Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

φεστιβαλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ


Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ


3ο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣYΡΙΖΑ, 2, 3, 4, 5 Οκτώβρη, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: 

Στους δρόμους της ανατροπής σμιλεύουμε το μέλλον!
 
Στον απόηχο των πλούσιων κινηματικών διεργασιών της περιόδου (ΔΕΘ, αντιφασιστικός Σεπτέμβρης 2014, resist TAΙΠΕΔ) υποδεχόμαστε στις 2, 3, 4 και 5 Οκτώβρη το 3ο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.


Το αίτημα της ανατροπής της αντικοινωνικής πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων συναντιέται με το όραμα της κοινωνικής αλλαγής, της ισότητας και της εξάλειψης των διακρίσεων.
Μέσα σε μια συνθήκη διαρκούς όξυνσης των κοινωνικών αντιθέσεων και των ανισοτήτων μοιραζόμαστε τις αγωνίες μας και σχεδιάζουμε το μέλλον μας πέρα από το νεοφιλελευθερισμό.

Η αντιφασιστική δράση, οι σύγχρονοι εργατικοί αγώνες στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, οι διεθνείς εξελίξεις, οι εναλλακτικές μορφές συνεταιριστικής δραστηριότητας, η συλλογική δημιουργία και οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης θα αποτελέσουν εφαλτήριο για πλούσιο προβληματισμό και ανταλλαγή εμπειριών.

Εκτός από τις πολιτικές συζητήσεις και τα workshops κεντρική θέση στη διοργάνωση έχουν οι συναυλίες, οι θεατρικές παραστάσεις καθώς και άλλα διαδραστικά δρώμενα. 

Επίσης στο χώρο του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν καλλιτεχνικές, αντιφασιστικές και lgbtqi συλλογικότητες, συλλογικές συνεταιριστικές πρωτοβουλίες, μεταναστευτικές κουζίνες κα.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανανεώνεται καθημερινά! 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το


..................................................

Στο Workshop της ΠΕΜΠΤΗΣ 2/10 στις 19:00, το οποίο σύμφωνα με όλες και με όλους είχε το πολυπληθέστερο ακροατήριο από τις άλλες ταυτόχρονες εκδηλώσεις, με θεματική:

«Σώματα φτιαγμένα από πηλό: 
μία συζήτηση για τα σώματα και τη βιοπολιτική εξουσία»προκλήθηκε από τις εισηγήτριες και τους εισηγητές συζήτηση με το κοινό. 
Αναλύοντας την έννοια της βιοπολιτικής και της βιοεξουσίας της ταυτότητας φύλου και της χρήσης των κοινωνικών στερεότυπων προσπαθήθηκε να καταδειχθεί η πολιτκή, σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, που εφαρμόζεται από τις Κυβερνήσεις και τα κέντρα εξουσίας, στη βάση της πειθάρχησης των σωμάτων μας. 

Με παραστατικό τρόπο από τις εισηγήτριες και τους εισηγητές οδηγηθήκαμε στο να οριοθετηθεί η σημερινή πραγματικότητα και να δώσει/δοθούν όπου είναι δυνατόν απαντήσεις. 

Απαντήσεις και Προτάσεις για μία κοινωνία χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, όπου η αυτοδιάθεση των σωμάτων μας θα είναι εκ των ουκ άνευ και κανένα σώμα δε θα πρέπει να είναι βάσει ενός συγκεκριμένου προτύπου, δε θα είναι από πηλό… 
που δε θα εξυπηρετεί το μοντέλο της Μνημονιακής Νεοφιλελέυθερης Πολιτικής.

Στο 2ωρο που υλοποιήθηκε το workshop μίλησαν:  

Αφροδίτη Σταμπουλή, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Χρύσα Μπότση, γιατρός, μέλος πρωτοβουλίας Αλληλεγγυής διωκόμενων οροθετικών γυναικών
Διονύσης ομάδα LGBTQ ΣΥΡΙΖΑ
Κωστής Καμπουράκης, ActUp Athens
 
Σας παραθέτουμε κάποιες φώτο από την εκδήλωση 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.