Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Παραίτηση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Σάμου, που τον Απρίλιο του 2013, έστειλε στην Εισαγγελεία αυτούς που προσπάθησαν να αποτρέψουν την αιμοδοσία της ΝΤΡΟΠΗΣ

Δημοσιεύουμε 2 κείμενα  ένα από τη Διαύγεια του Υπ.Υγείας 
 
και τα 2 είναι σχετικά με την προσπάθεια της Χ.Α να κάνει τη γνωστή αιμοδοσία στη Σάμο "ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ"
 
Η αντίσταση των Εργαζομένων,  Προσωπικού και Ιατρών, στο Νοσοκομείο έφερε στην επιφάνεια το θέμα.
 
Η στάση όμως της διοίκησης, έφερε στην επιφάνεια ένα άλλο πολιτικό ζήτημα που έχει να κάνει με την Υφέρπουσα Φασιστική Νοοτροπία των επιλογών για Διοίκηση στα Ελληνικά Νοσοκομειακά Ιδρύματα, την περίοδο του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
 
Το προσωπικό που επιλέγουν, απ το Υπουργείο Υγείας, γι αυτές τις θέσεις με αυτές τις  αποφάσεις που λαμβάνει, κατά καιρούς, μας κάνει να αναρρωτιόμαστε σε ποιά συνιστώσα της Χ.Α. ανήκει... 
 
Αποδεκτή η παραίτηση της κυριας διοικήτριας παρά ότι στις τηλεοπτικές της εμφανίσεις -mega 23 αυγ 2013- δε γίνετε καμία αναφορά, ότι είναι πρώην! διοικήτρια.

Το επικοινωνιακό της κομμάτι, το έπαιξε και το παίζει σωστά.
Οι δημοσιογράφοι?
Ακολουθούν τα κείμενα...
...............................................................
ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
 
Αθήνα, 30-7-2013
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΥΓΕΙΑΣ
Αρ. Πρωτ.: Υ10β/Γ.Π. 54813
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ν.Π.ΤΜΗΜΑ Β ́
Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ταχ. Δ/νση: Αριστοτέλους 17
T.K. 101 87
Πληροφ.: Β. Βασιλακοπούλου
Τηλεφ.: 213-2161216
Fax: 210-5228761
E-mail: prosop_np_b@yyka.gov.gr
 
Θέμα:«Αποδοχή παραίτησης της Διοικήτριας του Γ.Ν. ΣΑΜΟΥ ́ ́ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ́ ́ - Γ.Ν. – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ».
 
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
Έχοντας υπόψη :
 
1. Τις διατάξεις του Ν. 1558/85 (ΦΕΚ 137//85/Α ́), όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 63/2005 (ΦΕΚ 98/22-4-05/Α ́): «Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» και τις διατάξεις του Π.Δ. 95/2000 (ΦΕΚ 76/2000): «Οργανισμός του
Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας».
 
2. Τις διατάξεις του Ν. 3527/07 (ΦΕΚ 25/Α ́/9-2-07): «Κύρωση συμβάσεων υπέρ Νομικών Προσώπων, εποπτευόμενων από το Υπ. Υγείας και Κ. Α. και λοιπές διατάξεις».
 
3. Τις διατάξεις του Ν. 3329/05 (ΦΕΚ 81/Α ́/4-4-2005): «Εθνικό Σύστημα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Λοιπές διατάξεις».
 
4. Τις διατάξεις του Ν. 3528/07 (ΦΕΚ 26/Α ́/9-2-07): «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.».
 
5.Την υπ’αριθμ. Υ10β/Γ.Π.οικ. 105682/27-9-2011 (ΦΕΚ 333/27-9-2011, τ. ΥΟΔΔ) απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία διορίσθηκε η κ. ΣΙΔΕΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ του Εμμανουήλ ως κοινή Διοικήτρια των διασυνδεόμενων Γ.Ν. ΣΑΜΟΥ «ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» - Γ.Ν-Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ.
 
6. Την υπ’ αριθμ. 4163/6-6-2013 αίτηση παραίτησης της κ. ΣΙΔΕΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ.
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
 
Αποδεχόμαστε την παραίτηση της Διοικήτριας του Γ.Ν. ΣΑΜΟΥ «ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» - Γ.Ν.-Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ, αρμοδιότητας της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς & Αιγαίου του Υπουργείου Υγείας, κ. ΣΙΔΕΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ του Εμμανουήλ.

..............................................

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου παραπέμπονται οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου του νησιού, οι οποίοι απέτρεψαν εθελοντική αιμοδοσία που είχε διοργανώσει στις 27 Απριλίου η Χρυσή Αυγή, «μόνο για Έλληνες».

Η παραπομπή γίνεται μετά από αναφορά της διοικήτριας του νοσοκομείου Σάμου, κ. Σίδερη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου εναντίον των εργαζομένων. Ακολούθως, ο εισαγγελέας και οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε προκαταρκτική έρευνα και κάλεσαν τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο, Σταμάτη Φιλιππή και την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου Ουρανία Αποστόλου, στα πλαίσια της προανακριτικής διαδικασίας.

Η απάντηση του συλλόγου
Ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου απάντησε πως προέβη σε αυτή την ενέργεια διότι «έλαβε υπόψη το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, που ζητούσαν από το υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τη Διοίκηση του νοσοκομείου Σάμου, τους επιστημονικούς φορείς και όλους τους φορείς του νησιού να αρνηθούν να συνεργαστούν και να ακυρώσουν την προγραμματισμένη αιμοδοσία της ναζιστικής ρατσιστικής Χρυσής Αυγής».

Οι εργαζόμενοι μάλιστα επιτίθενται στη διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και τις αρχές, οι οποίες «αντί να κινηθούν ενάντια σε όσους οργανώνουν ρατσιστικές φιέστες, δήθεν εθελοντικές αιμοδοσίες «μόνο για Έλληνες» κινούν διαδικασίες ποινικών διώξεων εναντίον εκείνων που υπερασπίστηκαν τον πραγματικό χαραχτήρα της εθελοντικής αιμοδοσίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων:
«Στις 27 Απρίλη 2013 η φασιστική, νεοναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» κάλεσε τα μέλη της σε πανελλαδική αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες», παραβιάζοντας ακόμη και την υπάρχουσα νομοθεσία και ιατρική δεοντολογία που δεν επιτρέπει καμιά φυλετική διάκριση στην εθελοντική αιμοδοσία.
Με τον τρόπο αυτό εκδήλωσε για άλλη μια φορά το φασιστικό, ρατσιστικό της πρόσωπο, το στόχο της να διχάσει το λαό και τους εργαζόμενους με βάση φυλετικά κριτήρια, να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα από τον πραγματικό αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που εμπορεύονται και το αγαθό της υγείας, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και τους μεγαλέμπορους.
Οι ταξικές δυνάμεις, τα σωματεία των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, οι φορείς του μαζικού κινήματος αντέδρασαν μαζικά και σε πολλές περιπτώσεις, με την μαζική συμμετοχή τους ματαίωσαν τις φασιστικές φιέστες των νεοναζιστών και δεν επέτρεψαν να περάσει ο ρατσισμός στην εθελοντική αιμοδοσία «Μόνο για Έλληνες».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, λαμβάνοντας υπόψη το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κάλεσε το Υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου, τους Επιστημονικούς φορείς και όλους τους φορείς του νησιού να αρνηθούν να συνεργαστούν και να ακυρώσουν την προγραμματισμένη με όρους αιμοδοσία της ναζιστικής ρατσιστικής «Χρυσής Αυγής» που μοναδικός της σκοπός είναι να διχάζει το λαό και να δηλητηριάζει τις ψυχές των ανθρώπων και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Η μαζική ανταπόκριση φορέων και του σαμιακού λαού ματαίωσε την αιμοδοσία της ρατσιστικής φασιστικής «χρυσής αυγής» με όρους. Ύστερα από σχετική αναφορά της διοικήτριας του Νοσοκομείο Σάμου κας Σίδερη, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου διενεργεί προκαταρκτική έρευνα.

Σοβαρές ευθύνες φέρουν η Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και οι διωκτικές αρχές της Σάμου που, αντί να κινηθούν ενάντια σε όσους οργανώνουν ρατσιστικές φιέστες, δήθεν εθελοντικές αιμοδοσίες «μόνο για Έλληνες», κινούν διαδικασίες ποινικών διώξεων εναντίον εκείνων που υπερασπίστηκαν τον πραγματικό χαραχτήρα της εθελοντικής αιμοδοσίας».

Απάντηση της Χρυσής Αυγής στο σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Σάμου σχετικά με την αιμοδοσία του Απριλίου, για την οποία ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου της Χ.Α, η οποία έχει ως εξής:

«Την ημέρα που συγκεντρωθήκαμε στο νοσοκομείο της Σάμου για να πραγματοποιήσουμε την αιμοδοσία μας αποκλειστικά για Έλληνες, βρεθήκαμε αντιμέτωποι μ” ένα συνονθύλευμα εθνομηδενιστών που αποτελούνταν από αριστερούς εργαζομένους του νοσοκομείου, μπολσεβίκους και ρεμάλια της άκρας αριστεράς που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί για να μας εμποδίσουν να δώσουμε το αίμα μας στους Έλληνες που το έχουν ανάγκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.