Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Υγειονομική διάταξη 39Α/ Αναβολή της εκδίκασης ζήτησε η εισηγήτρια






Η εκδίκαση στο ΣτΕ της προσφυγής,  
που ήταν να γίνει στις 23 Σεπ 2014,  
της ACTUP ενάντια στο Υπουργείο Υγείας, 
με αίτημα την απόσυρση της επαναφοράς της Γ.Υ.39Α,  
από τον τότε υπουργό υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, 
πήρε αναβολή για τις 05 Μαρτίου 2015.


Την αναβολή τη ζήτησε η εισηγήτρια.


Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί, για εμάς στην ACTUP, την έναρξη της εκστρατείας ενημέρωσης το κοινού για το αντισυνταγματικό της ΓΥ39Α και τους λόγους της απόσυρσής της


Το βράδυ έγινε κανονικά στο ΓΚΡΙκαφέ στη Θεμιστοκλέους 80 επάνω στην πλατεία Εξαρχείων η προγραμματισμένη συζήτηση με θέμα:
 
"39Α Η Κατασκευή του Φόβου στην Υγεία"  

Το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα πολύ δυνατό πάνελ εισηγητών σε καταπληκτική διάθεση για πολιτική συζήτηση με ένα έντονο διάλογο με τους παρευρισκόμενους. 

Στο πάνελ συμμετείχαν οι 

- Χαράλαμπος Πουλόπουλος  Αναπληρωτής καθηγητής κοινωνικής εργασίας, τμήμα κοινωνίας Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

θέτοντας ακριβώς, με την αναδρομή στα γεγονότα, τις πολιτικές διαστάσεις της κατασκευής του φόβου και ειδικά στην υγεία, ως την πολιτική επιλογή για τον έλεγχο της μάζας.

- Ζωή Μαυρουδή η σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ:
"RUINS το χρονικό της διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών"

μεταφέροντας την εμπειρία της διεθνή και εθνική, από τις παρουσιάσεις και τις συζητήσεις με το κοινό του Ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε με αφορμή τα γεγονότα.

- Μπάμπης Αγρολάμπος Δημοσιογράφος της Εφ.Συν, 
ο οποίος και έκανε το συντονισμό της συζήτησης

παρουσιάζοντας την πλευρά των δημοσιογράφων και της στάσης που κράτησαν κατά την περίοδο εκείνη αλλά και των αντανακλαστικών τους σε σχετικές παλαιότερες διατάξεις.

και τέλος ο

- Κωσταντής Καμπουράκης απ την ActUp. 

παρουσίασε τους λόγους που οδηγήθηκε η ACTUP στην προσφυγή για δεύτερη φορά στο ΣτΕ κατά της ΓΥ39Α και στην αιτιολόγηση της πολιτικής αυτής απόφασης. 
Παράλληλα με τις αναφορές στα γεγονότα έγινε κατανοητή η δράση της οργάνωσης, στον τρόπο λειτουργίας και στήριξης των γυναικών όλο αυτό το διάστημα. 
Επισημάνθηκε ότι η κατασκευή του φόβου που συνδέεται με τα βιολογικά υγρά είναι ένας από τους λόγους διαπόμπευσης ειδικά των γυναικών στις πατριαρχικές κοινωνίες.


Έγινε παρέμβαση / ενημέρωση για την εξέλιξη της αναβολής της εκδίκασης της υπόθεσης, από το Νομικό σύμβουλο της ActUp δικηγόρο Νικόλαο Χαμτζούδη


Παρουσιάστηκε και συζητήθηκε, με το κοινό, με έντονο και παραστατικό τρόπο:

- η πολιτική διαχείριση της "κατασκευής" της "Υγειονομικής Βόμβας" από την καθεστηκυία τάξη

- η κατασκευή του ενόχου, που χρειάζεται για να υπηρετηθεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική ως μέσο εξυπηρέτησης των Μνημονιακών επιλογών.

- ο τρόπος που διαχειρίστηκε ο φακός, τηλεοπτικός και φωτογραφικός, των ΜΜΕ, το ταλαιπωρημένο γυναικείο κορμί των χρηστριών, ως κατάπτυστος προεκλογικός χρόνος τηλεοπτικής παρουσίας από τους Υπουργούς και υποψήφιους βουλευτές: Α.ΛΟΒΕΡΔΟ & Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ. που πρότασαν τους εαυτούς τους ως υπερασπιστές της "Αγίας Ελληνικής Οικογένειας"

παρουσιάστηκαν 
- οι διεθνείς αντιδράσεις, για τη διαπόμπευση των Οροθετικών Γυναικών, αλλά και για την ποινικοποίηση της Hiv/Aids λοίμωξης, τόσο στον επιστημονικό όσο και αλληλέγγυο χώρο.

- το χρονικό των γεγονότων από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι σήμερα.

- η ΓΥ39Α ως προπομπός των επιχειρήσεων ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ & ΘΕΤΙΣ.

- καταγγέλθηκε η αναβολή της εκδίκασης στο ΣτΕ της προσφυγής της ACTUP κατά του Υπ. Υγείας για την επαναφορά της 39A  
..................................

κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ταυτόχρονα προβάλλονταν υποτιτλισμένο το RUINS..
.....................

Σας ευχαριστούμε που ήρθατε και στηρίξατε τη δράση μας 


Σας περιμένουμε στις υπόμενες