Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΝΕΟ ΔΣ ΚΕΕΛΠΝΟ


Η σύνθεση του δ.σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ως εξής:
  1. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, Χειρουργός, Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τακτικό μέλος και πρόεδρος,

με αναπληρωτή του τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο, κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας υγείας (ΕΣΔΥ).

  1. Αλέξιος Μπένος, Καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τακτικό μέλος και αντιπρόεδρος,

με αναπληρωτή του τον Αντώνιο Κούτη, διδάκτορα κοινωνικής ιατρικής, Διευθυντή του ΕΣΥ του τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Κρήτης.

  1. Μαρία Καντζανού, ιατρός βιοπαθολόγος, επίκουρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τακτικό μέλος,

με αναπληρωτή της τον Βασίλειο Παπαρίζο, ιατρό δερματολόγο- αφροδισιολόγο, Διευθυντή Ε.Σ.Υ του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός».

  1. Ευσταθία Πανοτοπούλου, μοριακή ιολόγος, Διευθύντρια Ιολογίας στο Αντικαρκινικό- Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», τακτικό μέλος,

με αναπληρωτή της τον Αγάπιο Τερζίδη, παιδίατρο, πανεπιστημιακό υπότροφο Ε.Κ.Π.Α., εποπτεύοντα σπουδών του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Διεθνής Ιατρική Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας»,.

  1. Ουρανία Δαφνή, Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας στο ΕΚΠΑ, τακτικό μέλος,

με αναπληρωτρία της τη Δήμητρα Καββαθά Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο, Επιμελήτρια Α΄ Ε.Σ.Υ. της Δ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ.

  1. Άγγελος Δοκόπουλος, δικηγόρος Αθηνών, τακτικό μέλος,

με αναπληρώτρια την Αθηνά Φαραζή, δικηγόρο Αθηνών.

  1. Μαρία Μιχάκου, τακτικό μέλος, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανθρώπινων Πόρων Νομικών Προσώπων, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας

με αναπληρώτριά της τη Θεοδώρα Σταύρου, Προϊσταμένη του τμήματος μεταδοτικών και μη μεταδοτικών νοσημάτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας (εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας).

  1. Δημήτριος Κουντουράς, τακτικό μέλος- εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος,

με αναπληρωτή του τον Δημήτριο Καραΐσκο.

  1. Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, τακτικό μέλος, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ),

με αναπληρωτή του τον Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο.




Από την εμπειρία μας με τις συνθέσεις του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ και την αποτελεσματικότητά τους έχουμε να τους θυμίσουμε ότι η αρχική και ακρογωνιαία λίθος του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η προάσπιση της δημόσιας Υγείας όπως και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των οροθετικών στον ιό της HIV/AIDS λοίμωξης. 
(μετά ακολούθησαν οι επεκτατικές δράσεις και σε άλλους τομείς με αποτέλεσμα για τους γνώστες να θεωρείτε ένα μικρό-ευέλικτο υπουργείο υγείας με όλους τους συνειρμούς και τις αντιστοιχίες, από τα επώνυμα μέχρι και τις αρμοδιότητες.. τι να πει κανείς.. !!)

Ελπίζουμε οι νομικοί που είναι στο ΔΣ να είναι γνώστες Οικονομικών και συμβάσεων με το Δημόσιο.
Έχουμε να συμπληρώσουμε ακόμα, ότι από την εποχή του πρώτου προέδρου του που ήταν δερματολόγος αφροδισιολόγος πέρασαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ώστε να δούμε στη σύνθεση του οργανισμού, έστω κ ως αναπληρωτή, που ασχολείται με το hiv/aids ένα γιατρό Δερματολόγο. 
Η ερώτηση είναι γιατί δεν είναι τακτικό μέλος.

Για εμάς, τους ανθρώπους της ACTUP που στηρίζουμε εθελοντικά 23 χρόνια, από το 1993, τη Μεγαλύτερη ΜΕΛ Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων της χώρας, και κάποια στιγμή των Βαλκανίων, η παρουσία του ΓΙΑΤΡΟΥ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΒΑΣΙΛΗ είναι μια δικαίωση, για εκείνον και για τους αγώνες που έδωσε σε μια εποχή (1982-) που κανείς δεν ήθελε να ασχοληθεί στην Ελλάδα με τους οροθετικούς, χωρίς να ζητήσει ποτέ κανένα αντάλλαγμα

Να σημειώσουμε εδώ ότι όλα αυτά τα χρόνια παρά τις προσπάθειες για στήριξή της ΜΕΛ Α.ΣΥΓΓΡΟΣ με ανθρώπινο δυναμικό καταλαβαίναμε ότι "υπήρχαν μεγάλοι διάδρομοι που έπρεπε να καλυφθούν και άλλοι τους κάλυψαν ή τους κάλυπταν.." Είδαμε τα επόμενα χρόνια να αναδεικνύονται μέσα από το ΔΣ αστέρες που "με τις μετακινούμενες ΜΕΛ" έγιναν διευθυντές ή καθηγητές, ή άλλες /άλλοι που απλά βόλευαν.. Είδαμε πολλά, μα πάρα πολλά. Ζήσαμε πάρα πολλά αν όχι τα περισσότερα. Λοιδορήσαμε πάρα πολλά. Στηρίξαμε πάρα πολλά. Ζητήσαμε κάθαρση μετά τα γεγονότα του 2012 και ακόμα την περιμένουμε. Είμαστε εδώ για να κάνουμε σκληρή κριτική αλλά και για να στηρίξουμε τις σωστές αποφάσεις.

Είδαμε και ζήσαμε στο πετσί μας τη δημοκρατία τους, στην κριτική μας να μας εκδικείται. 

Του ευχόμαστε και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο πραγματικά δύσκολο έργο τους.

ΚΑΘΑΡΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.