Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ψήφισμα Στήριξης του Κέντρου Πρόληψης και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Σάμου "Φάρος"

Σας παραθέτουμε το παρακάτω ψήφισμα.

Κάνουμε την ανάρτηση ενδεικτικά, ώστε να γίνει κατανοητό το όριο της κατάντιας, σε επίπεδο πρόληψης, ειδικά στην περιφέρεια..

Αντίστοιχα σε πολλές περιοχές της χώρας έχουμε τέτοια φαινόμενα.. 

Η επιλογή της περίπτωσης της Σάμου είναι πολλαπλή, αξίζει να αναλογιστεί ο αναγνώστης τη γεωγραφική θέση του Νησιού Αυτού στο Ανατολικό Αιγαίο.

καλή ανάγνωση......

Petitioning Υπουργείο Εσωτερικών και Υπουργείο Υγείας

Ο "Φάρος", το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφ. Ενότητας Σάμου, κινδυνεύει να αναστείλει τη λειτουργία του λόγω της σοβαρής υποχρηματοδότησής του από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας. 

Η πρωτόγνωρη κρίση που ζούμε, οι πιεστικές συνθήκες που δημιουργεί στους ανθρώπους, η ανεργία, η απαισιοδοξία, αποτελούν απειλητικό περιβάλλον για τη Ψυχοκοινωνική Υγεία και καθιστούν αναγκαιότητα να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η υποστηρικτική δωρεάν δράση κοινωνικών δομών όπως του Κ.Π. "Φάρος"

To:
Υπουργείο Εσωτερικών και Υπουργείο Υγείας
OKANA
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ «ΦΑΡΟΥ», του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ της ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦ.ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΟΥ

Πληροφορηθήκαμε από το Δ.Σ. και την Επιστημονική Oμάδα τη δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Σάμου «Φάρος», λόγω μη καταβολής της προϋπολογισμένης και συμφωνημένης με προγραμματική συμφωνία χρηματοδότησης από τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών. 

Η πλήρης αδυναμία καταβολής των μισθών των εργαζομένων και των ασφαλιστικών εισφορών, οδηγεί με βεβαιότητα σε αναστολή της λειτουργίας του «Φάρου».

Οι κάτοικοι της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων, ιδιαίτερα οι έφηβοι και η εκπαιδευτική κοινότητα, θα στερηθούν τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει απολύτως δωρεάν η εξειδικευμένη και έμπειρη επιστημονική ομάδα του «Φάρου».

Θεωρούμε ότι η πρωτόγνωρη κρίση που ζούμε, οι πιεστικές συνθήκες που δημιουργεί στους ανθρώπους, η ανεργία, η ανέχεια, η απαισιοδοξία, αποτελούν απειλητικό περιβάλλον για την Ψυχοκοινωνική Υγεία, και καθιστούν την αναγκαιότητα να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η υποστηρικτική δράση του «Φάρου» επιτακτική.

Έχουμε γνωρίσει το «Φάρο» από τις εκδηλώσεις, τις παρεμβάσεις, τα σεμινάρια, τις ομάδες, τα ατομικά ραντεβού και έχουμε σχηματίσει ιδία γνώμη για την ποιότητα και την αναγκαιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει.

Καλούμε την κυβέρνηση να καταβάλει άμεσα τα οφειλόμενα και να εγγυηθεί την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης. 

Καλούμε τις Αρχές του τόπου και τα Πολιτικά Κόμματα να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες και την επιρροή τους για τη σωτηρία του.