Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΛΕΣΜΑ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ., έξω από το νοσοκομείο Κορυδαλλού


 


25 Φεβρουαρίου 2014
Σταγόνα στον ωκεανό η τροπολογία που ευαγγελίζεται αποσυμφόρηση των φυλακών.


Απεργούν από τη θεραπεία τους οι ασθενείς κρατούμενοι.

Εδώ και μία εβδομάδα οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού αρνούνται τη θεραπεία τους και απέχουν από το συσσίτιο διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης, οι οποίες παραβιάζουν όλους τους επιβαλλόμενους κανόνες υγιεινής για ένα νοσοκομείο. 

Σήμερα,  
κρατούνται 209 ασθενείς, εκ των οποίων  
οι 131 είναι οροθετικοί, όταν  
οι προβλεπόμενες κλίνες είναι 60

Ο συνωστισμός έχει μετατρέψει το, κατ’ ευφημισμό, νοσοκομείο σε αποθήκη ανθρώπων, αφού μέχρι και τα κρεβάτια έχουν αντικατασταθεί με κουκέτες, ενώ υπάρχουν ασθενείς που κοιμούνται σε στρώματα στους διαδρόμους. 

Την Πέμπτη αναμένεται να ψηφιστεί μια τροπολογία στη Βουλή, η οποία επικαλούμενη «λόγους υγείας, ανθρωπιστικούς λόγους και λόγους αποσυμφόρησης των φυλακών», θα αποφυλακίσει ασθενείς κρατούμενους και μωρομάνες που έχουν καταδικαστεί με ποινές έως δέκα χρόνων. 

Θα περίμενε κανείς ότι μία τροπολογία που επικαλείται τόσο σοβαρούς λόγους θα αφορά και πολλά άτομα.

Όμως, ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι υπολογίζουν ότι θα ευεργετηθούν από την τροπολογία 100 από τους 13.000 και πλέον κρατούμενους, αφού όσοι εμπίπτουν στις εξαιρέσεις είναι υπερδιπλάσιοι όσων δικαιούνται την υπ’ όρων απόλυση. 

Συγκεκριμένα, από το νοσοκομείο θα αποφυλακιστούν 30 άτομα όταν κρατούνται 100 που πληρούν το όριο των ποινών και των προβλεπόμενων ασθενειών. 


Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων στηρίζει την απεργία των ασθενών κρατουμένων και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ., έξω από το νοσοκομείο Κορυδαλλού. 

Απαιτούμε την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των ασθενών κρατουμένων και καλούμε το υπουργείο να αποσύρει τις εξαιρέσεις από την τροπολογία και να εξαγγείλει άμεσα μέτρα πραγματικής αποσυμφόρησης φυλακών. 


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.