Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

για την Anna Maria Stefan που χάσαμε

έφυγε σήμερα η ANNA MARIA STEFAN 


Από τις αρχές του 2005, όταν την γνωρίσαμε, μέχρι χθές το βράδυ η διάθεσή της για ζωή κ για στήριξη των θυμάτων Trafficking δεν πρόδιδε με τίποτα τα επόμενα γεγονότα.

Δύσκολο να γράψει κανείς κ να περιγράψει το τί ήταν ένα κομμάτι του όταν το χάνει, στους υπόλοιπους που τον κοιτάνε κ περιμένουν να εκφραστεί. 

Δύσκολο να μπορέσουμε να σας κάνουμε να καταλάβετε τι ήταν αυτή η γυναίκα αυτή η ψυχή που εμείς είμασταν τυχερές κ τυχεροί ΚΑΙ που την γνωρίσαμε αλλά ΚΑΙ που συνεργαστήκαμε μαζί της. 

Γνωριστήκαμε στις αρχές του 2005 όταν ως ACTUP είχαμε ξεκινήσει το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ERATO (χρηματοδότηση από την ΥΔΑΣ-HELLENIC AID) και είμασταν μπροστά στο πρώτο πολυπληθές γκρούπ (22)γυναικών από την Αιθιοπία στηβαγμένων σε ένα διαμερίσμα 50 τμ στην οδό Σοφοκλέους της Αθήνας.. 

Από τότε συνεχώς η σύνδεση η συνεργασία και η στήριξη, μαζί της, σε πάρα πολλά από τα περιστατικά που διαχειριστήκαμε, ήταν μονόδρομος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχέση σφυρηλατήθηκε κατά την διάρκεια λειτουργίας, από την ACTUP, του πρώτου ξενώνα στήριξης ΑΝΔΡΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ TRAFFICKING που διατηρήσαμε από το 2006 έως και το 2009. Στα περιστατικά ανδρών θυμάτων που αφορούσαν Ρουμάνους η ΆΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ήταν πάντα εκεί.

η ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ήταν ενεργό μέλος στο Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, υπήρξε υπεύθυνη του ξενώνα γυναικών.

η ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ήταν ενεργό μέλος της ACTUP ΔΡΑΣΕ HELLAS από το 2011

η ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ δεν είχε συγγενείς

η ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ όμως ΕΙΧΕ ΟΛΕΣ Κ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ 

ΕΊΧΕ ΟΛΕΣ Κ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΧΕ ΟΛΕΣ Κ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΒΛΕΠΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ Κ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝΕ.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΓΕΛΕ ΜΑΣ

ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ

ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ


ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.