Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Σταυροί κ Διώξεις, για τους Οροθετικούς στον HIV, στην Ελλάδα του 2014

Η ζωή ενός Οροθετικού ατόμου στην Ελληνική επικράτεια του 2014 αποτελεί μιά διαρκή περιπέτεια με μόνο στόχο την επιβίωση.



















Για να γίνει κατανοητό σας παραθέτουμε τα παρακάτω:

ΦΥΣΙΚΑ ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ

Το δωρεάν τεστ για Hiv δεν είναι δωρεάν κοστίζει πλέον απ το 2011,  9e.

Το «δωρεάν», «μετά από συμβουλευτική» και «ανώνυμο» τεστ για τον Hiv γίνεται από όλες σχεδόν τις δημόσιες ή ιδωτικές υγειονομικές υπηρεσίες τις οποίες θα προσεγγίσουν «άτομα υψηλού κινδύνου» σε ρυθμούς ρουτίνας.

Το αρνητικό Hiv test αποτελεί κριτήριο πρόσληψης από πολλές ιδιωτικές εταιρίες, αλλά και τράπεζες.

Η περίφημη δωρεάν παροχή των Φαρμάκων για την Hiv/AIDS Λοίμωξη, είναι ένα παραμύθι από το 1999.
Το παραμύθι αυτό σκόπιμα οι Σύμβουλοι Επικοινωνίας που το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛ – ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν προσλάβει και πληρώνουν όλα αυτά τα χρόνια το ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ

Το Επίδομα Αναπηρίας που δίνονταν στους Οροθετικούς από το 1995, πλέον συνδέθηκε όχι με τα εισοδηματικά κριτήρια, πράγμαπου θα ήταν ίσως και λογικό αν είχε μεριμνήσει η πολιτεία για να μην υπάρχουν ανισότητες στην Υγεία, αλλά με την κλινική κατάσταση υγείας των ασθενών, κάνοντας την οροθετικότητα να μοιάζει τιμωρία..

Η αντιμετώπιση από το ΕΣΥ των Οροθετικών είναι ένας Αστικός Μύθος που κάποια στιγμή πρέπει να απομυθοποιηθεί και να αποκαλυφθεί.

Αν κάποιος ασθενής χρειαστεί χειρουργείο, ή θα του το κάνουν μετά από πολλά προβλήματα ως τελευταίο στη σειρά αιτιολογώντας το ότι:
-θα χρειαστεί μια απολύμανση πριν «για την ασφάλεια της υγείας του»
Ή θα το καθυστερήσουν ωθώντας τον, τ@ ασθενή, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, αναγκάζοντάς τον να πληρώσει.

Νεφροπαθείς ασθενείς! Φυσικά και δε θα κάνουν εύκολα, αιμοκάθαρση.
   
Μεταμόσχευση Οργάνων! Δεν είναι κάτι που θα συζητήσει, η Ιατρική Κοινότητα..

Η Διακομιδή ενός οροθετικού ασθενούς, από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο, μοιάζει να είναι μιά τηλεφωνική περιπέτεια μέχρι να επιτευχθεί.

ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ HIV/AIDS
(39Α)

Οι Μετανάστ@ ή Αλλοδαποί ασθενείς 
ΕΊΤΕ δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας αν είναι Ανασφάλιστοι ακόμα και αν στην χώρα τους δεν έχουν πρόσβαση στα φάρμακα. 
ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΩΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ

Χρήστες Ενδοφλέβιων Ουσιών αντιμετωπίζονται ως ομάδα υψηλού κινδύνου και σε ένα ανέτοιμο ΕΣΥ προκαλούν στους εναπομείναντες γιατρούς πρόβλημα, λόγω άγνοιας στην προσέγγισή τους.

Εκδιδόμενα Άτομα κ Οροθετικότητα είναι τόσο ταμπού όσο και η Ορθοδοξία στην Ελλάδα.. 

Οι συνθήκες στις φυλακές για τους οροθετικούς ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ είναι ΤΡΑΓΙΚΕΣ!
ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΥΣ

Οι Κρατικοί φορείς στην πρώτη πολιτική πίεση απέδειξαν ότι δε στηρίζουν το Ιατρικό απόρρητο καταστώντας το νόσημα από ένα απλό Σεξουαλικά Μεταδιδόμενο και φυσικά ελεγχόμενο Νόσημα σε Υγειονομική Βόμβα.. συμβάλλοντας στο Ρατσισμό και στο Φανατισμό ενάντια στην Οροθετικότητα.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι και οι αντίστοιχες Ιατρικές Εταιρίες ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ πειθαρχικά με παραδειγματικές ποινές ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ

Χώροι διαμονής άστεγων Οροθετικών δεν υπάρχουν ειδικά αν είναι και χρήστες.

Οι Οργανώσεις της Κοινωνίας των Φαρμακευτικών, εγκλωβίζουν τις ελπίδες των μελών τους σε γκλάμουρ- πολυτελείς συναντήσεις, είτε σε ακριβά ξενοδοχεία με μόνο στόχο την προβολή των "νέων" "σωτήριων" φαρμάκων, είτε σε πολυτελείς εγκαταστάσεις πληρωμένες απ τα υπερκέρδη των Φαρμακευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί, με το αντίστοιχο υπουργείο τους, σιωπούν απέναντι στις αυξημένες ανάγκες για ενημέρωση γνώση και σωστή εκπαίδευση των νεαρών ατόμων της Κοινωνίας. 
Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και αγωγή υγείας είναι στα όρια του ανέκδοτου..

Οι έγκυες Οροθετικές ΔΕ μπορούν να γεννήσουν σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο, ΑΝΤΙΘΕΤΑ φτιάχτηκε μια ακόμα Σπιναλόγκα, ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΚΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, στο Νοσ ΕΛΕΝΑ στην Αθήνα..

Και φυσικά οι ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΕΣ

Α! και το ΕΣΔ (Εθνικό Σχέδιο Δράσης) για το HIV/AIDS δίνει πολλαπλές δυνατότητες
-Στους Υπουργούς Υγείας για Επικοινωνιακού τύπου εξαγγελίες Κοινωνικού Προφίλ.
-Στις ΜΚΟ για συνεχείς διεκδικήσεις, αφού οι ίδιες απ το 2009 διεκδικούν να μη λειτουργήσει... γιατί παν απ όλα είναι ωραίο να καταστρέφεις αυτό που υπάρχει για να έρθεις μετά να πεις ότι το έφτιαξες εσύ..
-Στις εταιρίες επικοινωνίας που θα πληρωθούν αδρά και θα «κάνουν» το προφίλ του εκάστοτε κακού υπουργού Υγείας να μοιάζει τέλειο! 
-στους Κρατικούς Φορείς, για να υπάρχουν σε συνεχή διαβούλευση και να αναλώνουν τις όποιες δράσεις τους στην επικοινωνία..

....................................................

Έχουμε επιστρέψει σε παρελθόντες καταστάσεις κάνοντας τη ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.