούνται.
Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω περιοχή με τις μεγάλες καλλιέργειες με «ματωμένες φράουλες» απασχολεί την κοινή γνώμη,

Στο πρόσφατο παρελθόν,
Μετά το 2008, είχε προκληθεί σάλος με αντίστοιχες επιθέσεις τραμπούκων «επιστατών» εναντίον αλλοδαπών εργατών,
Να θυμίσουμε την  καλοκαιρινή επίθεση, 2012, του ίδιου όπως λέγετε Ιδιοκτήτη πρός τους Εργάτες του.. το περιστατικό που έσυραν τον εργάτη αλυσοδεμένο και τον παράτησαν μετά, εκκρεμεί η δίκη του..
Να θυμίσουμε ότι το  ΕΚ (εργατικό κέντρο) της περιοχής έχει εντάξει την ιδιαίτερη μεταχείριση των μεταναστών στην καλλιέργεια της Φράουλας..
Παλαιότερα είχαν κυκλοφορήσει και εικόνες της ντροπής με αλλοδαπούς να κοιμούνται σε τριτοκοσμικά παραπήγματα, άλλοτε αλυσοδεμένοι και άλλοτε με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης πάνω τους.

Τα γεγονότα καταδίκασαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με σχετικές ανακοινώσεις:

Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 
 «Οι πυροβολισμοί που δέχθηκαν εργαζόμενοι μετανάστες στη Μανωλάδα, που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους, είναι μια εγκληματική, ρατσιστική πράξη.

Είναι η πολλοστή φορά που παρόμοια γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Μανωλάδας εις βάρος μεταναστών εργαζομένων, που εκτός από την ακραία εκμετάλλευση, υφίστανται και τη βία.
Είναι άμεσο και επιτακτικό να αποδοθεί δικαιοσύνη».

ΠΑΣΟΚ:
«Το περιστατικό ακραίας βίας στη Νέα Μανωλάδα πρέπει να κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές άμεσα.
Σε μια εποχή έξαρσης του ρατσισμού το περιστατικό αυτό έχει σχέση και με την έλλειψη ελέγχου των συνθηκών εργασίας ελλήνων και αλλοδαπών ιδιαίτερα στο χώρο της αγροτικής παραγωγής.
Από τα μεροκάματα της ντροπής του 2008 φτάσαμε σήμερα στους απλήρωτους εργαζόμενους και στη χρήση όπλων με τον κίνδυνο να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.
Η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί άμεσα και να γίνει γνωστό πόσα εργόσημα πληρώθηκαν σε εργάτες γης στην περιοχή.
Η απασχόληση αλλοδαπών πολιτών που δεν έχουν χαρτιά, εφόσον αποδειχτεί κάτι τέτοιο, γίνεται με ευθύνη των εργοδοτών και δεν αποτελεί άλλοθι, σύμφωνα με το νόμο, για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και πολύ περισσότερο για την άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας.
Η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων εργαζομένων λόγω της καταγωγής τους συνιστά σε κάθε περίπτωση ρατσιστική ενέργεια και πρέπει να αντιμετωπιστεί και ως τέτοια».

ΚΚΕ:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες, εργάτες γης, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα Ηλείας, επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω από είκοσι τραυματίες, εκ των οποίων τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο γεγονός συμβαίνει στη συγκεκριμένη περιοχή. 
Η κυβέρνηση και οι αρχές της περιοχής έχουν βαρύτατες ευθύνες για το σύγχρονο δουλεμπόριο και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών που οδηγεί σε φαινόμενα όπως η σημερινή εγκληματική επίθεση σε βάρος τους.

Το συγκεκριμένο γεγονός, όπου μεγαλοαφεντικά με τους μπράβους τους επιτίθενται σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, παραπέμπει σε άλλες εποχές και επιβεβαιώνει ότι η βαρβαρότητα είναι συνώνυμο του σημερινού συστήματος, του καπιταλισμού. 
Έλληνες και ξένοι εργάτες, ενωμένοι σαν μια γροθιά, πρέπει να αντιπαλέψουν αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά