Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ACTUP ΔΡΑΣΕ HELLAS: Δήλωση Συμπαράστασης στην Πόπη Μέλλιου / μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης για τις Διωκόμενες Οροθετικές.

Η Πόπη Μέλλιου μαζί με όλες τις άλλες ιδιότητές της, 

είναι  ΚΑΙ μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης 

για τις διωκόμενες Οροθετικές Γυναίκες.



Πρωτοβουλία που γεννήθηκε, το Μάιο του 2012, από ευαισθητοποιημένα άτομα για να υπερασπίσει το αυτονόητο που καταλήθηκε με τη Διαπόμπευση των γυναικών αυτών.



Έχουμε να καταθέσουμε τα εξής:  



Όλο το διάστημα στήριξης αυτών των γυναικών ενάντια στη αυθαιρεσία και τη μεσαιωνικού τύπου παράνοια ασυνείδητων πολιτικών, 

η Πόπη Μέλλιου ήταν πάντα παρούσα:

  • είτε στις φυλακές Κορυδαλλού, κάθε Τρίτη πρωϊ, όλη αυτή την περίοδο από τον Ιούνιο μέχρι τώρα προσφέροντας απλόχερα το χρόνο της, τη δουλειά της και το χαμόγελό της, στις κρατούμενες,
  • είτε πρωτοστατούσε στην προσπάθεια αποφυλάκισης και ενσωμάτωσης των γυναικών αυτών σε περιβάλλοντα κατάλληλα.
  • είτε συμμετείχε  στους κοινωνικούς αγώνες και σχεδίαζε τους τρόπους για να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη, μιας κοινωνίας υπό κατάρρευση και κοινωνικά αδρανούς και σε εγρήγορση για τη προμελετημένη Διαπόμπευσή της, με τη χρήση του εμφανώς κακοποιημένου σώματος των γυναικών αυτών ως προπομπό χειραγώγησής της.



Απ την άλλη



Η  Ελ.Αστυνομία όλο αυτόν τον καιρό, προσπαθεί να επιβάλλει κλίμα τρομοκρατίας στα Εξάρχεια 

(και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας, της Αττικής αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας) 

πατώντας σε αρχέγονες μορφές προπαγάνδας και δαιμονοποίησης χώρων, φορέων και ανθρώπων που θέλουν νάναι λεύτεροι, 

συνέλαβε το βράδυ της 27ης προς την 28η/2/2013, την Πόπη Μέλλιου

γιατί περνούσε από τη γειτονιά της αλλά και 

γιατί είχε το θράσος να ζητήσει από τον αστυνομικό που τη σταμάτησε για έλεγχο, τα στοιχεία του.



Το τελευταίο διάστημα (με τροποποίηση της νομοθεσίας από το 2005) η Ελ.Αστυνομία προσπαθεί συστηματικά, μεθοδευμένα, ίσως και επιστημονικά, να μπερδέψει την Ελληνική Κοινωνία συγχέοντας σκόπιμα:



α) την Εγκληματική Δράση με την Τρομοκρατία και την Αναρχία (με την έγκριση της Εισαγγελίας στη δημοσίευση των φωτογραφιών των 4 παιδιών με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης μετά τη σύλληψή τους στην Κοζάνη),

β) την διεκδίκηση δικαιωμάτων που καταπατώνται προβάλλοντας φωτογραφίες με την έγκριση της Εισαγγελίας (όπως αυτές των Οροθετικών Γυναικών) με τις εξευτελιστικού τύπου Εγκληματικές Ενέργειες όπως η Παιδεραστία (με τη Δημοσιοποίηση των Φωτογραφιών Παιδεραστών).

γ) Δράσεις Αλληλεγγύης, με Προβοκάτσιες 




με στόχο να σπείρει παντού ένα κλίμα πανικού και με αρωγό της στον αγώνα αυτό, 
τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ που επιλεκτικά παρουσιάζουν την είδηση, συνεργώντας με αυτό τον τρόπο στην ευτέλεια της έννοιας της Δημοσιογραφίας, της Είδησης και του Ρεπορτάζ.



Δεν μπορούμε παρά να θεωρήσουμε αυτές τις πρακτικές, ως συνέχεια:
  • των συλλήψεων οροθετικών ατόμων του περασμένου Απριλίου-Μαΐου
  • της διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών,
  • της κακοποίησης των 15 της Μοτο-πορείας στο κέντρο της Αθήνας 
  • της προκλητικής κακοποίησης και εμφάνισης των φωτογραφιών των νεαρών παιδιών του αναρχικού χώρου από την απόπειρα ληστείας στην Κοζάνη.
  • των νέων περιστατικών κατατρομοκράτησης των νεαρών διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη 
  • των περιστατικών τρομοκράτησης των Κατοίκων στην Χαλκιδική
Αναγνωρίζουμε στις πρακτικές αυτές, την προσπάθεια ενός αντιδημοκρατικού κράτους που χάνοντας το παιχνίδι προσπαθεί να επιβληθεί.

Θέλουμε να δηλώσουμε:
  • τη συμπαράστασή μας στην Πόπη Μέλλιου και τη πλήρη αντίθεσή μας στις εκφοβιστικές πολιτικές ενός αποτυχημένου συστήματος άσκησης της εξουσίας.
  • την παρουσία μας όπου και όποτε απειλούνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, είτε αυτό γίνεται στο πρόσωπο οροθετικών συνανθρώπων μας είτε στο πρόσωπο ανθρώπων που μαζί μας αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμα στην ελευθερία και στην αξιοπρέπεια.
  • την απέχθειά μας για τις καταγγελλόμενες πρακτικές, ορισμένες φορές πολύ μετά τα όρια του βασανιστηρίου, που εφαρμόζουν κάποια αστυνομικά όργανα κατά τη διάρκεια των συλλήψεων.


για την ACTUP ΔΡΑΣΕ  HELLAS

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.