Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Athens Gay Pride 2018

Novartis ΚΕΕΛΠΝΟ /Στον φακό της Θέμιδας

Novartis- ΚΕΕΛΠΝΟ

Oπως ήταν αναμενόμενο, οι εταιρείες και τα φυσικά πρόσωπα που ελέγχονται στο πλαίσιο της έρευνας για τις υποθέσεις ΚΕΕΛΠΝΟ και Novartis μπαίνουν πλέον κάτω από τον φακό της Δικαιοσύνης.
Η ζημιά του Δημοσίου είναι τόσο μεγάλη και τόσο ευθέως συνδεδεμένη με τη χρεοκοπία της χώρας που δεν δικαιολογείται ούτε καθυστέρηση ούτε, πολύ περισσότερο, οποιουδήποτε είδους «ειδική» μεταχείριση. Μέσα από φυσικούς δικαστές, οικονομικούς ελέγχους και την προβλεπόμενη δικαστική διαδικασία θα πρέπει να περάσουν και όλοι εκείνοι οι επώνυμοι των οποίων το όνομα προέκυψε στις δικογραφίες. Τότε, εξάλλου, θα αποδειχτεί και η αθωότητα ή η ενοχή τους.
Με επείγον αίτημα της Εισαγγελίας ζητούνται μέσα σε δύο ημέρες και στο πλαίσιο της προανακριτικής εξέτασης για την εξακρίβωση, μεταξύ άλλων, και της τέλεσης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα: οι κινήσεις όλων των λογαριασμών σε τράπεζες εσωτερικού και εξωτερικού, στοιχεία για τα πάσης φύσεως δάνεια, κινήσεις και κατοχή πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, όλα τα τραπεζικά προϊόντα (τίτλοι, χαρτοφυλάκια, χρηματοδοτικές μισθώσεις, αμοιβαία κεφάλαια κ.λπ.) όπως και κάθε είδους εμβάσματα από και προς το εξωτερικό ή το εσωτερικό, θυρίδες, είτε ατομικές είτε με άλλους συμμισθωτές και, τέλος, κάθε πληροφορία σχετική με τα αναφερόμενα από το 2008 μέχρι σήμερα.
Ζητείται ακόμα να γίνουν γνωστά τα πλήρη στοιχεία στις περιπτώσεις συνδικαιούχων σε κάθε είδους προϊόντα και τραπεζικά στοιχεία.
Τα στοιχεία που ζητά η Εισαγγελία αφορούν τις εταιρείες MINDWORK BUSINESS SOLUTION ΕΠΕ και MINDVIEW ΕΠΕ, οι οποίες, όπως είναι γνωστό, ανήκουν στη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου.
Η ίδια η κ. Νικολοπούλου θυμίζουμε ότι είχε καταγγείλει εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρων και κυνήγι μαγισσών, ενώ υπογράμμιζε πως αποτελούν «ανυπόστατες συκοφαντίες και γελοιότητες» όσα λέγονται σχετικά με τη συμμετοχή της ίδιας και της εταιρείας σε παράνομη δραστηριότητα. Παράλληλα η ίδια τόνιζε ότι όλες οι αμοιβές από τη Novartis ήταν νόμιμες και αποτελούσαν κομμάτι της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.
Με τη Novartis είχε συνάψει σύμβαση και ο Γιάννης Στουρνάρας την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΙΟΒΕ. Η ίδια, ωστόσο, φέρεται να εμπλέκεται και στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθότι η εταιρεία της είχε αναλάβει τη διαφημιστική καμπάνια για την πρόληψη του καρκίνου. Επίσης η εταιρεία της είχε αναλάβει μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ τη διοργάνωση του ευρωπαϊκού e health forum.
Στο διάστημα αυτό η Λ. Νικολοπούλου μήνυσε για τα σχετικά δημοσιεύματα τον δημοσιογράφο Κ. Βαξεβάνη ο οποίος αθωώθηκε, αφού το δικαστήριο αποφάσισε ότι η εξουσία, όπως και τα δημόσια πρόσωπα, είναι δεδομένο ότι ελέγχονται.
Τώρα πλέον όλα τα στοιχεία τα ζητά η ίδια η Δικαιοσύνη στο πλαίσιο της έρευνας για το μεγάλο σκάνδαλο.