Κυριακή 30 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η αλήθεια είναι ότι λίγα πράγματα πια μας εκπλήττουν, αλλά αυτή τη φορά η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ μας εξέπληξε.
Το δημοσίευμα σχεδιαζόταν από καιρό με την αφόρητη πίεση της Κας ΚΑΛΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ (Σωτήρος του αντιδίκου μας Κου S.RAWICZ) προς τη δημοσιογράφο της εφημερίδας. Δεν αποτελεί λοιπόν για μας έκπληξη. Αυτό που είναι έξω από τη συμπεριφορά της εφημερίδας και τη δημοσιογραφική δεοντολογία είναι η συμπεριφορά της δημοσιογράφου ΚΑΙ του Αρχισυντάκτη της στη δική μας απάντηση! Σε ολόκληρη σελίδα που της παρασχέθηκε για το «έγκλημα εκατομμυρίων Ε» της ACT UP, δεν βρήκε χώρο να βάλει τις 250 λέξεις-απάντηση της οργάνωσης.. Πετσόκοψε αυθαίρετα και ανερυθρίαστα το κείμενό μας παρά τη σχετική δική της αλλά και του διευθυντού της εφημερίδας περί του αντιθέτου διαβεβαίωση.
Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε κάτω από ασφαλιστικά μέτρα και πρακτικά θάπρεπε όλοι να σεβαστούμε τη δικαστική διαδικασία στην οποία έχει παραπεμφθεί η αντιδικία μας με τον κο S.RAWICZ, δεν υπάρχει νομίζουμε πια η πολυτέλεια γι αυτό (σχετική έκθεση πανεπιστημιακού γραφολόγου για το γνήσιο της υπογραφής, που ζητήθηκε από εμάς, χωρίς να είναι φίλη μας όπως η γραφολόγος κα Καμπούρη της κας Κ.Χατζηγιάννη και μετά έγινε η μήνυση εναντίον του). Εδώ τα ΜΜΕ αποτελούν τους δικαστές, τους στυγνούς εκτελεστές ακόμη και μελών της κυβέρνησης.. Δεν θα διστάσουν σ’ εμάς αλλά πια ούτε κι εμείς θα σιωπήσουμε μια που αυτό θεωρήθηκε ήδη ενοχή.
Η ACT UP HELLAS δεν έχει πραγματικά τίποτα να κρύψει. Έπεσε θύμα ενός εκβιαστή (που μας ζήτησε να τον φιλοξενήσουμε, τον περιθάλψαμε και προσπαθήσαμε να ενδυναμώσουμε επί 4 μήνες και όχι μόνο), μιας δήθεν εθελόντριας και μιας ενεργού πολίτη που μόνη της αγαπημένη και προφανώς παρηγορητική για τη ζωή της δραστηριότητα είναι το κυνήγι μαγισσών στο πρόσωπο της ACT UP. Τα ήδη δοθέντα χρήματα για δικαστικά μας έξοδα έχουν πολύ υπερβεί το ποσόν των 7.000 Ε που ζητάει ο Κος S.RAWICZ για τη δήθεν πρόσληψή του και θάταν πολύ εύκολο για μας να του τα δώσουμε και να τελειώνουμε.. αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ! Ο εκβιασμός του δεν θα περάσει.
Το υπέρογκο ποσόν!!! των 180.885e που πήραμε (2004-2006) από την ΥΔΑΣ (εξ ορισμού είναι αδύνατη η κατασκευή αποδείξεων το 2008, όπως ισχυρίζονται οι αντίδικοι ότι τους ζητήθηκε)
χρησίμευσε:
 για την εκπόνηση τεσσάρων (4) προγραμμάτων τα οποία όχι απλώς υλοποιήθηκαν, αλλά από τα οποία ακόμη ανακοινώνονται επεξεργασμένα επιστημονικά αποτελέσματα με πιο πρόσφατα την ανακοίνωσή τους στο Συνέδριο AIDS στο Μεξικό το 2008. και στο πανελλήνιο συνέδριο της ΕΣΔΥ το 2008.Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρονικό διάστημα της «κακοδιαχείρισης» από την ΥΔΑΣ εγκρίθηκαν ΚΑΙ οι συνέχειες των προγραμμάτων ΚΑΙ καινούργιες προτάσεις χρηματοδότησης τις οποίες αρνηθήκαμε, λόγω της αυθαίρετης τροποποίησης, από την πλευρά της ΥΔΑΣ, στο ποσό της δεύτερης δόσης του Πρώτου προγράμματος και της μη διευθέτησής του μέχρι ΣΗΜΕΡΑ..!!
 για τη δημιουργία Ανώνυμης Τηλεφωνικής Γραμμής για το AIDS
 για τη δίμηνη εκπαίδευση & φιλοξενία Γιατρών, από την Υποσαχάρια Αφρική, στην Ελλάδα σε θέματα HIV/AIDS, ΦΥΜΑΤΊΩΣΗΣ & TRAFFICKING.
 για τη δημιουργία υποδομών για θύματα TRAFFICKING αλλά και για ευάλωτους πληθυσμούς σε χώρες- εταίρους όπως αυτή που εγκαινίασε το 2007 ο Έλληνας πρέσβης στη Σλοβακία.

Η ΥΔΑΣ σωστά απάντησε ότι καθυστερήσαμε την τελική απόδοση αφού αυτό είχε τελικά αναλάβει να κάνει η γνωστή εθελόντρια Κα Χωριανοπούλου που μαζί με τον αντίδικό μας εξαφάνιζαν αποδείξεις με αποτέλεσμα να διεκδικούμε την επανέκδοσή τους από προμηθευτές, κάτι που βέβαια απαιτεί χρόνο αλλά επιτεύχθηκε.

Η ACT UP HELLAS (Σωματείο) βρίσκεται ήδη –με χαρά της- σε έλεγχο από το ΣΔΟΕ και πολύ θα θέλαμε να δούμε άλλες ΜΚΟ-Αστικές μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες αλλά και Οργανισμούς που θα χαίρονταν για τον ίδιο λόγο.

Στο τωρινό δημοσίευμα παραλήφθηκε εντέχνως η σχέση του κου S.RAWICZ με το πρόγραμμα SIALON για το οποίο είχαν σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ (αυτός και η Κα Χωριανοπούλου) για τη συλλογή 400 ανώνυμων δειγμάτων σιέλου για τα οποία πληρώθηκαν από 3.000,00 e (είναι διαθέσιμες οι εντολές πληρωμών) χωρίς ποτέ να δουλέψουν αλλά και χωρίς επίσης ποτέ να επιστρέψουν τα χρήματα στο ΚΕΕΛΠΝΟ.!! Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε χωρίς να ολοκληρωθεί (συλλέχθηκαν 180 δείγματα και πραγματοποιήθηκε το υπόλοιπο μέρος του προγράμματος), από άλλα μέλη της οργάνωσης φυσικά χωρίς χρήματ,. Ωστόσο ο Κος S.RAWICZ δεν δίστασε να στείλει μήνυμα προς την κοινότητα ότι δεν πληρώθηκε ποτέ για το πρόγραμμα, κάτι που η Ε. Επιτροπή φυσικά διερεύνησε.

Από το δημοσίευμα για άλλη μια φορά παραλήφθηκε το γεγονός ότι λόγω της εργασίας δύο μελών του ΔΣ στο κεντρικό ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν ζητήθηκε έκτοτε καμιά χρηματοδότηση της οργάνωσης από κανένα κρατικό ούτε ευρωπαϊκό φορέα και θα θέλαμε πολύ να διερευνηθεί μαζί μ’ εμάς –γιατί όχι;-. ποιες άλλες Οργανώσεις Πολιτών, Αστικές μη Κερδοσκοπικές, Σύλλογοι, Σωματεία, Εκκλησιαστικά Ιδρύματα κλπ., τήρησαν την ίδια πρακτική αλλά και πως χρηματοδοτήθηκαν και χρηματοδοτούνται καθώς και τον οικονομικό και επιστημονικό απολογισμό τους.
Δεν είναι περίεργο που τόσο τη δημοσιογράφο όσο και όσους ρωτήθηκαν δεν τους απασχολεί;;

Με δεδομένο ότι η οργάνωση για λόγους δεοντολογικούς δεν χρηματοδοτείται από πολυεθνικές και φαρμακευτικές εταιρείες, η επιβίωσή της οφείλεται αποκλειστικά στα μέλη της και αναρωτιόμαστε πόσες ΜΚΟ μπορούν να το πουν αυτό. Αλλά ποιόν ενδιαφέρει;
Από το δημοσίευμα έχει απαλειφθεί σκοπίμως? η κριτική προς τα ΜΜΕ και το ποιόν και πως επιλέγουν να λασπώσουν.

Έχει διαγραφεί και η απορία μας για το γιατί δεν συγκίνησε κανέναν, ούτε την Κα ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ ή την Κα Χατζηγιάννη ή τον Κο Βαλλιανάτο, να ψάξει πως λειτούργησε ο ξενώνας ανδρών θυμάτων trafficking που φιλοξένησε 13 άτομα ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ (το ΚΕΕΛΠΝΟ πλήρωσε μέρος των ενοικίων) επί ένα χρόνο και που μετά βρέθηκαν στο δρόμο; Δεν ήταν βέβαια Άγγλοι...

Κανέναν επίσης δεν φαίνεται να εντυπωσίασε η τοποθέτηση βόμβας στο σπίτι μέλους του ΔΣ το 2008. Ούτε εμείς είμαστε Άγγλοι..

Τελικά αυτό όμως είναι το πρόβλημα; Η Αγγλική υπηκοότητα, τα 7.000 Ε ή τα 180.000Ε; Κανένα από τα τρία.

ΕΜΕΙΣ είμαστε το πρόβλημα.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΣΚΛΗΡΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, Η ΤΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΠΟΛΛΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΑΦΟΡΗΤΗ ΑΗΔΙΑ.

Κυρίες/οι
ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ (ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ, ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΠΟΔΟΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΎ ΔΡΑΣΕΩΝ) ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Η ΤΗΝ Υ.Δ.Α.Σ..
ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙ ΣΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΤΙ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ.
ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ΓΙΑ ΕΝΔΕΛΕΓΧΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ? ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ.

Είμαστε σίγουροι ότι ελάχιστοι θα δώσουν σημασία στο Δελτίο Τύπου. Ακόμη χειρότερα είμαστε σίγουροι ότι ελάχιστοι θα δημοσιεύσουν το αποτέλεσμα ελέγχου του ΣΔΟΕ ή του τελικού ελέγχου της ΥΔΑΣ.

Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΛΑΣΠΗ ΤΟ ΜΕΣΟΝ. Οργουελική η ατμόσφαιρα απαιτεί επαγρύπνηση και σθεναρή άμυνα.
Εμείς θα το κάνουμε. Εσείς οι άλλοι που είστε;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: