Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

ACTUP:Σχολιασμός της απόφασης: (ΦΕΚ 1002/Β/2012) Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για τη τροποποίηση / κατάργηση της Υγειονομικής Διάταξης 39Α “Ρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης Λοιμωδών Νοσημάτων” .

Βρήκαμε στο διαδίκτυο την παρακάτω απόφαση.

Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για τη τροποποίηση /κατάργηση της Υγειονομικής Διάταξης 39Α “Ρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης Λοιμωδών Νοσημάτων” (ΦΕΚ 1002/Β/2012). 
...---...---...---...---...---...---...---...---...

Έχουμε να κάνουμε πολλά σχόλια γι αυτήν αλλά θα περιοριστούμε σε κάποια.

Γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει "χρόνο", για τη δίκη που ήταν να γίνει στις 02 /Φεβ /2013 και θα γίνει τελικά στις 06/Ιούλ/2013, στο ΣτΕ αναφορικά με την αναγκαιότητα ή όχι της ύπαρξης αυτής της Διάταξης.

Να θυμίσουμε ότι
Το Υπουργείο Υγείας ΣΥΡΘΗΚΕ σε αυτή την απόφαση μετά την: "ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ, ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Γ.Υ.39 " Ρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης Λοιμωδών Νοσημάτων" ΦΕΚ Β΄ 1002/2-2 2012  http://actupathens.blogspot.gr/2012/10/39-10022-2-2012.html που καταθέσαμε ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ τον Ιούνιο του 2012 σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. 

Να θυμίσουμε ότι:  
οι περισσότεροι από το χώρο των ΜΚΟ, μας είχαν επικρίνει έντονα, κάποιοι δε, μας είχαν και αποδοκιμάσει γι αυτή την ενέργεια λέγοντας ότι τέτοιες κινήσεις δεν είναι οι σωστές..  

Να θυμίσουμε ότι:
σε όποια συζήτηση για την Υγειονομική διάταξη έχει γίνει ΟΛΟ αυτό το διάστημα (Συνέδρια: Εθνικά-Διεθνή, Ημερίδες: Εθνικές- Διεθνείς) είχαν "ξεχάσει" ΟΛΟΙ την κίνηση του Ε.Σ.Π. και της ACTUP ΔΡΑΣΕ HELLAS και πρόβαλλαν τις όποιες άλλες δράσεις είχαν γίνει, σημαντικές φυσικά και αυτές, παραγκωνίζοντας αυτήν την τόσο σημαντική Αίτηση Ακύρωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Με μια πρώτη ανάγνωση μοιάζει σωστή η σύνθεση, ειδικά αν ΔΕΝ έχεις διαβάσει την ΥΔ.
Όταν όμως κάποιος την Ξαναδιαβάσει και ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά τότε βλέπει ότι:
δεν υπάρχει κάποιος επιστήμονας με σχετική γνώση αναφορικά με τα αντικείμενα που διαπραγματεύεται η Υ.Δ. όπως: 
·τι είναι ΕΡΓΑΣΙΑ, παράνομη/ανασφάλιστη,
·τι είναι ΠΟΡΝΕΙΑ, παράνομη ή νόμιμη, και ΦΥΣΙΚΑ
·την ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, παράνομη / νόμιμη
Δεν συμμετέχει ΔΕ, κανείς που να γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα στον ορισμό του  θύματος Smuggling ή Trafficking

Καθίσταται σαφές ότι στην επιτροπή αυτή δεν υπάρχει:
·ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ TRAFFICKING.
·ΚΑΝΕΙΣ ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ AIDS. 

Θεωρούμε σκόπιμο να αναφέρουμε ότι η Υ.Δ.39Α δεν αφορά μόνο στο Hiv/Aids αλλά ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ:
·ΣΤΑ ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, (οροθετικές χρήστριες του κέντρου της Αθήνας)
·ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ (επιχείρηση "Ξένιος Ζεύς)
·ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ (Επιχείρηση "ΘΕΤΙΣ") ΚΑΙ 
·ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ (Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΑ -στη Θράκη).

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ:
·Μιά ακόμα πρόχειρη κρατική δουλειά, με πολλούς γνωστούς άσχετους και φίλους. Υπάρχουν μόνο δύο άτομα στη σύνθεση της επιτροπής, ο δικηγόρος και η μία γιατρός που το αντίστοιχο διάστημα του Απριλίου του 2012 που υπογράφτηκε η απόφαση και είχε τις σχετικές αρνητικές εξελίξεις για την χώρα ΔΕΝ σιώπησαν, οι υπόλοιποι από αυτούς που περιγράφονται κράτησαν τα στόματά τους ερμητικά κλειστά. Αν είχαν μιλήσει όταν έπρεπε, ίσως να μην προχωρούσε ο ΛΟΒΕΡ-DOS στην υλοποίησή της. 
·Μιά ακόμα ευκαιρία  να προβληθούν "φίλοι" μας.
·Μιά ακόμα επιτροπή για την παραγωγή μιας επιφανειακής αποτίμησης της πραγματικότητας, με ψευδεπίγραφη επίφαση γνώσης..
·Μιά ακόμα επιτροπή που ΛΕΙΠΕΙ η αγωνιστική και μαχόμενη κοινωνία των πολιτών. 
Δεν υπάρχει όπως το βλέπει διαβάζοντας τό ο οποιοσδήποτε, εκπροσώπηση μεταναστευτικών ομάδων /οργανώσεων (π.χ. Γιατροί Χωρίς Σύνορα) ή και Χ.Ε.Ν. (όπως: ΚΕΘΕΑ -18ΑΝΩ-ΟΚΑΝΑ).

Νομίζουμε ότι το κείμενο περιγράφει σωστά, την προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να καλύψει τουλάχιστον επιφανειακά τους εμπλεκόμενους.

καλή ανάγνωση: 
σε περίπτωση που "για τεχνικούς λόγους" δεν είναι δυνατόν να διαβαστεί το κείμενο στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ σας το παραθέτουμε:


Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για τη τροποποίηση/κατάργηση της Υγειονομικής Διάταξης 39Α “Ρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης Λοιμωδών Νοσημάτων” (ΦΕΚ 1002/Β/2012).

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αθήνα, 20 / 3 / 2013
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Αριθμ. Πρωτ. ΔΥ1δ/οικ.27708
ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Ταχ. Δ/νση : Αριστοτέλους 19
Ταχ. Κώδικας: 101 87
Πληροφορίες : Β. Πάτση
Ε.Γιαννιουδάκη
Τηλέφωνο : 2132161817
Fax : 210-8821333

ΘΕΜΑ: Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για τη τροποποίηση /κατάργηση της Υγειονομικής Διάταξης 39Α “Ρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης Λοιμωδών
Νοσημάτων” (ΦΕΚ 1002/Β/2012).

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του ΠΔ 95/2000 «Οργανισμός του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας», (ΦΕΚ 76/Α/10-3-2000) άρθρα 42 και 128 όπως ισχύει σήμερα.

2. Την Αριθ. Γ.Υ. 39Α απόφαση 
“Ρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης Λοιμωδών Νοσημάτων.”

3. Την αρ. ΔΥ (3-4)α/Γ.Π.οικ. 101626/18-10-2012 «Μεταβίβαση δικαιώματος υπογραφής  Με εντολή Υπουργού» στους Προϊστάμενους των Γενικών Δ/νσεων Δ/νσεων και Τμημάτων του Υπουργείου Υγείας και τροποποίηση της αρ. ΔΥ (3-4) Γ.Π.οικ. 77909/9-8-2012 απόφασης περί μεταβίβασης δικαιώματος υπογραφής
«Με εντολή Υπουργού» στους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Υγείας. (ΦΕΚ 2967/Β/2012)

3. Το αρ πρωτ. ΓΔΥΠΖ/1-3-2013 υπηρεσιακό σημείωμα της Υφυπουργού Υγείας.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Α. Συγκροτούμε στο Υπουργείο Υγείας, Ομάδας Εργασίας για τη τροποποίηση/κατάργηση της Υγειονομικής Διάταξης 39Α “Ρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης Λοιμωδών Νοσημάτων” (ΦΕΚ 1002/Β/2012), αποτελούμενη από τους κατωτέρω:

1. Κύρλεση Αθηνά κλάδου ΠΕ Ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Προϊσταμένη Γεν. Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής, του Υπουργείου Υγείας, ως Πρόεδρος.

2. Σύρρος Κωνσταντίνος κλάδου ΠΕ ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Προιστάμενος της Δ/νσης Δημόσιας Υγιεινής, του Υπουργείου Υγείας.

3. Τσαλίκογλου Φωτεινή, κλάδου ΠΕ Ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Προισταμενη του Τμήματος Επιδημιολογίας Νοσημάτων στη Δ/νση Δημόσιας Υγιεινής, του Υπουργείου Υγείας.

4. Βουγιουκλάκη Κρυσταλλία, υπάλληλος κλάδου ΠΕ Διοικητικού που υπηρετεί στο Γραφείο Προϊσταμένης της Γεν. Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής, του Υπουργείου Υγείας.

5. Κωστούλα Βασιλική κλάδου ΤΕ Εποπτών Δημόσιας Υγείας Προϊσταμένη του Τμήματος Υγειονομικών Κανονισμών της Δ/νσης Δημόσιας Υγιεινής, του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια τη Κουτσιαρή Φωτεινή κλάδου ΤΕ Εποπτών Δημόσιας Υγείας που υπηρετεί στο ίδιο τμήμα.

6. Παναγιωτίδη Χριστίνα κλάδου ΠΕ Βιολόγων που υπηρετεί στη Δ/νση Δημόσιας Υγιεινής, του Υπουργείου Υγείας.

7. Χαλαζωνίτης Παναγιώτης κλάδου ΠΕ Υγειονολόγων Μηχανικών, Προιστάμενος του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής Μονάδων Υγείας και Οικισμών της Δ/νσης Υγειονομικής Μηχανικής και Υγιεινής Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια τη Θεοχάρη Αναστασία κλάδου ΤΕ Εποπτών Δημόσιας Υγείας που υπηρετεί στη Δ/νση Υγειονομικής Μηχανικής και Υγιεινής
Περιβάλλοντος.

8. Καρύδης Ιωάννης, Ιατρος Σύμβουλος της Υφυπουργού Υγείας.

9. Μπαμπάλη Βασιλική, Ιατρός Εργασίας ΓΝ Μεταξά

10. Πολίτης Χάρης Νομικός Σύμβουλος ΚΕΕΛΠΝΟ

11. Τσιόδρας Σωτήριος, Ιατρός που υπηρετεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ με αναπληρώτρια τη Μπότση Χρυσούλα, ομοίως,

12. Σκούρας Γεώργιος Αστυνομικός Υποδιευθυντής Προϊστάμενος Τμήματος Αστυνόμευσης και Τουρισμού της Δ/νσης Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας με αναπληρωτή τον Σταυρουλάκη Ιωάννη, Υπαστυνόμο Α που υπηρετεί στο ίδιο τμήμα.

13. Τήρλα Σουμέλα, Εποπτης Δημόσιας Υγείας που υπηρετεί στη Δ/νση Υγειονομικών Ελέγχων και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Αθηνών με αναπληρώτρια τη Καραμουσά Δέσποινα, Επόπτη Δημόσιας Υγείας που υπηρετεί στην ίδια Δ/νση.

14. Κλόκα Μαριανέλλα, Υπεύθυνη της ΜΚΟ “Θετική Φωνή

Γραμματέας της Ομάδας Εργασίας ορίζεται η Μπατζή Νικολίτσα κλάδου ΠΕ Εκπαιδευτικού που υπηρετεί στο γραφείο της Προισταμενης Γεν. Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής.

Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η τροποποίηση ή και κατάργηση της Υγειονομικής Διάταξης 39Α που προβλέπεται στο ΦΕΚ 1002/Β/2012.

Η θητεία της Ομάδας λήγει μετά από ένα μήνα από την έκδοση της παρούσας.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. Γραφείο κ. Υπουργού
2. Γραφεία κας Υφυπουργού
3. Γραφείο Γεν. Γραμματέα Υγείας
4. Γραφείο Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας
5. Γραφείο
α) κας Προϊσταμένης Γεν. Δ/νσης Δημόσιας Υγείας
β) κας Προϊσταμένης Γεν. Δ/νσης Διοικητικής Υποστήριξης και Τεχνικών Υποδομών
6. Αναφερόμενους στην απόφαση (δια της Γραμματέως της Επιτροπής)

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ
Δ/νση Προσωπικού – Τμήμα Δ΄ (5)
ΑΔΑ: ΒΕΔ8Θ-Τ97