Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση – Καταγγελία/ HOMOphonia – Thessaloniki PrideΣήμερα -07 Δεκ 2013- πληροφορηθήκαμε ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των οροθετικών σε αντιρετροϊκά φάρμακα, λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης από το κράτος (η χρηματοδότηση μειώθηκε το 2013 κατά 36%).

Εξαιτίας της πλήρους έλλειψης φαρμάκων εκτίθενται σε θανάσιμο κίνδυνο 1200 οροθετικοί από την Κέρκυρα μέχρι και την Ανατολική Μακεδονία... 

Η HOMOphonia - Thessaloniki Pride είχε πραγματοποιήσει δράση την Κυριακή 1η Δεκέμβρη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ζητώντας από την επίσημη πολιτεία να σταματήσει να κωφεύει μπροστά στα προβλήματα που προκύπτουν από τη δραματικά μειωμένη χρηματοδότηση και να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για τον εφοδιασμό του νοσοκομείου με επαρκή ποσότητα αντιρετροϊκών φαρμάκων.

Η έλλειψη αντιρετροϊκής αγωγής βάζει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή του κάθε οροθετικού και παράλληλα αυξάνει τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού, αφού με τη διακοπή της αγωγής ο ιός γίνεται ολοένα και πιο μεταδοτικός.

Ενώνουμε την φωνή μας μαζί με κάθε οροθετικό που η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο και απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας την άμεση αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, χωρίς την οποία είναι αδύνατο να ανταποκριθεί το ΑΧΕΠΑ στην αγορά των φαρμάκων.

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ1pGuMoZSTx1H7_jl53mcEXzanekMUaNlBu7NJKGyYoA2uo124

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.