Τρίτη 15 Μαΐου 2012

αναφορικά με το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του συλλόγου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ:


ΚΑΛΟ  ΚΟΥΡΑΓΙΟ  ΣΤΗΝ .ΑΝΑΓΝΩΣΗ 
ΣΙΓΟΥΡΑ   ΟΙ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ   ΤΟΥ   ΚΕ..ΕΛΠ.ΝΟ.,
Ή   ΜΑΣ  ΘΕΩΡΟΥΝ     ΧΑΖΟΥΣ 
Ή   ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ  ΑΦΕΛΕΙΣ
καλή ανάγνωση στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
--------------------------------------------------------
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ (Σ.Ε.Κ.Ε.Ε.Λ.)

Αθήνα, 11 Μαΐου 2012
Αρ. Πρωτ.30 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί ύστερα από την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων ταυτότητας των ατόμων που βρέθηκαν οροθετικά στις εξετάσεις για τον ιό HIV στο πλαίσιο της εφαρμογής της υγειονομικής διάταξης, οι Εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καθιστούν σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι καταδικάζουν τον πρωτοφανή στιγματισμό και την διαπόμπευση των ασθενών. 
Πεποίθησή μας είναι πως τέτοιες πρακτικές είναι λανθασμένες ως πολιτική Δημόσιας Υγείας και μόνο βλαπτικά μπορούν να λειτουργήσουν.
Ωστόσο, επειδή ως Εργαζόμενοι δεχόμαστε έναν έντονο και άδικο πόλεμο παραπληροφόρησης από πολλές πλευρές, θεωρούμε υποχρέωσή μας να τονίσουμε τα εξής:

 -    Οι Εργαζόμενοι τηρούν το ιατρικό απόρρητο και δεν εμπλέκονται στην απόφαση για τη δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων και των ιατρικών δεδομένων των ατόμων που εξετάζονται ή/και λαμβάνουν φροντίδα υγείας (π.χ. των ατόμων που μετά τους ελέγχους βρίσκονται οροθετικά στον ιό HIV)
       Τα αποτελέσματα των εξετάσεων γνωστοποιούνται στους εξεταζόμενους και μόνο.
-     Οι Εργαζόμενοι του ΚΕ.ΕΛΠ.ΝΟ. όχι μόνο τηρούν τα επιστημονικά πρωτόκολλα και την επαγγελματική δεοντολογία, αλλά εργάζονται άοκνα  και υπό δυσχερείς συνθήκες, καθόλη την διάρκεια του 24ωρου συμπεριλαμβανομένων Σαββατοκύριακων και αργιών, προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσίες και να προασπίσουν την Δημόσια Υγεία.
-     Καταγγέλλουμε τις γραπτές και προφορικές επιθέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι  και που αποσκοπούν στον εκφοβισμό τους και στην παρεμπόδιση του έργου τους. 
      Ως Σωματείο Εργαζομένων θα προστατεύσουμε την επαγγελματική υπόληψη των Συναδέλφων και θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατεύσουμε την ηθική τους υπόληψη και την σωματική τους ακεραιότητα.
-        Θεωρούμε άδικη και αποτέλεσμα λανθασμένης πληροφόρησης την επίθεση που δέχονται οι Εργαζόμενοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. από ένα μέρος των  Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) για το θέμα αυτό. 
      Πιστεύουμε ότι η ψύχραιμη και αντικειμενική προσέγγιση του ζητήματος θα επιτρέψει την ομαλή συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας για την υποστήριξη των ειδικών ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων και ελπίζουμε να αντιληφθούν ότι η επίθεση προς τους Εργαζομένους εκτός από άδική, ενδεχομένως να αποδειχθεί και επικίνδυνη γιατί επιτρέπει τη στοχοποίησή τους.
-        Καθιστούμε σαφές ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουμε την συμμετοχή μας στην εφαρμογή της υγειονομικής διάταξης εφόσον δεν σταματήσει άμεσα η απαράδεκτη αυτή πρακτική που εφαρμόζεται και δεν διασφαλιστούν ο σεβασμός στην προσωπικότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η μη δημοσιοποίηση των στοιχείων των εξεταζόμενων.                         
Εκ μέρους του Δ.Σ. των Εργαζομένων
Η Γενική Γραμματέας      Ο Πρόεδρος   
 Καμολίνου Λίζα              Πουλής    Σταμάτης        
-------------------------------------------------------------------------------------------

είναι εμφανές ότι: 
1) Ο Γιατρός που έβγαινε βόλτα στα κανάλια και έγραφε ότι είναι Γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ (Δημόσιας Υγείας Ή Λοιμωξιολόγος.. ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.
2) Οι κυρίες που έβγαιναν στα κανάλια και στο Ραδιόφωνο δεν ήτανε ΟΥΤΕ ΑΥΤΕΣ εργαζόμενες του ΚΕΕΛΠΝΟ.
(ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ παρουσία της προέδρου και του διευθυντή του, ΕΛΕΓΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ. )

Οι επισημάνσεις γίνονται διότι  
οι παραπάνω επιβεβαίωναν με τα λεγόμενά τους και τη διασταύρωση των στοιχείων που έδωσε η εισαγγελία και στα οποία σύμφωνα με τις δικές τους δημόσιες δηλώσεις ήτανε αυτοί που έκαναν τις εξετάσεις...    
οπότε  
σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις επισημάνσεις μας περιμένουμε συμπληρωματικό Δελτίο Τύπου που θα δηλώνει ότι οι κυρίες και ο κύριος που έβγαιναν στα κανάλια ή δεν είναι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ ή δεν είναι Μέλη του Συλλόγου του.
Να θυμίσουμε 
1) ότι ο κώδικας δεοντολογίας είναι σαφής… ως προς το τι είναι Ιατρικό Απόρρητο.
2) η Υγειονομική διάταξη επίσης για το πώς θα γίνει η προσέγγιση. Και ποια θα είναι η διαδικασία…
3) είναι σαφές επίσης τι είναι trafficking και τι είναι χρήση… κάτι που μάλλον δεν το έλαβαν υπόψη τους…
4) να θυμίσουμε δε ότι οι χρήστες που είναι Οροθετικοί Προηγούνται στη λίστα του ΟΚΑΝΑ για τα υποκατάστατα και παράλληλα ΟΦΕΙΛΟΥΝ οι Κοινωνικές Υπηρεσίες να είναι ΑΡΩΓΟΙ στους ασθενείς και ειδικά σε αυτούς που είναι Οροθετικοί…



Παράλληλα διαβάζουμε ότι κάνουν και νυχτερινές βάρδιες… 
και δουλεύουν και Κυριακές Και Αργίες.!!!!  

Δεν αμφισβητούμε ότι τα κάνουν όλα αυτά, ΑΛΛΑ αν τα κάνουν απλήρωτοι να το καταγγείλουν και θάμαστε αρωγοί στους κοινωνικούς τους αγώνες ώστε να μπορέσουν να πάρουν τα ΝΟΜΙΜΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ, ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ… ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ ΠΑΡΑΚΑΤΩ…

ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΆ ΤΟ ΘΈΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ έγγραφες ή φραστικές… θα τους προτείνουμε να απευθυνθούν στον Αρμόδιο Εισαγγελέα και στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, ειδάλλως δε διαφέρουν σε τίποτα από κοινούς συκοφάντες..
ΝΑ θυμίσουμε ότι η συνεχής υπέρ έκθεση στα ΜΜΕ των συγκεκριμένων ατόμων έχει προκαλέσει το όποιο κακό και στους ασθενείς και στον οργανισμό και στους ίδιους φυσικά…


Σε ότι αφορά την κριτική από τις ΜΚΟ καλά θα κάνουν να μάθουν ότι 
ΕΥΤΥΧΩΣ υπαρχουν και άλλοι τρόποι να κάνεις παρεμβάσεις δημόσιας υγείας και να κάνεις ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ χωρίς τη βοήθεια ΤΗΣ ΔΙΑΠΟΜΠΗΣ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΩΝ Ή ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ Ή ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΑΖΙ...
και φυσικά καλά θε έκαναν πρίν γράψουν αυτό το δελτίο τύπου να είχαν δεί το σχετικό της unaids KAI να έδιναν ή να απαιτούσαν μιά απάντηση στην κριτική της UNAIDS.

Γνωρίζουμε ότι οι γιατροί 
είτε μέλη της ΕΕΜΑΑ (επιστημονική εταιρεία μελέτης και αντιμετώπισης aids)
είτε γιατροί Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων 
από την αρχή έκαναν γραπτή την άρνησή τους και την αντίδρασή τους ΚΑΙ στην Εγκύκλιο ΚΑΙ στη διαχείριση των περιστατικών με τη δημοσιοποίησή τους και την παράλληλη στήριξή από τον φερόμενο ως: 1) γιατρό Δημόσιας Υγείας ή 2) Λοιμωξιολόγο του ΚΕΕΛΠΝΟ…  αλλά και για τον τρόπο διαχείρησης των οροθετικών..

Σε ότι αφορά στα εκδιδόμενα άτομα, παράνομα ή νόμιμα και στον τρόπο προσέγγισης που έχει επιλέξει αυτή την χρονική περίοδο να κάνει Οργανισμός , 
καλά θα είναι να ξαναδιαβάσουν τον τρόπο που γίνεται η σωστή προσέγγιση προς αυτά ,από αυτούς που λένε ότι ασχολούνται ή 
να αφήσουν αυτούς που ξέρουν να το κάνουν και το κάνουν σωστά σωρίς να εξυπηρετούν τον κάθε Υπουργό Υγείας που θέλει να κάνει πολιτική καριέρα καταστρέφοντας κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια.… 

και κάτι τελευταίο οι τόσο ευαίσθητοι εργαζόμενοι αντέδρασαν 3 εβδομάδες μετά την σκρίση...

αυτά από την πλευρά μας για αρχή… 

και μας συγχωρείτε που σκεφτόμαστε και δεν θέλουμε στην επόμενη φορά που θα μας πλησιάσει κάποιος στο δρόμο και θα μας πεί ότι είναι από το ΚΕΕΛΠΝΟ  
δε θα σκεφτούμε αμέσως ότι 
1) ΑΝ ΚΆΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ, και το εμπιστευτούμε, θα το μάθουν όλοι,
2) αν με το γρήρορο τεστ, που μας πείσει να κάνουμε, βρεθεί ότι έχουμε aids!! ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ... 

ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ..
                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.