Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ανακοινωση ACTUP ΔΡΑΣΕ HELLAS για το AthensPride 2015.

Αναγνωρίζουμε και χαιρετιζουμε την προσπαθεια της ΑΜΚΕ Athens pride για ορατότητα των δικαιωματων της LGBT κοινοτητας στην Αθηνα την οποια στηριξαμε, παρα την αντίθεση που ειχαμε εκφράσει τοτε 11 χρονια πριν. 
Αντίθεση που αφορουσε για τον τροπο που ειχε τεθεί η ατζεντα των διεκδικήσεων, επισημαινοντας τα, τοτε, ως πιθανά αδιέξοδα που θα οδηγηθούμε, τα οποια δυστυχως τωρα αντιμετωπίζουμε.

Πιστεύουμε οτι οι αγωνες για την ορατητα και τη διασφάλιση των ανθρωπινων δικαιωματων της LGBTQ κοινοτητας στην Ελλαδα, δε μπορει να ειναι ενα πεδιο αντιπαράθεσης μεταξυ των διαφορετικών ομαδων, των συλλογικοτήτων και διαφόρων ατόμων, αλλα οτι οφειλουν να αποτελέσουν ενα χωρο σύνθεσης και μια πηγή ελπίδας για την εξάλειψη των σοβαρών ανισοτήτων εναντιων μας. 

Πιστεύουμε οτι η δική μας προσπάθεια εχει αποδείξει, 22 χρόνια τωρα, ως σύλλογος στήριξης του αγώνα για τον αποστιγματισμό των οροθετικών στην Hiv λοίμωξη LGBTQ ατομων και των πολλαπλών διώξεων και διακρίσεων εναντίων μας που είναι εξίσου σημαντικός, οτι χρειάζεται σύνθεση πολλών διαφορετικών δυνάμεων, συνοχή μεταξυ μας, καθαρή δυνατή πολιτική κ επιστημονική φωνή, γνώση του πεδίου που θα δοθούν οι αγώνες, αλληλεγγύη κ αγωνιστικότητα.

Στην ACTUP ΔΡΑΣΕ HELLAS παρακολουθούμε τις εξελίξεις ανάμεσα στις συλλογικότητες που μέχρι και την τελευταία στιγμή  συνεχίζονται και ανακοινώνουμε οτι θα ανασταλεί η παρουσία μας (δε θα συμμετάσχουμε ουτε με περίπτερο ουτε με παρουσία στην πορεία) στο Athens Pride 2015, πιστεύοντας οτι οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν στις μέχρι τώρα διοργανώσεις χρειάζονται επανασχεδιασμό.

Καλούμε παραλληλα όλες τις συλλογικοτητες, με ισότιμη κ ξεκαθαρη σχεση, σε διαλογο για τη διοργανωση μιας πλατφόρμας δρασεων μου θα εχουν στοχο τη συνεχη παρακολούθηση των εξελίξεων γυρω απο την διαμορφούμενη απο εμας ατζεντα, με  εναρξη την 17 Ιουνιου κ ετήσια διαρκεια.

Σας περιμένουμε λοιπόν μετα τις 17 Ιουνίου, να συνεχίσουμε απο εκει που φτασαμε, μετρώντας οχι το πρόσκαιρο μεγεθος, αριθμο μελών, των οργανώσεων μας αλλα τις απωλειες που μας σημαδεύουν κ μας δινουν τη δυναμη να σηκώσουμε το κεφαλι περήφανα ψηλα, που μας θυμίζουν τα κενά στους αγωνες μας και θα μας προσδιορίσουν ενα καλύτερο μέλλον για εμάς και τις επόμενες γενιές.

...................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.