Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ψηφισε για τα δικαιωματα σου

Εσύ θα ψηφίσεις για τα δικαιώματά σου τον Μάιο του 2014;

Το Athens Pride, σε συνεργασία με την Colour Youth - Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το πρόγραμμα «Ψήφισε για τα δικαιώματά σου!», εν όψει των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών τον Μάιο του 2014.
Οι στόχοι του προγράμματος είναι τρεις:
·         Η ενθάρρυνση των LGBTQ, και ειδικά των νέων, ψηφοφόρων να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους ψηφίζοντας με συνείδηση και προσμετρώντας ιδιαίτερα αυτά τα δικαιώματα όταν επιλέγουν πολιτικό κόμμα ή υποψήφιους.
·         Η άσκηση πολιτικής πίεσης σε κόμματα, υποψήφιους και υποψήφιες ώστε να λάβουν υπόψη τους την LGBTQ κοινότητα και τα ζητήματα που την αφορούν, καθώς και η ανάδειξη του ομοφοβικού και τρανσφοβικού πολιτικού λόγου.
·         Η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού, ώστε να λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τα ζητήματα που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν ψηφίζει.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει οκτώ μήνες, από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο του 2014. Στις δραστηριότητές του θα συμπεριλαμβάνονται η δημιουργία ενημερωτικού ιστότοπου όπου οι ψηφοφόροι θα μπορούν να πληροφορηθούν για τις θέσεις των διάφορων πολιτικών κομμάτων και υποψηφίων πάνω στα δικαιώματα των LGBTQ ατόμων, η διεξαγωγή έρευνας πάνω στα κριτήρια βάσει των οποίων ψηφίζουν τα LGBTQ άτομα και η άσκηση πίεσης σε πολιτικά κόμματα και υποψηφίους.
Τώρα είναι η στιγμή για την LGBTQ κοινότητα και την κοινωνία των πολιτών να θέσει το ζήτημα των δικαιωμάτων της στην πολιτική ατζέντα.
Το πρόγραμμα «Ψήφισε για τα δικαιώματά σου!» υλοποιείται στα πλαίσια του Open SocietyInitiative for Europe.
Επικοινωνία:
Andrea Gilbert, Εκπρόσωπος Athens Pride+30 6974 187383
Πηνελόπη Καούνη, Διαχειρίστρια Colour Youth+30 6946 856103