Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου / Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στις Διωκόμενες Οροθετικές Γυναίκες / Τρίτη 30 Οκτωβρίου στις 13:00

27 Οκτωβρίου 2012
Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

Σχεδόν μισός χρόνος έχει περάσει από την άνευ προηγουμένου επιχείρηση καταστολής και διαπόμπευσης οροθετικών τοξικοεξαρτημένων ατόμων, στην πλειονότητά τους ελληνικής καταγωγής.
Με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας και εφαλτήριο την υγιεινομική διάταξη Γ.Υ. 39α/ ΦΕΚ 1002/02/04/2102, το κράτος προέβη σε σωρεία παρανομιών αναφορικά με την προσαγωγή, τη σύλληψη και την κράτησή τους.

Η υγειονομική βόμβα της οροθετικότητας των δήθεν εκδιδομένων ατόμων, χρησιμοποιήθηκε προεκλογικά από το δίδυμο Λοβέρδου-Χρυσοχοίδη, για την εξυπηρέτηση καθαρά μικροπολιτικών συμφερόντων. 
Στο όνομα της οικονομικής κρίσης, το μνημόνιο λιτότητας συνοδεύεται από το μνημόνιο βίας και καταστολής, με θύματα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που όντας στον πάτο της κοινωνικής πυραμίδας, τους είναι δύσκολο έως αδύνατον να αντισταθούν.      

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Διωκόμενων Οροθετικών Γυναικών 
θα πραγματοποιήσει Συνέντευξη Τύπου 
την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στις 13:00 
στα γραφεία της εφημερίδας ΕΠΟΧΗ 
Ακαδημίας 62, 5ος όροφος, Αθήνα
με θέμα «έξι μήνες μετά»

 Μιλούν: 
  ·    Σίσσυ βωβού 
μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Διωκόμενων Οροθετικών Γυναικών 
·    Χρύσα Μπότση 
Γιατρός ειδικευμένη στην ΗΙV/AIDS λοίμωξη 
από την ACT UP ΔΡΑΣΕ και 
μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Διωκόμενων Οροθετικών Γυναικών
·        Χαρά Γεωργίου 
δικηγόρος 
από την Ομάδας αλληλεγγύης Δικηγόρων
·        Βαγγέλης Μάλιος 
δικηγόρος 
Εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου 
......................
το κείμενο που ακολουθεί το βρίσκετε στους παρακάτω συνδέσμους 
όπως και την πρόσκληση για τη συνέντευξη τύπου

Κυνήγι μαγισών στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης. Η διαπόμπευση οροθετικών γυναικών και τρανς, χρήστριων και θυμάτων τράφικινγκ

Στα τέλη Απριλίου του 2012, 
η παραπαίουσα τότε Κυβέρνηση με μαέστρους 
τον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και 
τον πρώην Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο 
ενορχήστρωσαν μια  επιχείρηση με άψογη συνεργασία της αστυνομίας, ιατρών και των ΜΜΕ για να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι οι δρόμοι είναι «καθαροί» απο τον ιό του HIV
Η ενεργοποίηση των αστυνομικών αρχών και των ιατρών που διενήργησαν τους ελέγχους έγινε με πρόσχημα την προστασία της Δημόσιας Υγείας και με όχημα την Υγειονομκή διάταξη Γ.Υ. 39α/ ΦΕΚ 1002/02/04/2102 για την προστασία της Δημόσιας Υγείας που εκδόθηκε από τον πρώην Υπουργό Υγείας. 
Οι αστυνομικές αρχές προέβησαν σε προσαγωγές-συλλήψεις μεγάλου αριθμού προσώπων, στην πλειονότητά τους τοξικοεξαρτημένων. 
Χωρίς την προηγούμενη συναίνεσή τους, υπεβλήθησαν σε ιατρικές εξετάσεις για τη διακρίβωση τυχόν οροθετικότητας στον ιό HIV, υπό καθεστώς στέρησης της ελευθερίας τους, σε χώρους αστυνομικών τμημάτων, κατά παράβαση κάθε ιατρικής δεοντολογίας. 
Εις βάρος των προσώπων για τα οποία διαπιστώθηκε οροθετικότητα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απήγγειλε κατηγορίες για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. 

.............

 σας περιμένουμε στη Συνέντευξη Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.