Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

President of the General Assembly's High-level Meeting "Financing for SDGs--Breaking the Bottlenecks of Investment, from Policy to Impact" 11 June 2018 UN Headqarters - New York Stakeholder Respondents Selected

At the request of the Office of the President of the General Assembly, UN-NGLS facilitated a process to identify 4 stakeholder respondents to speak from the floor during the panel discussions at the President of the General Assembly's High-level Meeting "Financing for SDGs -- Breaking the Bottlenecks of Investment, from Policy to Impact." 
 
UN-NGLS facilitated a Stakeholder Selection Committee to review applications for the speaking roles and create a regionally and gender balanced short-list of candidates for the President of the General Assembly to consider.

The President of the General Assembly has now selected the following 4 speakers through this process:
 

Panel 1: Build fertile soil for business: providing concerted leadership
Sam Teicher
Coral Vita - Bahamas / United States of America


Panel 2: Let the investment grow: filling in the gap of trillions
Artemisa Montes Sylvan


Panel 3: Remove the hurdles of irrigation: channeling investment to the ground
Elizabeth Moses
AlphaZULU Advocates - United Kingdom of Great Britain & Northern Ireland / Nigeria


Panel 4: Secure the fruits: maximizing investment impact
Agnes Leina
More information about the high-level meeting is available here.
For updates, please follow the social media accounts below.

Η σεξουαλικη και εμφυλη βια και τι σημαινει νασαι οροθετική και χρήστρια που τη βιωνεις. Αθηνα 2018

Τη Μαρια την παρακολουθουμε καιρο. 

Ειναι απο εκεινα τα ευτυχισμενα πλασματα που γνωρισαν τη ζωή απο την πολύ ασχημ πλευρά της πολύ νωρις. Βιαστηκε απο τν πατερα της που ηταν ταυτοχρονα χρηστης. Στα 10 της χρόνια την ειχε μυησει στην ηρωινη και την εξεδιδε και στους φίλους του. Περασε αρκετές φορές απο τις φυλακες. 
Κανεις δεν ασχοληθηκε με αυτό το παιδι που σε λιγο αφου πεθανε κι ο βιαστης –πατέρας της δεν ειχε κανενα νακουμπησει .Οπου ακουμπησε την εσπρωξαν να πεσει. 
Τη γνωρισαμε 37 κιλα..σε πληρες AIDS. Eίπαμε δεν θα παει καλα. Πηρε ομως τα φάρμακα της, συνδέθηκε με μια πολυ ζεστη και φιλοτιμη θεραπεύτρια στον ΟΚΑΝΑ, εκανε μια τεράστια προσπάθεια που της εδωσε το περιθωριο να ζησει.

Οι επιλογες των συντρόφων της ομως δεν ηταν οι καλυτερες. Βια, παρανοια, ουσιες. Χθες εξω απο την πορτα του ιατρείου στη ΜΕΛ ακουγονταν ουρλιαχτα, φωνες, βρισιες. Οι κοπελλες στη Γραμματεία βγηκαν να βοηθησουν. Εξω κι εγω. Εκει στη γωνια της πορτας κουλουριασμενο το λεπτο κορμακι της Μαρίας και πανω της αυτος που λεει οτι την αγαπα. Βρισιες, χτυπηματα, κλαμματα. Τη βαλαμε μεσα, τον κλείσαμε εξω. Ενα πλασμα που ετρεμε στην αγκαλια μου, κλαίγοντας και η πορτα να κοντεύει να πεσει ενω ενας οχετός απο βρισιες αφορουσαν πια κι εμενα. 

Και ξεκινησε μια περιπετεια: 
15900 η γραμμη για τη βια. Περιγραφω ποια ειμαι και τι συμβαίνει.

Ακουω το καταπληκτικο: Α, δεν μπορουμε τωρα να κανουμε κατι. Θα χρειαστουν και εξετάσεις για να μπει σε ξενωνα. 
Εχω αρχισει να εκνευρίζομαι ενω η πορτα βροντα και η Μαρία κλαιει,. 

Λεω: σας ειπα ειμαι η γιατρος της. Εχω εξετάσεις της για χρονια! Πεστε μου που την παω. Λεπτα σιωπης και μετα: 

- Παρτε τον ξενωνα στην Αθηνα, εγω δεν ξερω
Παιρνω τον ξενωνα στην Αθηνα. 

- Α, ειναι οροθετική. Απο τον κανονισμό μας δεν επιτρέπεται.
Ειμαι πια εξαλλη. 

- Δηλαδη τα θυματα βιασμου, δεν πρέπει ναχουν Σεξ. Μεταδιδομενο Νοσημα για να τα φιλοξενησετε; Σοβαρα το λετε;

- Να σας δωσω μια υπεύθυνη. 

- Ειναι Παρασκευη μεσημέρι, και ναι. Αν ειναι οροθετικη παει στους ξενωνες για τους οροθετικους. 

Ειμαι γιατρος ΜΕΛ. Τους ξερω τους ξενωνες λεω. Δεν παιρνουν χρηστες παρα μονο εαν εχουν ολοκληρωσει προγραμμα απεξάρτησης. Η Μαρια ειναι σε υποκατάσταση με μεθαδονη
 
- Το ΕΚΚΑ μήπως μπορεί??

Η Μαρια εχει σταματησει να κλαιει. Εχει ερθει να βοηθήσει η ψυχολόγος απο το Συμβουλευτικό Σταθμό. Της λεμε κι οι δυο να καλεσουμε την αστυνομία, αλλα η Μαρία δεν εχει και τις καλυτερες εμπειρίες απο την αστυνομία. Επισης φοβαται πως μετά ο υποτιθέμενος συντροφός της θα δείρει κι εμας.

- Κα Χρυσουλα, αφηστε το. Δεν μπορείτε να με πατε εσεις. Θα δειρει κι εσας. Να παω στον ΟΚΑΝΑ να χορηγηθώ και αν δεν με βρεί θα μεινω στο δρομο. Τα λεφτά, μου ταχει παρει οπως και το κινητό. Θα με δείρει ξανα. 

Εχει φυγει προς τα εξω και ο υποτιθέμενος συντροφός της τη χανει καθως τον απασχολησαμε και ξεσπασε σ’ εναν παραληρηματικό λόγο που ομως τον έκανε να χασει την κινησή της . 

Εχω νοιωσει απιστευτα ανημπορη κ γελοια. Ειμαι επισης εξαλλη και απογοητευμένη. 

Ενα θύμα οφείλει να υποστεί βια εως ττην Πεμπτη. Οφειλει ακομη και αν είναι θυμα βιασμου να μην ειναι οροθετικό. Αν ειναι οροθετικό άτομο για να μπει σε ξενωνα οροθετικων, οφείλει να μην ειναι χρηστρια. 
Επισης για να μπει, πρέπει να εχει ολοκληρώσει ιατρικό έλεγχο. Υπαρχει επισης και η ικανη και αναγκαία συνθήκη να ειναι γυναικα. 
Αν ειναι ανδρας, κακώς ειναι.
Αυτο το λεμε αντιμετωπιση της έμφυλης βιας. ΕΛΕΟΣ


https://www.facebook.com/chrysa.botsi/posts/10216127737777037